Ενημερώσεις του Δήμου

0

 

Από τον Δήμο ΝΦ-ΝΧ λάβαμε τις παρακάτω ανακοινώσεις:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύστημα αποτροπής διέλευσης και στάθμευσης μοτοποδηλάτων τοποθετεί ο Δήμος στην Πλατεία Πατριάρχου

Στην τοποθέτηση συστήματος απαγόρευσης διέλευσης και στάθμευσης μοτοποδηλάτων στην πλατεία Πατριάρχου, και στις τέσσερις πλευρές της, προχωράει ο Δήμος με σκοπό της εξάλειψη του φαινομένου της κατάληψης σχεδόν του μεγαλύτερου μέρους όλων των πλευρών της πλατείας από δίκυκλα εις βάρος των πεζών.

Το σύστημα που θα τοποθετηθεί αποτελείται από μεταλλικά κολονάκια και μπάρες. Τα κολονάκια θα τοποθετηθούν περιμετρικά της πλατείας και οι μπάρες σε συνδυασμό με κολονάκια θα τοποθετηθούν  σε συγκεκριμένα σημεία των πλευρών της πλατείας προκειμένου να διευκολύνεται η διέλευση των ατόμων ΜΕΑ και των ατόμων που συνοδεύουν παιδικά καροτσάκια.

Παράλληλα θα ξεκινήσει και η κατασκευή νόμιμων θέσεων στάθμευσης μοτοποδηλάτων σε συγκεκριμένα σημεία περιμετρικά της πλατείας.

Η όλη προσπάθεια γίνεται ώστε να αποδοθεί η πλατεία σε αυτούς που ανήκει και παράλληλα να λυθεί το πρόβλημα στάθμευσης των μηχανών.

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστρέφονται από το Υπουργείο Οικονομικών 71  στρέμματα του Άλσους

Μετά από αρκετές δεκαετίες, επιστρέφονται από το Υπουργείο Οικονομικών 71 στρέμματα του Άλσους που είχαν παραχωρηθεί για διάφορους λόγους. Οι λόγοι αυτοί εξέλειπαν εδώ και πάνω από 50 χρόνια, αλλά η κακή συνεννόηση και αδιαφορία των συναρμόδιων υπηρεσιών  είχαν ως αποτέλεσμα να παραμένουν εγγεγραμμένα στο χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Οικονομικών που περνάει στην ΕΤΑΔ και το Υπερταμείο. Μάλιστα υπήρχε και σχετική απόφαση παράδοσης του τότε Υπουργού Οικονομικών αλλά και απάντηση του Υπουργείου Γεωργίας που ζητούσε να προηγηθεί η κατεδάφιση του οικισμού Ελληνορώσων από τον Δήμο, η οποία τελικά συντελέστηκε στην παρούσα δημοτική περίοδο!

Η Δημοτική Αρχή, ενημερώθηκε για την εκκρεμότητα αυτή με την εκπόνηση της διαχειριστικής μελέτης για το Άλσος και ξεκίνησε την προσπάθεια επίλυσης. Λήφθηκε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκίνησε η αλληλογραφία και οι αλλεπάλληλες επαφές με το Υπουργείο Οικονομικών αλλά και τη Δ/νση Δασών προκειμένου να πεισθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Τελικά με επιμονή ενός και πλέον έτους, η υπόθεση είναι σε τελική ευθεία αφού και οι δύο υπηρεσίες έχουν ορίσει εκπροσώπους για την παράδοση και παραλαβή και εκκρεμεί η υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου. Έστω και με τόση καθυστέρηση λοιπόν, ευελπιστούμε ότι η επιστροφή των 71 στρεμμάτων θα ολοκληρωθεί, βάζοντας τέλος σε μια εκκρεμότητα που θα μπορούσε να εγκυμονεί ανεπιθύμητες εξελίξεις.

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Πρέσβη και μαθητών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές στο άλσος Ν. Φιλαδέλφειας

Το πρωί της Πέμπτης 15 Μαρτίου 2018 το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας γέμισε με παιδικά γέλια, στο πλαίσιο δράσης με υψηλό συμβολισμό. Μαθητές από το 1ο, 2ο, 4ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας και παιδιά της ίδιας ηλικίας από την κοινότητα του Μπαγκλαντές στην Αθήνα, από κοινού χάρηκαν το Άλσος μας και το έκαναν ακόμα πιο όμορφο φυτεύοντας, με την καθοδήγηση των εργαζομένων της υπηρεσίας πρασίνου και των δασκάλων που τα συνόδευσαν, δεκάδες λουλούδια και κάποια δέντρα περιμετρικά της λίμνης.

