ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ 8ο Δημοτικό Ν.Φ.: Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών

8ο Δημοτικό Ν.Φ.: Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευώνΛάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:


Κάντε Like στην εφημερίδα μας - Υποστηρίξτε την προσπάθειά μας!


ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

Το 8ο Δ.Σ. Νέας Φιλαδέλφειας μαζί με άλλα 2 σχολεία του Βόρειου Τομέα, το 8ο Δ.Σ. Κηφισιάς και το 2ο Δ.Σ. Νέας Ερυθραίας  ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν τη δράση «Ανακύκλωση Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών«. Η δράση αυτή υλοποιήθηκε μέσα από το Ευρωπαϊκό έργο eTwinning «e-Waste around us» κατά τη διάρκεια του μαθήματος Τ.Π.Ε σε συνεργασία με άλλα δέκα σχολεία από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Κροατία, Τουρκία, Ρουμανία, Ισπανία).

Μετά από επικοινωνία με την Οικολογική Εταιρία ανακύκλωσης
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.”, τα σχολεία εξοπλίστηκαν με έναν κάδο ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών μικρών συσκευών, ο οποίος τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο και στον οποίο έχουν πρόσβαση μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί. Έτσι, ξεκίνησε να δημιουργείται η πράσινη-οικολογική γωνιά στα 3 αυτά σχολεία.

Σε συνεργασία με την “ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.”, διοργανώθηκαν παρουσιάσεις και στα τρία σχολεία από περιβαλλοντολόγους.

Επίσης, μέσω αυτής της δράσης, το 8ο ΔΣ Νέας Φιλαδέλφειας αλλά και τα άλλα 2 σχολεία-συνεργάτες, συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Bravo Schools και έτσι εντάχθηκαν στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ του ΟΗΕ (in action SGDs Schools Club). Είναι πια μέρος ενός παγκόσμιου Δικτύου Σχολείων!

Οι μαθητές συνεργάστηκαν μεταξύ τους, καθώς και με συμμαθητές άλλων σχολείων και χωρών, αποκτώντας οικολογική συνείδηση. Δημιούργησαν συνεργατικά έργα, προβληματίστηκαν, πρότειναν λύσεις για το σχολείο και ανέλαβαν την διάχυση του έργου, χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά την τεχνολογία, προετοιμάζοντας έτσι τον εαυτό τους να αναλάβουν ενεργή δράση ως μελλοντικοί πολίτες.

Link έργου: https://twinspace.etwinning.net/71973/home

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.: http://www.electrocycle.gr

Ιστότοπος 8ου ΔΣ Νέας Φιλαδέλφειας: http://8dim-n-filad.att.sch.grΚάντε Like στην εφημερίδα μας και μάθετε πρώτοι τα πάντα για την Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα & όχι μόνο!