Διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο

0

Νύχτα τρόμου ζει το Λονδίνο μετά τα διαδοχικά χτυπήματα στη Γέφυρα του Λονδίνου και τη λαϊκή αγορά του Μπόροου. Τα 2

περιστατικά αντιμετωπίζονται επισήμως ως τρομοκρατικά, σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία, ενώ το περιστατικό στο Βοξχολ, που αρχικά είχε συνδεθεί με τα 2 πρώτα, τελικά δεν έχει σχέση- πρόκειται για επεισόδιο με μαχαίρωμα.

Ήδη ενώ οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι υπήρχαν τουλάχιστον 2 νεκροί, στις 2.30 τα ξημερώματα ο αριθμός των θυμάτων ανέβαινε στα 7. «Το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως πιθανή τρομοκρατική ενέργεια» είπε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Η ίδια πρόσθεσε ότι η έρευνα προχωρά γρήγορα, εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την ανταπόκριση της αστυνομίας και δήλωσε τη συμπαράστασή της στους ανθρώπους πο βρέθηκαν στη δίνη των επιθέσεων.

Η πρώτη επίθεση εκδηλώθηκε στη Γέφυρα του Λονδίνου, όταν ένα λευκό φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς παρασύροντας τουλάχιστον 15- 20 ανθρώπους. Η δεύτερη έγινε στην κοντινή λαϊκή αγορά του Μπόροου όταν τουλάχιστον τρεις μασκοφόροι με μαχαίρια επιτέθηκαν και χτύπησαν τουλάχιστον επτά ανθρώπους σύμφωνα με τις έως τώρα αναφορές.
Αρχικά η Μητροπολιτική Αστυνομία είχε συνδέσει στο μπαράζ και περιστατικό στο Βόξχολ. Τελικά διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για συμβάν του κοινού ποινικού δικαίου -μαχαίρωμα
και ένας ύποπτος φέρεται να βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών.

Η αστυνομία του Λονδίνου καλεί τους πολίτες να αντιδράσουν, με το σύνθημα: «Τρέξε, κρύψου, πέστο»: Να απομακρυνθούν δηλαδή από τις επίμαχες περιοχές, να κρυφτούν για να αποφύγουν επίθεση και να καλέσουν τις Αρχές.
Στις περιοχές όπου έχουν γίνει οι επιθέσεις η Αστυνομία προχωρά στην εκκένωση κτιρίων- ακόμη και παμπ και εστιατορίων, ενώ η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι περίπου στις 2.30 τα ξημερώματα βρισκόταν καθ’ οδον προς τη Ντάουνινγκ Στριτ. Όπως είπε, τα 2 περιστατικά αντιμετωπίζονται ως τρομοκρατικά.

Σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου η πρώτη επίθεση έγινε στις 22.08 τοπική ώρα (00.08′ ώρα Ελλάδας), στη Γέφυρα του Λονδίνου, ένα από τα πλέον τουριστικά-εμβληματικά σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας.

00.25: Χάος επικρατεί αυτή την ώρα στην εμβληματική Γέφυρα του Λονδίνου: Ενα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι άνθρωποι κείτονται στο έδαφος. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στην περιοχή, καθώς και ασθενοφόρα.

Πηγή: Πρώτο θέμα

Προηγούμενο άρθροΚαλοκαίρι: Γαλάζιες σημαίες & μπικίνι… (Photos)
Επόμενο άρθροΤουλάχιστον 1.400 τραυματίες οπαδοί της Γιουβέντους
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.