ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ-ΑΜΥΝΑ Εβρος: Διπλοσκοπιές & σκέψεις για αμερικανική βάση;;;

Εβρος: Διπλοσκοπιές & σκέψεις για αμερικανική βάση;;;Υπερδιπλασιάζονται οι δυνάμεις των περιπολιών των Ελλήνων στρατιωτών στον Εβρο μετά το πρόσφατο περιστατικό σύλληψης των δύο Ελλήνων από Τούρκους στρατιώτες την περασμένη εβδομάδα., σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείο Άμυνας.

Έτσι, από δύο στρατιώτες που συμμετείχαν στις περιπολίες, πλέον αυτές θα γίνονται από επτά. Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, επιπλέον, οι μονάδες έχουν λάβει σαφείς οδηγίες για τους τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση που επιχειρηθεί παρόμοιο περιστατικό.

Τέλος, από το υπουργείο Άμυνας σημειώνουν ότι οι αλλαγές στις μονάδες διοικητών των μονάδων στον Έβρο αφορούν προγραμματισμένες κρίσεις του Ελληνικού Στρατού και δεν σχετίζονται με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι «φουντώνουν» οι φήμες για επίσκεψη κλιμακίου αμερικανών στρατιωτικών στον Εβρο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το επεισόδιο με τους Ελληνες στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

ΜΜΕ της περιοχής δεν απέκλειαν να γίνει συζήτηση για την ύπαρξη αμερικανικής βάσης, ένα σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι και παλαιότερα αλλά χωρίς να δοθούν περαιτέρω πληροφορίες.


Κάντε Like στην εφημερίδα μας και μάθετε πρώτοι τα πάντα για την Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα & όχι μόνο!