Ανακοινώσεις του Δήμου ΝΦ-ΝΧ

0

Λάβαμε τις παρακάτω ανακοινώσεις:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Δήμος ζητά κατεπείγουσες ενέργειες του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση επικίνδυνου φρεατίου στη Φωκών

Την αντικατάσταση καπακιού φρεατίου δικτύου της ΔΕΗ επί της οδού Φωκών και Δεκελείας ζήτησε ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας από τον ΔΕΔΔΗΕ. Συγκεκριμένα με επείγον μήνυμά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Ανανιάδης προς τον αρμόδιο φορέα ενημερώνει:
“Το καπάκι έχει αντικατασταθεί πρόχειρα με μια λαμαρίνα και πλέγμα από συνεργεία του Δήμου Nέας Φιλαδέλφειας αλλά δεν είναι ασφαλές διότι βρίσκεται στο μέσο του δρόμου. Είναι επικίνδυνο για πρόκληση ατυχήματος καθώς διέρχονται πάρα πολλά οχήματα και φορτηγά βαρέως τύπου από την εν λόγω οδό.
Παρακαλώ για τις κατεπείγουσες ενέργειές σας”.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερωτικές Ημερίδες στα Σχολεία του Δήμου

To Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Στήριξης & Πρόληψης του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας –  Ν.Χαλκηδόνας στα πλαίσια δράσεων ευαισθητοποίησης, πρόληψης και προαγωγής της υγείας έχει προγραμματίσει ημερίδες ενημέρωσης για γονείς και εκπαιδευτικούς μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων στην σχετική πρόσκληση του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν ενημερώσεις με θέμα τον Σχολικό Εκφοβισμό στα ακόλουθα δημοτικά σχολεία:

8ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Φιλαδέλφειας: Δευτέρα 23/04/2018, 17:00-18:30.
2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Χαλκηδόνας: Παρασκευή 27/04/2018, 17:00-18:30.
Επίσης, θα πραγματοποιηθούν ενημερώσεις με θέμα την Ανάπτυξη συναισθηματικών δεξιοτήτων και τη θέση ορίων στα ακόλουθα νηπιαγωγεία:

Για τα νηπιαγωγεία της  Ν. Χαλκηδόνας θα πραγματοποιηθεί κοινή ενημέρωση στο 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Χαλκηδόνας.
την Πέμπτη 10/05/2018 στις 17:00-18:30.

Αντίστοιχα, για τα νηπιαγωγεία της Ν. Φιλαδέλφειας θα πραγματοποιηθεί κοινή ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο την Τετάρτη 16/05/2018 στις 17:00-18:30.
Η συμμετοχή στις ημερίδες είναι δωρεάν.


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προχωρά η πρόταση του Δήμου για μετατροπή του πρώην Στρατιωτικού Εργοστασίου στη Νέα Χαλκηδόνα σε πολυχώρο πολιτισμού – θετική εισήγηση από το ΣΥΠΟΘΑ

Με την παρουσία του Δημάρχου Α. Βασιλόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου συνεδρίασε χθες το ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) του Κεντρικού Τομέα Αθηνών με θέμα την «τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Νέας Χαλκηδόνας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, με χαρακτηρισμό του Ο.Τ. 11 από Οικοδομήσιμο Χώρο σε χώρο Αστικού Πρασίνου, με κατάργηση τμήματος της αδιάνοικτης εγκεκριμένης οδού Παπαναστασίου και χαρακτηρισμό της ως χώρου Αστικού Πρασίνου και χαρακτηρισμό του υφισταμένου προ του έτους 1955 κτιρίου (Στρατιωτικό Εργοστάσιο) σε «κτίριο Πολιτιστικών Χρήσεων – Αναψυκτήριο», σε συμμόρφωση με το ισχύον Γ.Π.Σ. της περιοχής.

Μετά και την θετική εισήγηση του Συμβουλίου ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση των διαδικασιών προκειμένου να προχωρήσει η πρόταση του Δήμου ύψους 2,165 εκατ. ευρώ στην πρόσκληση με τίτλο  «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» 2014 – 2020.

Σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι το κτίριο που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν ως στρατιωτικό εργοστάσιο να αναμορφωθεί και να αποδοθεί στους πολίτες ως ένα σύγχρονο Πολιτιστικό κέντρο , σε συνδυασμό με την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς και το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αντιοχέων Ελλάδος, διοργανώνουν επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου με θέμα: «από την Αντιόχεια στην Αντάκυα»

Ομιλητής : Ιωάννης Γιαπιτζίογλου, ιστορικός, οθωμανολόγος, Δρ και επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιξ-Μαρσείγ στη Γαλλία.

Τραγούδια από το Αρμονικό Εργαστήρι.

Δεξίωση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 , ΩΡΑ 6 μ.μ.

Η ημερίδα αυτή είναι αφιερωμένη στην πόλη της Αντιόχειας, στους απομείναντες ρωμιούς, τα αίτια της μετοικεσίας τους, στην οργάνωση της Αντιοχειανής διασποράς και στις συνθήκες ένταξης των Αντιοχέων στις τοπικές κοινωνίες απανταχού της γης.

Ελεύθερη είσοδος.

Δεκελείας 152 & Ατταλείας 2, Νέα Φιλαδέλφεια, t: 2132049155,6  e: ppied@dimosfx.gr


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

«Δημιουργικές ασάφειες 2018»

Συνδιοργάνωση Εκδόσεις ΤΟΠΟΣ & Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας

Το άλμπουμ Δημιουργικές ασάφειες του Soloúp που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι 2017 από τις εκδόσεις Τόπος είναι μια γελοιογραφική αναδρομή στη μνημονιακή λαίλαπα, ένα ασπρόμαυρο άλμπουμ που καλεί τον αναγνώστη να το χρωματίσει, να γεμίσει τα άδεια μπαλονάκια με δικές του ατάκες, να κάνει χαρτοκοπτική με τον Σόιμπλε και τη Μέρκελ, να παίξει το ένθετο επιτραπέζιο παιχνίδι της κρίσης «ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΜΗΝΑ» (SURVIVOR OF THE MONTH).

Επειδή το Χιούμορ δεν το σκιάζει φοβέρα καμιά… οι Εκδόσεις ΤΟΠΟΣ  σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, με αφετηρία το διαδραστικό άλμπουμ του Soloúp διοργανώνουν διαγωνισμό ερασιτεχνικής γελοιογραφίας με θέμα: «δημιουργικές ασάφειες 2018» και έπαθλο ένα τρίωρο εργαστήρι γελοιογραφίας με τον Soloúp.

Τα έργα θα αξιολογηθούν από επιτροπή και θα εκτεθούν στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.), Δεκελείας 152 & Ατταλείας Νέα Φιλαδέλφεια, από τις 28 Απριλίου – 6 Μαΐου 2018. Η βράβευση των 16 καλλιτεχνών που θα παρακολουθήσουν το workshop γελοιογραφίας θα γίνει το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. ώρα 18:00.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Μπορείτε να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

Με υλικό που θα βρείτε στο άλμπουμ Δημιουργικές ασάφειες (σ. 38-39, 85-87, 90-91) ή που μπορείτε να κατεβάσετε από την ιστοσελίδα των εκδόσεων ΤΟΠΟΣ (www.toposbooks.gr).

Με εντελώς δικές σας γελοιογραφίες (από μία έως τρεις) που θα μας στείλετε ηλεκτρονικά στο info@motibo.com ή μέσω ταχυδρομείου στη διεύθυνση: Εκδόσεις Τόπος, Πλαπούτα 2 Καλλιδρομίου, 114 73 Αθήνα, με την ένδειξη: ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ.

Καταληκτική ημερομηνία αποστολής των έργων: Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Αποστολή έργων:

– Σε περίπτωση ψηφιακής αποστολής μέσω email τα έργα πρέπει να είναι σε εκτυπώσιμη ανάλυση (300 dpi). Τα έργα που θα αποσταλούν μέσω ταχυδρομείου δεν θα επιστραφούν. Γι’ αυτό προτιμήστε να στείλετε καλές αναπαραγωγές διαστάσεων Α4 ή Α3.

– Κάθε συμμετοχή πρέπει να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο επικοινωνίας ή/και email του διαγωνιζόμενου. Σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρηθεί άκυρη.

– Ο διαγωνισμός διαρκεί από τις 16/3/2018-20/4/2018.

Προηγούμενο άρθροΕπικίνδυνες μέρες…
Επόμενο άρθροΠρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Ερντογάν!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.