Ψήφισμα του σωματείου εργαζομένων του Δήμου ΝΦ-ΝΧ

0

Λάβαμε το παρακάτω ψήφισμα :

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

18/10/19

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του,  την 16/10/2019 αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος καταδίκης της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης στη Συρία, εναντίον του κουρδικού λαού. Αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη, με ορατό τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής με την ανοχή και την κάλυψη των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για πόλεμο γεωπολιτικών συμφερόντων με στόχο την αλλαγή συνόρων στην Μέση Ανατολή.

Η διεθνής διαπραγμάτευση αδυνατεί να βρει πολιτική λύση στην περιοχή και ενόψει της κλιμάκωσης των επιχειρήσεων του πολέμου, τα μόνα θύματα από τα πυρά και τους βομβαρδισμούς είναι ο άμαχος πληθυσμός. Νιώθουμε βαθιά ντροπή ως πολίτες του κόσμου και πρωτίστως ως άνθρωποι,  πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας να έχουν αυτή τη μοίρα.

Νιώθουμε θλίψη για τους δεκάδες νεκρούς, τους εκατοντάδες τραυματίες και τους χιλιάδες πρόσφυγες. Η «Διεθνής Κοινότητα» αδυνατεί να βοηθήσει και σιωπά μπροστά στην παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου. Γιατί;

Αυτή η στάση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών κρατών, οι ανταγωνισμοί τους και τα παζάρια τους, τροφοδοτούν την επιθετικότητα της Τουρκίας στην προσπάθειά της  να δημιουργήσει τετελεσμένα και στο Συριακό έδαφος όπως και στην Κυπριακή ΑΟΖ και στην ευρύτερη περιοχή. Αυτή η εξέλιξη αφήνει πολιτικά εκτεθειμένους όσους έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την ανανέωση της συμφωνίας για τις Αμερικανικές βάσεις. Όσους καλλιεργούν τον επικίνδυνο εφησυχασμό περί δήθεν «προστασίας» που θα παρέχουν στην χώρα μας οι ΗΠΑ από την τουρκική επιθετικότητα. Ο Κουρδικός λαός βιώνει με τραγικό τρόπο τις συνέπειες της «προστασίας» των ιμπεριαλιστών.

Δεν είναι αυτονόητο ότι οι πόλεμοι είναι έξω από τη δικαιοσύνη ;  Δεν είναι αυτονόητο ότι οι πόλεμοι είναι καταστρεπτικοί ; Η ελάχιστη γνώση της ιστορίας δείχνει ότι ο πόλεμος μόνο ολέθρια αποτελέσματα μπορεί να έχει.  Οι ψυχολογικές  συνέπειες ενός πολέμου στον άνθρωπο  είναι ακόμα μεγαλύτερες, γιατί απογυμνώνεται από κάθε ανθρώπινο χαρακτηριστικό  και οι συμφορές είναι ανεπανόρθωτες. ΤΕΛΟΣ ΤΩΡΑ στο δράμα των αμάχων της Συρίας .

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ  ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ,  ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ  ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ  ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε – ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ,  ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ  ΤΩΡΑ.

 

Προηγούμενο άρθροΔήμοι : Μεγάλες κινητοποιήσεις εργαζομένων για το πολυνομοσχεδίο
Επόμενο άρθροΣτήριξη στον μικρό Παναγιώτη από το σωματείο εργαζομένων του Δήμου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.