Γήπεδο: Τα επικοινωνιακά “Φάουλ” της ΑΕΚ στην τοπική κοινωνία της Νέας Φιλαδέλφειας

0

Το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ από το 2013 έως σήμερα, είναι πρώτο στην

επικαιρότητα της πόλης μας και δικαίως. Ένα τόσο μεγάλο έργο, που με τα θετικά αλλά και τα αρνητικά του, θα αλλάξει, ή μάλλον θα επαναφέρει την πόλη μας στην -προ- 2003 (από το γκρέμισμα) κατάσταση, είναι φυσιολογικό να απασχολεί την τοπική κοινωνία μας. Η θέση της εφημερίδας μας ήταν, είναι και θα είναι θετική στην κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και όταν λέμε θετική, ΔΕΝ εννοούμε “ναι μεν αλλά”, αλλά θετική στο συγκεκριμένο project που είναι και η μοναδική ευκαιρία για να γίνει το γήπεδο στην πόλη!

 

Για να μπορέσει όμως να γίνει πράξη η κατασκευή του γηπέδου, θα πρέπει να σταματήσει ο επικοινωνιακός “πόλεμος” ανάμεσα σε Δήμο και ΑΕΚ, όπως και γράψαμε στο τελευταίο τεύχος της εφημερίδας μας.

Ο επικοινωνιακός “Πόλεμος” που σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργεί πραγματικές αψιμαχίες στην πόλη μας, και αρχίζει να κουράζει την κοινωνία, δημιουργεί ερωτήματα και ανασφάλεια στους κάτοικους -κυρίως του κέντρου- και όσο συνεχίζεται, θα τους κάνει “αρνητές” της κατασκευής του γηπέδου. Και μην γελιόμαστε, ο “πόλεμος” βολεύει την Δημοτική αρχή. Θα βρει και άλλους συμμάχους. Όχι συμμάχους, φιλάθλους της “Ενωσης” από όλη την Ελλάδα ή δημοσιογράφους αθλητικών πανελλαδικών ΜΜΕ. Αλλά Φιλαδελφειώτες! Της περιοχής που θα χτιστεί το γήπεδο και που για μια ζωή θα “απολαμβάνουν” τα θετικά και τα αρνητικά του.

Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που διαμορφώνουν την κοινή φίλαθλη γνώμη -αλλά δεν μένουν στη Ν.Φ.-  λένε ότι με την ανέγερση της “Αγιά Σοφιάς” θα δοθεί οικονομική ανάπτυξη στη Νέα Φιλαδέλφεια -την παρομοιάζουν ως νεκρή πόλη μάλιστα-, γιατί θα δουλεύουν τα μαγαζιά, θα ανοίξουν και άλλα κλπ. Ως τοπική εφημερίδα, που ζούμε από τις διαφημίσεις από τα καταστήματα της πόλης και μάλιστα με τον ανταγωνισμό στα ύψη (υπάρχουν άλλες δύο εφημερίδες και 5-6 ιστοσελίδες) ΔΕΝ έχουμε διαπιστώσει ότι η πόλη μας είναι νεκρή οικονομικά. Άλλωστε, μια βόλτα για καφέ, ποτό, φαγητό και μάλιστα σε άκρως ποιοτικά και ακριβά καταστήματα θα πείσει και τον πιο δύσπιστο. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι η κατασκευή του γηπέδου δεν θα δημιουργήσει περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη. Εννοείται! Αλλά απέχει πολύ από το “νεκρή πόλη” και δεν είναι “επιχείρημα” το οποίο μπορεί να “σταθεί” στην κοινωνία της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ήδη οι κάτοικοι του κέντρου “υποφέρουν” από την τεράστια κίνηση και την έλλειψη εύρεσης πάρκινγκ τα Σαββατοκύριακα. Ξέρετε, η πλειοψηφία των κάτοικων μιας περιοχής, είναι οικογενειάρχες, με παιδιά, με προβλήματα και όλα τα σχετικά. Πιστεύετε ότι θα βάλουν μπροστά το ότι είναι φίλαθλοι της ΑΕΚ από την οικογένειά τους και την καθημερινότητά τους;;;  Καλό είναι το επικοινωνιακό Bombing από τα ΜΜΕ εκτός πόλης, αλλά γνωρίζουμε καλά ότι “κανείς δεν θέλει μπροστά στο σπίτι του τον κάδο, αλλά να πάει μπροστά στο σπίτι του γείτονα”… ή μήπως όχι;;; Και μην βγει κανείς να πει ότι παρομοιάζουμε τον κάδο με το γήπεδο! Αλλά είναι το κατάλληλο παράδειγμα για να καταλάβουν όλοι όσοι ασχολούνται με το επικοινωνιακό κομμάτι από την πλευρά της ΑΕΚ, ότι κάτι δεν έχουν υπολογίσει… στην τοπική κοινωνία… Εκτός και αν τον έχουν υπολογίσει, οπότε θα αρχίζουμε να κάνουμε δεύτερες και τρίτες σκέψεις….