Η δράση οργανώθηκε από τα τμήματα Παιδείας-Πολιτισμού και Περιβάλλοντος-Πρασίνου του Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές στην Αθήνα και χάρη στην ευαισθητοποίηση και άμεση ανταπόκριση των διευθυντών και των εκπαιδευτικών των δημοτικών σχολείων που συμμετείχαν.

Ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος και ο Πρέσβης Jashim Uddin φύτεψαν μαζί μια ελιά σε ένδειξη φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών.

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωτοφανής καθυστέρηση της Δ/νσης Δασών Αθηνών για την έγκριση του Νέου Αναψυκτήριου στο Άλσος της Ν.Φιλαδέλφειας

Δεύτερο έγγραφο υπενθύμισης, απέστειλε ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας στην Δ/νση Δασών Αθηνών σε σχέση με την πρωτοφανή και αδικαιολόγητη καθυστέρηση απάντησης για τη μελέτη κατασκευής του νέου αναψυκτηρίου στο Άλσος της Ν.Φιλαδέλφειας.

Στο έγγραφο αναφέρονται αναλυτικά όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα αναφορικά με την εκπλήρωση από την πλευρά του Δήμου προς όσα ζητήθηκαν από τη Δ/νση Δασών αλλά και υποθέσεων που εκκρεμούσαν εδώ και δεκαετίες, όπως :

  • Η σύνταξη και η έγκριση διαχειριστικής μελέτης για το Άλσος
  • Η χρηματοδότηση όλων των προβλεπομένων εργασιών συντήρησης
  • Η έναρξη μεγάλων παρεμβάσεων φυτοτεχνικών, αρδευτικών, αναπλάσεων, φωτισμού, παιδικών χαρών και ποδηλατόδρομων
  • Η κατεδάφιση κτιρίων που είχαν κριθεί κατεδαφιστέα όπως των Ρώσικων και του πρώην αναψυκτηρίου Κένταυρος
  • Η διεκδίκηση και η εξασφάλιση της επιστροφής των 71 στρεμμάτων που είχαν «ξεχαστεί» εδώ και δεκαετίες στο χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Οικονομικών και κινδύνευαν να περάσουν στο Υπερταμείο.
  • Η διεκδίκηση και η εξασφάλιση της επιστροφής του Μετεωρολογικού Σταθμού από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
  • Η αναζήτηση χώρου μεταφοράς της Δ/νσης Καθαριότητας και η υποβολή πλήρους φακέλου χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ από το 2016.

Ας σημειωθεί ότι το νέο αναψυκτήριο προβλέπεται από τον νόμο όσο και την εγκεκριμένη από τη Δ/νση Δασών διαχειριστική μελέτη. Η προμελέτη για το νέο αναψυκτήριο κατατέθηκε επίσημα τον Ιανουάριο του 2017. Ακολούθησαν πολλές συζητήσεις και  διορθώσεις ώστε να ικανοποιηθούν απόλυτα οι απαιτήσεις του Δασάρχη κ. Σίμνου. Η οριστική μελέτη κατατέθηκε στις 3 Αυγούστου του 2017, μαζί με την αδειοδότηση από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, την Αρχαιολογική Υπηρεσία και την περιβαλλοντική αδειοδότηση. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει απάντηση με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η λειτουργία του Άλσους και η προσέλκυση επισκεπτών αλλά και να στερούνται έσοδα για τη συνέχιση της αναβάθμισης και της προστασίας του.

Καταλήγοντας το έγγραφο αναφέρει «Σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα στην έγκριση επέμβασης για το νέο Δημοτικό αναψυκτήριο εντός του Άλσους και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας, λόγω των βλαβών που υφιστάμεθα από την χωρίς λόγο καθυστέρηση σας.»

Επισυνάπτεται το πλήρες έγγραφο του Δήμου.

Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Καταγγελία για την περιοχή των Απομάχων
Επόμενο άρθροΑφρίν: “Οι Τούρκοι κατέστρεψαν αρχαία μνημεία”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.