“Σε αναμονή επεισοδίου με Τουρκία στην Κύπρο”

0

Την εκτίμηση πως είναι πιθανό να υπάρξει επεισόδιο με τη μορφή στρατιωτικής δραστηριότητας των τουρκικών δυνάμεων τον προσεχή Ιούνιο στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, λόγω της έναρξης εξόρυξης φυσικού αερίου από την Γαλλική Total, εκφράζουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κάτι που όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, διεύψευσε, δήλωνοντας στο ΚΥΠΕ ότι η Λευκωσία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση και ότι «δεν υπάρχει τέτοια πληροφόρηση, ούτε επιβεβαιώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί».

Ωστόσο όπως επισημαίνουν δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας καθώς οι ένοπλες δυνάμεις «είναι σε απόλυτη ετοιμότητα». Στο πλαίσιο έχουν αυξηθεί τα επίπεδα στρατιωτικής παρουσίας στα ελληνικά νησιά με το ποσοστό προσωπικού στις μονάδες να έχει αυξηθεί από το 17% στο 48%. «Οι έμπειροι τούρκοι πιλότοι έχουν αποστρατευτεί ή εκδιωχθεί και τώρα τα αεροσκάφη πιλοτάρουν πιτσιρικάδες που είναι φοβισμένοι και με ελάχιστη εμπειρία», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Ακόμα, υπογραμμίζουν πως κάποια από τα «δήθεν»-όπως τα χαρακτήρισαν- επεισόδια με παραβιάσεις εναέριου ή θαλάσσιου χώρου είναι σκηνοθετημένα και δεν έχουν συμβεί ποτέ, ενώ σημειώνουν ότι η ελληνική πλευρά προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και τα διαβήματα μόνο στα «πραγματικά περιστατικά».

Τέλος οι κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξηγούν πως οι Νατοϊκές δυνάμεις που βρίσκονται στο Αιγαίο γίνονται μάρτυρες της τουρκικής προκλητικότητας και οι Διοικητές τους που προέρχονται από την Ευρώπη κάνουν σε καθημερινή βάση πολύ σκληρά «report».

ΠΗΓΗnewpost.gr
Προηγούμενο άρθροΠΑΕ AEK: “Δεν μας αγγίζουν οι προβοκάτσιες, δεν χαρίζουμε τη γη των προγόνων μας”!
Επόμενο άρθροΔημοτικές εκλογές: Απλή αναλογική, 4 χρόνια θητεία & πολλές αλλαγές ανακοίνωσε ο Υπουργός!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.