Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 - 3:02 πμ

Συνάντηση της “Πόλης Ενότητα” με θεατρικές ομάδες της πόλης

Υποστηρίξτε με ένα Like την σελίδα μας στο Facebook!

Λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα, 6-2-2019

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της «ΠΟΛΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ»  συνάντηση με αντιπροσωπεία θεατρικών ομάδων της πόλης μας. Από τη δημοτική μας παράταξη παρέστησαν ο επικεφαλής της και υποψήφιος δήμαρχος Ν. Φιλ/φειας – Ν. Χαλκηδόνας Τάσος Κωνσταντινίδης και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Ιλιάδα Βλαχοπούλου, Σπύρος Καβακόπουλος και Νίκος Τσορβάς.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε έγινε διεξοδική αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες του δήμου και προτάθηκαν αρκετές λύσεις για την αντιμετώπισή τους και την ενίσχυση του τόσο σημαντικού πολιτιστικού έργου που προσφέρουν στην πόλη μας. Στο πλαίσιο αυτό αναδείχθηκε ως κοινή πρόταση και ταυτόχρονα δέσμευση του συνδυασμού μας η καθιέρωση της αίθουσας εκδηλώσεων του 3ου ΓΕΛ «ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ» ως μόνιμης χειμερινής θεατρικής σκηνής όλων των θεατρικών ομάδων της πόλης, ως ένα πρώτο βήμα για τον καλύτερο προγραμματισμό των δράσεων των θεατρικών ομάδων και τη βελτίωση των συνθηκών του έργου τους. Επίσης προτάθηκαν από την παράταξή μας συγκεκριμένες λύσεις για ζητήματα που αφορούν την αποθήκευση των σκηνικών, τη στέγαση γραφείων των ομάδων και την επιβεβλημένη ανάδειξη του πλούσιου βεστιαρίου που κατέχουν.

Τέλος, κάναμε γνωστή στους συμπολίτες μας τη δέσμευσή μας για την ίδρυση και λειτουργία ενός νέου θεσμού στον τομέα του πολιτισμού του Δήμου μας, του «συμβουλίου πολιτισμού». Το συμβούλιο αυτό θα αποτελείται από εκπροσώπους των πολιτιστικών ομάδων και συλλόγων της πόλης (θεατρικές, μουσικές, καλλιτεχνικές ομάδες κ.λπ.) που ως ειδικοί και άρα καθ’ ύλην αρμόδιοι θα συνδιαμορφώνουν και θα συναποφασίζουν με την Δημοτική Αρχή για τα πολιτιστικά προγράμματα, τις δράσεις και γενικά για τα πολιτιστικά ζητήματα στον Δήμο μας.

Η ισότιμη συμμετοχή Δήμου και ενεργών πολιτών, η συνεργασία και η εμπιστοσύνη στους συμπολίτες μας που μοχθούν ανιδιοτελώς και παράγουν σημαντικό πολιτιστικό έργο πρέπει να εκφραστεί με συγκεκριμένες πράξεις και όχι μόνο με ωραία λόγια!