Με τον “Εσπερινό της Συγγνώμης” ξεκίνησε η Σαρακοστή

0

Στον κατάμεστο από κλήρο και λαό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας τελέσθηκε την Κυριακή της Τυροφάγου 18 Φεβρουαρίου 2018 ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός ή Εσπερινός της «Συγγνώμης» της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ κήρυξε τον θείο λόγο και αναφέρθηκε στην εκκλησιολογική και θρησκευτική διάσταση της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, κάνοντας λόγο για τις ευκαιρίες, αλλά και τις πνευματικές αφορμές που λαμβάνει ο κάθε πιστός μέσα από την κατανυκτική αυτή περίοδο για να νοηματοδοτήσει τη ζωή του και επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με το Θεό και τον συνάνθρωπο με σκοπό την σωτηρία.

Τα κατανυκτικά τροπάρια της Ακολουθίας απέδωσαν με ενάργεια τα μέλη της Βυζαντινής Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ στο τέλος της Ακολουθίας Ιερείς και λαϊκοί αντάλλαξαν τον ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως, λαμβάνοντας την ευλογία του Σεβασμιωτάτου.

Προηγούμενο άρθροΣε καραντίνα πλοίο – φόβοι για μεταδοτικό νόσημα
Επόμενο άρθροΒίντεο: “Ο δε ψευδής λόγος γίνεται παρά το πρώτον ψεύδος”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.