Οι αλλαγές στα σχέδια του γηπέδου της ΑΕΚ

0

Το «πράσινο φως» από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής πήρε πριν από λίγες ημέρες το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το υπουργείο ζήτησε τη μείωση του ύψους του γηπέδου κατά δύο μέτρα και κάποιες μορφολογικού χαρακτήρα αλλαγές, ώστε το σχεδιαζόμενο έργο να βρίσκεται σε καλύτερη σχέση με τον προσφυγικό οικισμό.

Επόμενο βήμα είναι η κατάθεση του φακέλου στο υπουργείο Περιβάλλοντος για την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Λόγω του μεγέθους του έργου, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) συνεδρίασε τρεις φορές, η τελευταία λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Το αρμόδιο όργανο του υπουργείου Περιβάλλοντος ζήτησε συγκεκριμένες αλλαγές στην εικόνα του γηπέδου, οι οποίες δεν επηρεάζουν τον λειτουργικό σχεδιασμό του. Σύμφωνα με πληροφορίες (καθώς η απόφαση δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί), το ΚΕΣΑ ζήτησε τη μείωση του ύψους του γηπέδου κατά 2 μέτρα καθώς και κάποιες μορφολογικές αλλαγές προκειμένου να απαλειφθούν οι έντονες «βυζαντινού ύφους» αναφορές και το κτίριο του γηπέδου να εναρμονιστεί καλύτερα με τον προσφυγικό οικισμό. Η ΑΕΚ συναίνεσε στις αλλαγές και τροποποίησε τα σχέδια, τα οποία υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν κατά την τελική συνεδρίαση του Συμβουλίου.

Προηγούμενο άρθροΘεοφάνεια: Πρόγραμμα εορτασμού στη Νέα Φιλαδέλφεια
Επόμενο άρθροΤα πρώτα Θεοφάνεια στη Νέα Φιλαδέλφεια (Παναγίτσα-1928)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.