2ο ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας & ERASMUS+

0

Το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+, με θέμα «Πληροφοριακά Συστήματα για μια Έξυπνη Προσέγγιση της Τέχνης» πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη από τις 10 έως τις 16 Νοεμβρίου 2019 στην Isernia και στην Soulmona της Ιταλίας. Η διάρκεια ολοκλήρωσης του προγράμματος είναι δύο χρόνια και εταίροι είναι σχολεία και εκπαιδευτικοί οργανισμοί πέντε Ευρωπαϊκών χωρών και συγκεκριμένα, τρία της Ιταλίας, ένα της Πορτογαλίας, ένα της Τουρκίας, ένα της Βουλγαρίας και δύο της Ελλάδας.

Στο ταξίδι συμμετείχαν δύο εκπαιδευτικοί του 2ο ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας, ο Διευθυντής του σχολείου κος Δημόπουλος Σωτήριος και η συντονίστρια του ευρωπαϊκού προγράμματος κα Δελλαπόρτα Αφροδίτη. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή καλών πρακτικών προκειμένου να υλοποιηθεί πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων στην αξιοποίηση των νέων ψηφιακών τεχνολογιών. Στην συνάντηση εκτός από οργανωτικά θέματα υλοποιήθηκαν σεμινάρια που αφορούσαν την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στην προσέγγιση της Τέχνης. Καθορίστηκαν επίσης, τα στάδια εργασίας του προγράμματος, οι αρμοδιότητες του κάθε εταίρου καθώς και προγραμματίστηκαν οι μελλοντικοί προορισμοί σε τόπο και χρόνο. Τέλος, στον ελεύθερο χρόνο έγινε ξενάγηση των εκπαιδευτικών στους ιστορικούς, θρησκευτικούς και παραδοσιακούς τόπους της περιοχής.

Η πρώτη φάση του προγράμματος περιλαμβάνει την έρευνα και καταγραφή των αναγκών της περιοχή μας σε θέματα που αφορούν την προσέγγιση της Τέχνης μέσα από τις νέες τεχνολογίες. Τα αποτελέσματα των εργασιών θα παρουσιαστούν στο επόμενο ταξίδι, τον Μάρτιο του 2020 στην Βουλγαρία.

Προηγούμενο άρθροYin yang balance: Πρόσθιες Κάμψεις και Διαλογισμός με τον Αντώνη Φραγκάκη
Επόμενο άρθρο“Ιστορίες καθ’ οδόν 4 & 5 Δεκεμβρίου στη Λεωφόρο Δεκελείας!”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.