Δηλαδή δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Πιστεύουν στην ΑΕΚ ότι ο Βασιλόπουλος κάνει ότι κάνει μόνο για να προβληθεί και να πάει αύριο για βουλευτής;;; Και ότι μια πολύ μικρή μερίδα ΛΑΕΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Στρούγκα, είναι οι υποστηρικτές του και θα τους “ισοπεδώσουμε” με κάθε τρόπο και πλέον και με τη νομιμότητα;;; Πιστεύουν, ότι ο Βασιλόπουλος ΔΕΝ έχει “συμμάχους” στην τοπική κοινωνία (σημ.: αλλά και στην Περιφέρεια & κυβέρνηση… για να μην παραμυθιάζονται κάποιοι…) και ιδιαίτερα εκείνους που μένουν στο κέντρο της πόλης;;; Λέτε να είναι τόσο αφελής;;; (το αντίθετο είναι μάλιστα..)

Ας μην γελιόμαστε. Το “έγκλημα” έγινε το 2003 με την κατεδάφιση του γηπέδου! “Εγκλημα χωρίς τιμωρία” για τους τότε υπευθύνους! Από τότε μέχρι και σήμερα έχουν περάσει 14 περίπου χρόνια. Η ΑΕΚ “έφυγε” από την καθημερινότητα των κατοίκων του κέντρου. Εκείνοι που είχαν χτίσει τα σπίτια τους δίπλα ή παραδίπλα στο γήπεδο –το οποίο βρισκόταν από το 1932 εκείσυνήθισαν χωρίς αυτό… Επομένως, και αν λάβουμε υπόψιν το ατομικό συμφέρον του καθενός μας –ανθρώπινη φύση γαρ– λέτε να θέλουν τόσοοο πολύ το γήπεδο;;; Ή μήπως δεν θα αντιδράσουν (και νομικά), αν δεν πειστούν ότι ΔΕΝ θα διαταραχθεί τόσο πολύ η καθημερινότητά τους, βάζοντας στην άκρη τις οικογενειακές “ενστάσεις” τους και βλέποντας το γήπεδο θετικά και από την φίλαθλη προτίμησή τους;;;

Η παρουσία του “Δικεφάλου” στην πόλη μας από το 2003 έως και σήμερα είναι μικρή. Κάποια “σκόρπια” ερασιτεχνικά τμήματα, λίγο το γυναικείο Βόλει & αντρικό Χάντμπολ αλλά μέχρι εκεί. Καμία αποστολή ενημερώσεων, δραστηριοτήτων κλπ του οργανισμού ΑΕΚ στα τοπικά ΜΜΕ, καμία επικοινωνία με την τοπική κοινωνία, ΤΙΠΟΤΑ σε τοπικό επικοινωνιακό επίπεδο για το θέμα του γηπέδου!

Μέχρι και στις Εθνικές επετείους όταν ο εκφωνητής προσκαλούσε την ΑΕΚ να καταθέσει στεφάνι στα μνημεία της πόλης, δεν εμφανιζόταν κανένας εκπρόσωπος!

Και ένα τελευταίο παράδειγμα της λάθος (για εμάς) επικοινωνιακής προσέγγισης, είναι τα νέα γραφεία της ΠΑΕ. Επιλέγει τα νέα γραφεία να είναι στο Μαρούσι. Και ρωτάμε, ήταν τόσο δύσκολο να επέλεγαν τα νέα γραφεία να ήταν στη Νέα Φιλαδέλφεια;;; Σημείο αναφοράς θα ήταν τα γραφεία. Προπομπός! ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ στην πόλη μετά από τόσα χρόνια, η κιτρινόμαυρη καθημερινότητα θα κινούνταν στον τόπο που είναι να κατασκευαστεί το νέο γήπεδο κλπ! Θα έλεγε αυτομάτως η διοίκηση στην κοινωνία την Νέας Φιλαδέλφειας το: ΗΡΘΑΜΕ ΣΤΑ ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ και ΞΕΚΙΝΑΜΕ την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΑΣ όλοι ΜΑΖΙ!

Προηγούμενο άρθροΑστυνομικός της ΟΠΚΕ εκτέλεσε τον οδηγό ταξί στην Καστοριά!!!
Επόμενο άρθροΛηστεία με ομηρία σε μίνι μάρκετ στο Καματερό
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.