“Οι ΗΠΑ θα εγγυηθούν την ασφάλεια της Βόρειας Κορέας”!!!

0

Με μια ιστορική συμφωνία μεταξύ Β. Κορέας και ΗΠΑ ολοκληρώθηκε μετά από περίπου τέσσερις ώρες, λίγο πριν τις 8 το πρωί (ώρα Ελλάδος) η πρώτη ιστορική συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη.

Όπως ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, που ήταν πολύ πιο ομιλητικός από τον «μαγκωμένο» Κιμ Γιονγκ Ουν, η συμφωνία στην οποία κατέληξαν είναι πολύ λεπτομερής και πρόκειται να εντυπωσιάσει και τις δύο πλευρές.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε στην Ουάσινγκτον τον Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως είχε εξάλλου ότι θα έκανε εάν όλα πήγαιναν καλά με τη συνάντηση.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, Τραμπ και Κιμ εμφανίστηκαν μαζί στα σκαλιά του ξενοδοχείου, κρατώντας στο χέρι τα υπογεγραμμένα έγγραφα.

Τι αναφέρει το κοινό κείμενο που υπέγραψαν Τραμπ-Κιμ Γιονγκ Ουν

Οι ΗΠΑ δεσμεύονται να παράσχουν «εγγυήσεις ασφαλείας» και η Βόρεια Κορέα δεσμεύεται ως προς την αρχή «της πλήρους αποπυρηνικοποίησης της Κορεατικής Χερσονήσου» στο κοινό κείμενο που υπέγραψαν οι Ντόναλντ Τραμπ Και Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Στο κείμενο δεν γίνεται αναφορά στην απαίτηση της αμερικανικής πλευράς για «πλήρη, επαληθεύσιμη και μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση», φόρμουλα που σημαίνει την εγκατάλειψη των πυρηνικών όπλων και την αποδοχή επιθεωρήσεων, αλλά επαναλαμβάνεται μία παλαιότερη πιο αόριστου χαρακτήρα δέσμευση, σύμφωνα με την φωτογραφία του κειμένου που έχει στην διάθεσή του το AFP (Γαλλικό Πρακτορείο).

Σημειώνεται πως στο κείμενο αναφέρεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εγγυηθούν την ασφάλεια της Βόρειας Κορέας: «Ο πρόεδρος Τραμπ δεσμεύθηκε να παράσχει εγγυήσεις ασφαλείας» στην Βόρεια Κορέα, αναφέρεται συγκεκριμένα.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΡήγμα στο ΧΥΤΑ Φυλής…
Επόμενο άρθροΡήγμα ΧΥΤΑ: “Μην εναποθέτετε απορρίμματα εκτός των πράσινων κάδων”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.