Ρεζίλι διεθνώς…

0

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους αμέτρητους τουρίστες που βρέθηκαν από το πρωί στην Αθήνα προκειμένου να επισκεφτούν την Ακρόπολη.

Τούτο διότι όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της χώρας έκλεισαν εξαιτίας της 24ωρης απεργίας των υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού, του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), καθώς και άλλων σωματείων εργαζομένων του ΥΠΠΟΑ.

Στην Ακρόπολη οι επισκέπτες που έφταναν εκεί έβρισκαν κλειδωμένη την είσοδο, καθώς και ένα πανό που ανήρτησαν οι απεργοί.

Μεταξύ των αιτημάτων τους, είναι να δημοσιοποιηθεί «ο πλήρης κατάλογος των παραχωρηθέντων μνημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος που ανήκουν στον ελληνικό λαό και παραδόθηκαν στο Υπερταμείο των δανειστών, όπως και οι όροι παράδοσής τους».

«Ο λόγος της απεργιακής αυτής κινητοποίησης είναι η παραχώρηση-παράδοση κτιρίων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο που δημιουργήθηκε για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους προς τους δανειστές της χώρας», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕ- ΥΠΠΟ, η οποία ζητά άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία «όχι απλά για τη θεσμική κατοχύρωση της άρσης της παράδοσης αλλά και για τη δημιουργία του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου που θα κάνει αδύνατη στο μέλλον παρόμοια προσπάθεια παραχώρησης κυριότητας αλλά και διαχείρισης».

Η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά χαρακτήρισε «ασύμβατη» την απεργία, διότι όπως είπε: «Κλειστοί αρχαιολογικοί χώροι συνηγορούν όχι υπέρ της δημόσιας προστασίας τους, αλλά αντίθετα, γίνονται μπούμερανγκ, ευνοώντας επιχειρήματα και σχέδια που έχουν εκφραστεί υπέρ της ιδιωτικής φύλαξης».

nooz.gr

Προηγούμενο άρθροYin yang balance: Σεμινάριο ολιστικής διατροφής
Επόμενο άρθροΑ & Β Λυκείου: Λιγότερα μαθήματα στις εξετάσεις
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.