Μάνδρα: Το ίδιο έργο… παρά τα 24 θύματα του Νοέμβρη!

0

Ξημερώματα Τετάρτης στη Μάνδρα, λίγη ώρα μετά το πέρασμα της «Νεφέλης» και η εικόνα της δεν διαφέρει και πολύ από εκείνη της 15ης Νοεμβρίου 2017 όταν 24 συνάνθρωποί μας είχαν βρει τραγικό θάνατο από την τότε θεομηνία.

Περίπου, εφτάμιση μήνες μετά και χωρίς κανένα αντιπλημμυρικό έργο, οι κάτοικοι της Μάνδρας ξύπνησαν από τον ίδιο εφιάλτη. Λασπωμένοι, αποκαρδιωμένοι, αποκαμωμένοι με υγρασία στα κόκαλα και στο βλέμμα, αλλά και ένα «κατηγορώ» στο στόμα για όλους εκείνους της Περιφέρειας και του κράτους που τον Νοέμβριο του 2017 τους έταξαν πολλά.

Εκατοντάδες ήταν οι κλήσεις κατοίκων της Μάνδρας και της Μαγούλας για πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια που η «Νεφέλη» περνούσε πάνω από τα κεφάλια τους μετατρέποντας τους δρόμους σε χείμαρρους, που παρέσερναν ό,τι έβρισκαν στο πέρασμά τους και τα υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων σε λίμνες.

«Κάθε φορά που βρέχει κάνουμε το σταυρό μας για να μην πνιγούμε. Εδώ και τόσους μήνες δεν έχει γίνει κανένα αντιπλημμυρικό έργο και ορίστε το αποτέλεσμα. Να είμαστε με σκούπες και λάστιχα για να βγάζουμε τη λάσπη από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις μας και να λέμε και ευχαριστώ που δεν πνιγήκαμε» λέει ο κ. Κώστας.

«Δεν το αντέχουμε είμαστε με ψυχοφάρμακα όλη η Μάνδρα. Είδαμε τη στάθμη να ανεβαίνει είχε πάρα πολύ νερό όχι στο ύψος του Νοέμβρη αλλά έγλυφε το μαγαζί και ανεβήκαμε στην οικοδομή και περιμέναμε να κατεβεί το νερό για να καθαρίσουμε» θα πει η κυρία Νίκη.

Οι περισσότεροι κάτοικοι της οδού Κοροπούλη, εκεί όπου σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες καταστροφές τον Νοέμβριο του 2017 βρέθηκαν και πάλι θεατές στο ίδιο ακριβώς έργο με τη μόνη, ευχάριστη, διαφορά πως δεν θρήνησαν συνανθρώπους τους όπως πριν από εφτάμιση μήνες. Σε εκείνο τον δρόμο έβλεπε κανείς γυναίκες, άνδρες και παιδιά με λάστιχα στα χέρια, να παλεύουν με το τέρας της λάσπης.

Η απουσία της Περιφέρειας ήταν η αιτία ώστε πολλοί κάτοικοι της Μάνδρας να ξεσπάσουν για τα αντιπλημμυρικά έργα που έμειναν στις υποσχέσεις, μεταξύ των οποίων και η δήμαρχος Μάνδρας κυρία Ιωάννα Κριεκούκη αλλά με ανακοίνωσή της η κυρία Δούρου «έβαλε» τα πράγματα στη θέση τους αφού όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. «Tα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Μάνδρας προχωράνε με ρυθμούς – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα» και βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την σύμβαση με τον εργολάβο και την έναρξη τους, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής, σημειώνοντας ότι από την έναρξη της νεροποντής οι υπηρεσίες της ήταν σε πλήρη ετοιμότητα – συνδράμοντας και την Πυροσβεστική – για την αποτροπή του κινδύνου από τα «πρωτόγνωρα» πλημμυρικά φαινόμενα.


Δείτε επίσης:

Κάτοικοι Μάνδρας κατά Δούρου & ένταση! (Βίντεο)

Στους 23 οι νεκροί στη Μάνδρα…

ΠΗΓΗprotothema.gr
Προηγούμενο άρθροΠρεμιέρα των “Ονειρωδών” στο ΠΠΙΕΔ
Επόμενο άρθρο«ΟΝΕΙΔΟΣ στη Δημοκρατική Ιστορία της πόλης μας!”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.