Νέα νίκη για την ΦΕΑ

0

Εύκολο βράδυ είχε η ΦΕΑ απέναντι στην Αναγέννηση Πετραλώνων επικρατώντας της ομάδας του Γιώργου Δρουμπούκη με σκορ 73-46 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β’ ΕΣΚΑ.

Οι γηπεδούχοι παρά το γεγονός πως ήταν άστοχοι από την γραμμή των ελευθέρων βολών (11/24), έκαναν επίδειξη δύναμης, με τον Αλέξη Καρατζά να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του δοκιμάζοντας πρόσωπα και σχήματα εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας ήταν ο Αλέξης Στεργιάκης, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους (τους 11 στο δεύτερο ημίχρονο), ενώ πολύ καλό παιχνίδι έκανε και ο αρχηγός των “κυανέρυθρων”, o Κώστας Ρωμοσιός με 14 πόντους και ένα τρίποντο. Θετική επίσης ήταν και οι παρουσία Λευτέρη Καραλευθέρη, Στέλιου Λουφόπουλου, Θανάση Τριχιά και Δημήτρη Μπάτσου.

Η Αναγέννηση μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφερε να προηγηθεί με 7-4, εκμεταλλευόμενη το …μουδιασμένο ξεκίνημα της ΦΕΑ. Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την άμυνα τους, πίεσαν στην άμυνα, έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και με ένα σερί 9-0 προηγήθηκαν 13-7, ενώ ολοκλήρωσαν την περίοδο στο 23-11 υπέρ τους, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν μόνο έξω από την γραμμή του τρίποντου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ΦΕΑ αν και προηγήθηκε με +16 (27-11), οι Πετραλωνίτες παίζοντας περισσότερο με τον Τσίτουρα μείωσαν στους 10 (29-19) περιορίζοντας στην επίθεση τον Στεργιάκη. Ένα σερί 10-0 των γηπεδούχων και με συνεχόμενους πόντους των Λουφόπουλου, Καραλευθέρη και Μπάτσου έφεραν μπροστά τη ΦΕΑ στο ημίχρονο με σκορ 47-26.

Όπως στα μέχρι τώρα παιχνίδια της έτσι και σε αυτό, στο τρίτο δεκάλεπτο η ΦΕΑ φόρτσαρε. Με το πόδι πατημένο στο γκάζι οι παίκτες του Καρατζά αύξησαν την διαφορά στα ύψη (61-30) με τρίποντο του Στεργιάκη δύο λεπτά πριν το φινάλε. Δύο βολές του Τριχιά στο τέλος του δεκαλέπτου έφερε την διαφορά στο +32 (64-32).

Στο ίδιο έργο θεατές και στην τελευταία στροφή με την Αναγέννηση να αδυνατεί να αντεπεξέλθει στην πίεση των αντίπαλων. Η διαφορά …εκτοξεύτηκε στους +36 (68-32) με καλάθι του Λουφόπουλου και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να συμμαζέψουν την διαφορά. Οι παίκτες της ΦΕΑ, διατήρησαν το αήττητο, πανηγύρισαν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους που τους διατηρεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο ματς της επόμενης αγωνιστικής με τον Πολυνίκη Αγίας Βαρβάρας (26/10, 8:30 μ.μ.) εκτός έδρας.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καλογριάς, Ζαγουρής

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-11, 47-26 (ημίχρονο), 64-32, 73-46.

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Αλ.Κατατζάς, Σωτ.Κουτσούκος): Καραλευθέρης 9, Ρωμοσιός 14 (1), Μαστρογιάννης, Λουφόπουλος 6, Στεργιάκης 20 (2), Τριχιάς 7, Τσεκούρας, Μπασέας, Δεληγιάννης 3 (1), Μπάτσος 6, Γιαννουλάκος 8, Ψαλτάκης.

ΑΝ.ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ (Γ. Δρουμπούκης): Παρασκευόπουλος 2, Βαζούρας 1, Παυλίδης, Διονυσόπουλος, Χότζα, Μπορακάι 15 (2), Αλεφαντινός, Σωτηρόπουλος, Συριανός 4, Ροκάς 2, Τσίτουρας 16 (3), Τσουκαλάς 6.

Προηγούμενο άρθρο«Πολυδιδυμική κοινωνία;»
Επόμενο άρθρο“Δάκρυα για την ΑΕΚ στη Νέα Υόρκη”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.