Tουρκικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην κυπριακή ΑΟΖ…

0

Ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε περιοχές που περιλαμβάνουν τα οικόπεδα ένα, έξι και επτά, στην κυπριακή AOΖ, πραγματοποιεί σήμερα και αύριο η Τουρκία, η οποία εξέδωσε παράνομες Navtex. Την ίδια ώρα, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros συνεχίζει τις παράνομες έρευνες του για έκτη ημέρα ανοικτά της Καρπασίας μέχρι και την Αμμόχωστο.

Όπως αναφέρει το ΡΙΚ, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, επέδωσε επιστολή προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, στην οποία παρατίθενται όλες οι πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, οι οποίες σχετίζονται με παραβιάσεις της ΑΟΖ, παράνομες έρευνες και απειλές.

Εξάλλου, οι τουρκικές παρεμβολές στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας και η κατάσταση στην Τουρκία συζητήθηκαν σε συνάντηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τα μέλη του συμβουλίου γεωστρατηγικών μελετών. Επίσης, συζητήθηκαν οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παράλληλα οι παραβιάσεις και οι παραβάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου εξακολουθούν να αποτελούν καθημερινή ρουτίνα. Η παράνομη δέσμευση περιοχών σε Ελλάδα και Κύπρο με ΝΑVTEX από την Τουρκία προϊδεάζει για μια περίοδο έντασης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία εχει δεσμεύσει εκτεταμένη περιοχή στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο για τη διεξαγωγή άσκησης Έρευνας και Διάσωσης (Search And Rescue-SAR) η προάσκηση διεξήχθει στις 27 Απριλίου όταν ταυτόχρονα η γειτονική χώρα με ένα σχηματισμό τεσσάρων τουρκικών F-16 (τα δύο οπλισμένα) παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο ενώ τρία αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 και δέκα ελικόπτερα που συμμετείχαν στην τουρκική προάσκηση Έρευνας και Διάσωσης πραγματοποίησαν 11 παραβάσεις Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Χθές 3 Μαΐου ξεκίνησε η τουρκική “άσκηση”. Για άλλη μια φορά πραγματοποιήθηκε σωρεία παραβιάσεων στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο από τουρκικά εναέρια μέσα που συμμετείχαν στην άσκηση Έρευνας και Διάσωσης της γείτονος η οποία εκτελείται και μέχρι και τις 5 Μαίου.

ΠΗΓΗonalert.gr
Προηγούμενο άρθρο“Περί Τύπου από ‹τύπους›” #peritypou
Επόμενο άρθρο“Άλλο αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο και άλλο κοινωνική πολιτική με εθελοντισμό…”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.