Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Χαλκηδόνιο Ωδείο: Θεατρικό Παιχνίδι για παιδιά (4 – 10 ετών)

Το μάθημα αναφέρεται σε παιδιά ηλικίας 4-10 ετών. Πρόκειται για μια δραστηριότητα έκφρασης και απελευθέρωσης συναισθημάτων, κινήσεων και φαντασίας. Αυτοσχεδιασμοί, δραματοποίηση παραμυθιών, ασκήσεις εμπιστοσύνης, παιχνίδι ρόλων, παντομίμα, κι άλλα πολλά συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Στόχος είναι η όμορφη συνύπαρξη και αλληλεπίδραση μιας ομάδας παιδιών, που για μία διδακτική ώρα «ξεχνάνε» την ταυτότητά τους και «μπαίνουν» σε άλλους ρόλους και συνθήκες. Τα παιδιά έτσι καλούνται μέσα από την ασφάλεια που τους εξασφαλίζεται, να εκφραστούν ελεύθερα για ζητήματα που μπορεί να τα απασχολούν στην καθημερινότητά τους. Μέσα από τα διάφορα μουσικοκινητικά παιχνίδια γνωρίζουν το σώμα τους, μαθαίνουν να το ελέγχουν και να εκφράζονται με αυτό.

Σημαντικό επίσης παράγοντα αποτελεί η έννοια της ομάδας. Κανείς στο θέατρο δεν είναι μόνος. Όλοι είμαστε μία αλυσίδα και μαθαίνουμε να επικοινωνούμε, να συζητάμε και να συμπορευόμαστε σ’ αυτό το όμορφο ταξίδι. Τα παιδιά κοινωνικοποιούνται πολύ πιο εύκολα μέσω του θεάτρου, «πετάνε» από πάνω τους το πέπλο της ντροπής, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και αποκτούν περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Τέλος, η συμμετοχή στο θεατρικό παιχνίδι απαιτεί μία βασική προϋπόθεση την οποία τα παιδιά κατέχουν καλύτερα απ’ όλους μας: την φαντασία! Για όλους αυτούς τους λόγους το θεατρικό παιχνίδι αποτελεί αναγνωρισμένη παιδαγωγική μέθοδο με πολλαπλή οφέλη για τα παιδιά και σίγουρα είναι μία δραστηριότητα που θα τους γεμίσει με πολλή χαρά.

Δωρεάν Δοκιμαστικό Μάθημα

την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 7.30 – 8.30 μ.μ. στο Χαλκηδόνιο Ωδείο της Ν.Φιλαδέλφειας

( Δεκελείας 71 τηλ. 2102530080 )  και 

το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 11 – 12 π.μ. στο Χαλκηδόνιο Ωδείο της Μεταμόρφωσης 

(Σολωμού 56 τηλ. 2102856196 )

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα παραπάνω τηλέφωνα

Χαλκηδόνιο Ωδείο: Πρότυπο Μουσικό Εκπαιδευτήριο

– Ακολουθήστε την Εφημερίδα Fx-news στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
– Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα στο Fx-news.gr & filadelfia-xalkidona.gr

MyCity.Gr

Διαδημοτικά ΝΕΑ και όχι μόνο!