Θα πληρώσει ο δήμαρχος τους υπό απόλυση συμβασιούχους με «εντέλλεσθε»;;;

0
Αρχείο.
Αρχείο

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα, με θέμα “Λήψη απόφασης για την στήριξη του αγώνα των εργαζομένων και την απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου με μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου με νομοθετική ρύθμιση”. Το αίτημα για έκτακτο συμβούλιο είχε καταθέσει η παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” (δείτε ΕΔΩ).

Να σημειώσουμε ότι με απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, κρίθηκε αντισυνταγματική η παράταση που είχε δοθεί από την σημερινή κυβέρνηση (& υπόσχεση για μονιμοποίηση…) σε συμβασιούχους 8μηνης απασχόλησης στου δήμους και οριστική απόλυσή τους. Για αυτή την απόφαση, το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στους Δήμους, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, από την Κυριακή 18/06 έχει προχωρήσει σε καταλήψεις των γκαράζ οχημάτων με αποτέλεσμα την μη αποκομιδή των απορριμάτων. Η κατάληψη θα διαρκέσει σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις έως την Πέμπτη, εκτός και αν προκύψουν νέες κινητοποιήσεις.

Στην συνεδρίαση εκτός από κείμενο συμπαράστασης που συντάχθηκε και ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης που ψήφισε δικό της κείμενο… είχαμε διάλογο μεταξύ του Δημάρχου Αρη Βασιλόπουλου και του προέδρου του σωματείου εργαζομένων του Δήμου.

Το σωματείο ζήτησε από τον δήμαρχο να κρατήσει και να πληρώσει τους 9 συμβασιούχους που απολύονται με «εντέλλεσθε»!

Δηλαδή, ο Δήμαρχος να δώσει εντολή πληρωμής & συνέχισης της απασχόλησης των συμβασιούχων, έτσι ώστε να συμπαρασταθεί με πράξεις και όχι με λόγια στο πρόβλημα τους! Φυσικά, σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, και το γνωρίζει ο Δήμαρχος, η πράξη αυτή είναι παράνομη (παράβαση καθήκοντος) και οι κυρώσεις προς τον Δήμαρχο μπορεί να φτάσουν μέχρι και στην “Έκπτωση” από την θέση του μέχρι την λήξη της θητείας του!

Μένει να δούμε τώρα, εάν ο δήμαρχος θα υπογράψει το «εντέλλεσθε» για να στηρίξει έμπρακτα τους συμβασιούχους ή θα μας στείλει κείμενα “συμπαράστασης και αγώνα”, που καμία ουσία δεν θα έχουν, θα γίνουν μόνο για τις εντυπώσεις, και οι συμβασιούχοι θα απολυθούν…

Καταλήγοντας, το συμβούλιο με εισήγηση της δημοτικής αρχής, αποφάσισε να κλείσει το Δημαρχείο την Πέμπτη 22/6, να καλέσει τον λαό της πόλης να παραβρεθεί εκεί για να συμπαρασταθεί στον αγώνα των συμβασιούχων και να στηρίξει το σωματείο των εργαζομένων σε ενδεχόμενη παράταση των κινητοποιήσεων του και βεβαίως, την παράταση της ΜΗ αποκομιδής των απορριμάτων από την πόλη!


ΑΝΑΝΕΩΣΗ:

Λάβαμε το παρακάτω Ψήφισμα & Κάλεσμα του Δημοτικού συμβουλίου:

Οι χειρότερες εκτιμήσεις για την κατάληξη της υπόθεσης των παρατάσεων συμβάσεων εργασίας στην καθαριότητα των Δήμων επιβεβαιώθηκαν με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η απόφαση, παρότι αναγνωρίζει ότι εξυπηρετούνται πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κρίνει αντισυνταγματικές και παράνομες τις παρατάσεις των συμβάσεων που όριζε η ρύθμιση Σκουρλέτη και υποδεικνύει την επιστροφή των δεδουλευμένων μισθών τους.

Η κυβέρνηση, ενώ πριν καθησύχαζε δια του αρμόδιου Υπουργού ότι θα βρεθεί λύση, επικαλείται τώρα τα νομικά κωλύματα που αναφέρει η δικαστική απόφαση και παραδέχεται ότι οι Δήμοι πρέπει να προχωρήσουν στη διακοπή των 15.000 συμβάσεων εργασίας που είχαν παραταθεί, δίνοντας αόριστες υποσχέσεις για τη διευθέτηση της επιστροφής μισθών για τους οποίους οι εργαζόμενοι έχουν εργαστεί.

Ο Δήμος μας έχει απόλυτη ανάγκη των υπηρεσιών των 9 συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα και προειδοποιεί ότι η απομάκρυνσή τους θα έχει άμεση επίπτωση στην ποιότητα των υπηρεσιών καθαριότητας προς τους πολίτες, αφού θα αποδυναμώσει την ήδη υποστελεχωμένη Διεύθυνση καθαριότητας του Δήμου μας. Η ύπαρξη επαρκούς προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι απαραίτητη για να μην απαξιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες καθαριότητας και να μην παραδοθούν σταδιακά στους εργολάβους καθαριότητας. Οι «λύσεις» των δίμηνων συμβάσεων και της κοινωφελούς εργασίας ανακυκλώνουν τη φτώχεια και την ανεργία και δεν στηρίζουν τις δημόσιες υπηρεσίες και τα δημόσια αγαθά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας έχει πρόσφατα στηρίξει τον αγώνα των συμβασιούχων και τα δίκαια αιτήματα του Σωματείου Εργαζομένων με ομόφωνη απόφασή του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, απαιτεί από την κυβέρνηση:

να δοθεί άμεσα οριστική λύση στο ζήτημα της πληρωμής των δεδουλευμένων
να μετατραπούν οι συγκεκριμένες συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας ότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Για το σκοπό αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο:

*καλεί την ΚΕΔΕ και τις Δημοτικές αρχές όλης της χώρας να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και να διεκδικήσουν τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας σε αορίστου διάρκειας.

*καλεί τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες σε συμμετοχή στην κινητοποίηση/απεργία της Πέμπτης

*αποφασίζει το κλείσιμο  του Δήμου την ημέρα της απεργίας

*εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μετώπου ανυπακοής μαζί με άλλους δημάρχους απέναντι  στην απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου για απόλυση των συμβασιούχων.

Προηγούμενο άρθροΒέλγος “Τουρίστας”: Τον σκότωσε η ιταλική μαφία στο Νέο Κόσμο;;;
Επόμενο άρθροLet’s Do It Greece: Ξεπέρασε το 1% της χώρας η συμμετοχή των Εθελοντών!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.