ΝΦ-ΝΧ: Κλείνουν για έργα παιδικές χαρές μετά το ρεπορτάζ της Fx-news

0

Στις 18 Οκτωβρίου δημοσιεύσαμε στην ηλεκτρονική Fx-news άρθρο με τίτλο: “Αλλάζουν όλα στις παιδικές χαρές της χώρας…

Στην έντυπη Fx-news (Οκτωβρίου) που κυκλοφόρησε στις 27/10 είχαμε ρεπορτάζ για τις αλλαγές στα μέτρα ασφαλείας των παιδικών χαρών σε συνάρτηση με τις παιδικές χαρές της πόλης μας. Γράφαμε λοιπόν:


“Αλλάζουν όλα στις παιδικές χαρές:

Αυστηρότερα πλέον τα κριτήρια για την χορήγηση πιστοποίησης και έκδοσης ειδικού σήματος για τις παιδικές χαρές της χώρας.

Για την πιστοποίηση καταλληλότητας με βάση τις προδιαγραφές που έχουν οριστεί, η Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών που συγκροτείται από την αποκεντρωμένη διοίκηση, θα κάνει ελέγχους και θα πιστοποιεί ή όχι τους χώρους.

Οι προδιαγραφές

-Απόσταση πάνω από 300m από εγκατάσταση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και πυλώνες υψηλής τάσης (κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τηλεόρασης).

-Παροχή καθισμάτων για τους συνοδούς, βρύση με πόσιμο νερό, πρόσβαση σε ΑΜΕΑ, σημεία σκίασης, σήμανση.

-Υλικά εξοπλισμού με στρογγυλεμένες άκρες, μη χρήση αμίαντου, τοξικών χρωμάτων εύφλεκτων υλικών και τακτική συντήρηση τους, σύμφωνα με τον ΕΛΟΤ.

-Επίσης σε διαβούλευση έχει τεθεί η αντικατάσταση των ελαστικών δαπέδων (που ενοχοποιούνται ως καρκινογόνα) , ενώ η υποχρεωτική ύπαρξη τουαλέτας εξετάζεται ώστε να μπει στις προδιαγραφές.

   Σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές ασφαλείας και οι λιγοστές παιδικές χαρές που έχουν πιστοποιηθεί στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, θα χρειαστούν περαιτέρω αναβάθμιση για να εξακολουθήσουν να είναι πιστοποιημένες και να μην σφραγιστούν.

Τέλος, αρκετές είναι οι παιδικές χαρές στην πόλη μας που εξακολουθούν να μην έχουν ανακαινιστεί από την δημοτική αρχή (παρά τις υποσχέσεις), να μην έχουν άδεια λειτουργίας και να θεωρούνται ακατάλληλες για χρήση. Οι ακατάλληλες παιδικές χάρες πρέπει να είναι σφραγισμένες και απροσπέλαστες από το κοινό με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου, σύμφωνα με την διευκρινιστική εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ:

«Κάθε παιδική χαρά λειτουργεί με ευθύνη του οικείου δήμου, ο οποίος οφείλει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία της. Σε περίπτωση δε ατυχήματος σε παιδική χαρά που δεν είναι σφραγισμένη και είναι προσβάσιμη ο δήμος δεν αποποιείται την ευθύνη του με την τοποθέτηση πινακίδας στην οποία αναγράφεται ότι η χρήση της γίνεται με ευθύνη των γονέων». Δυστυχώς, οι περισσότερες «σφραγισμένες» ακατάλληλες παιδικές χαρές είναι… «ορθάνοιχτες»!  Θα επανέλθουμε…


Το βράδυ της Τρίτης 30/10, λάβαμε από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας την παρακάτω ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνουν πέντε παιδικές χαρές λόγω εργασιών συντήρησης για την επανέκδοση πιστοποιητικού καταλληλότητας  

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι εκτός λειτουργίας θα παραμείνουν οι παιδικές χαρές επί των οδών:

  • Δεκελείας & Αφων Γεωργιάδη, Ν. Φιλαδέλφεια
  • Επταλόφου, Ν. Φιλαδέλφεια
  • Πλατεία Κωνσταντινουπόλεως, Ν. Φιλαδέλφεια
  • Δωδεκανήσου, Ν. Χαλκηδόνα
  • Θεμιστοκλέους, Ν. Χαλκηδόνα

Από το πρωί της Τετάρτης 31/10/2018 έως και την Παρασκευή 2/11/2018, λόγω εργασιών συντήρησης, προκειμένου να χορηγηθεί η επανέκδοση της βεβαίωσης – πιστοποίησης καταλληλότητας λειτουργίας τους.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

Οι πέντε παιδικές χαρές ήταν και οι μοναδικές πιστοποιημένες στην πόλη μας, πριν τις τελευταίες αλλαγές στην χορήγηση πιστοποίησης και άδειας λειτουργίας….

Οι υπόλοιπες “παρατημένες” παιδικές χαρές;;;

Πολύ σύντομα μεγάλο ρεπορτάζ της Fx-news!

Προηγούμενο άρθροΑποτελέσματα POLL: “Είστε ικανοποιημένοι από την Δημοτική αρχή του Άρη Βασιλόπουλου (Δύναμη Πολιτών);;;”
Επόμενο άρθροΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: “Ασφαλτόστρωση Αρτάκης και Αλεξανδρείας”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.