Βρέθηκαν επιζώντες στο ξενοδοχείο της Ιταλίας που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα!

0

Για την ύπαρξη ακόμη πέντε επιζώντων στο ξενοδοχείο  Rigopiano στην ορεινή Ιταλία, που το βράδυ της Τετάρτης χτυπήθηκε από χιονοστιβάδα μιλάνε οι ιταλικές αρχές όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ANSA.

Ηδη απεγκλωβίστηκαν οι έξι – δυο παιδιά και έξι ενήλικες -που είχαν εντοπιστεί στο εσωτερικό του ξενοδοχείου.

Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες για το πως επέζησαν

Οι επιζώντες βρέθηκαν στο πατάρι της κουζίνας του ξενοδοχείου όπου βρήκαν καταφύγιο και άναψαν φωτιά η οποία και τους έσωσε από το δριμύ ψύχος.

Ο καπνός από τη φωτιά, μάλιστα, ήταν εκείνος που οδήγησε τους διασώστες στο σημείο

Η πρώτη από τους απεγκλωβισμένους είναι η Αντριάνα Παρέτε, σύζυγος του Τζαμπιέρο Παρέτε, ο οποίος και σήμανε το συναγερμό μόλις η χιονοστιβάδα καταπλάκωσε το ξενοδοχείο.

Βλέποντας τους διασώστες η  γυναίκα του είπε: «Ψάξτε την κόρη μου. Βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο».

Διασώστης:  ‘Ηταν ευτυχισμένοι δεν κατάφεραν να μας μιλήσουν
Ο πρώτος διασώστης που έφτασε στο σημείο περιέγραψε την σκηνή και την αντίδρασή των επιζώντων λέγοντας «Μόλις μας είδαν ήταν ευτυχισμένοι και δεν κατάφερναν να μιλήσουν. Από το βλέμμα τους κατάλαβα ότι ήταν συγκλονισμένοι που μας είδαν. Τους βρήκαμε στο χώρο της κουζίνας. Μάλλον είχαν μαζί τους τρόφιμα».

Ο διασώστης πρόσθεσε: «Ήταν υπέροχα. Δεν πίστευαν στα μάτια τους. Μας αγκάλιαζαν. Ενώ εμείς σκάβαμε εκείνοι μας άκουγαν. Τώρα ελπίζουμε να βρούμε και άλλους ακόμα και αν δεν έχουμε ακούσει θορύβους και δεν έχουμε άλλες ενδείξεις».

Μόλις τους εντόπισαν είδαν τα χαμόγελα των δύο παιδιών και κατάλαβαν ότι βρίσκονταν σε καλή κατάσταση.

«Ήταν αρκετό να τους δεις στο πρόσωπο για να καταλάβεις τι είχαν περάσει», είπε ο πρώτος διασώστης που έφτασε στο σημείο όπου είχαν βρει καταφύγιο οι οκτώ επιζώντες.

‘Εχουμε ελπίδες και για άλλους επιζώντες αλλά εξανεμίζονται με την πάροδο του χρόνου

Την ίδια στιγμή, η Τίτι Ποστιλιόνε επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας εξέφρασε ελπίδα για τον εντοπισμό περισσότερων επιζώντων.

«Ο εντοπισμός των επιζώντων μας δίνει ελπίδα. Θα δούμε αν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή αν θα υπάρξουν περισσότερα. Πάντα έχουμε ελπίδα, αλλά εξανεμίζεται με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε η Ποστιλιόνε.

Όπως είπε, μάλιστα, υπάρχει το ενδεχόμενο και άλλοι επιζώντες να έχουν βρει καταφύγιο σε άλλα σημεία του κτιρίου, αλλά εξήγησε τις δυσκολίες της επιχείρησης καθώς τόνισε πως υπάρχει ο κίνδυνος να καταρρεύσει τμήμα του κτιρίου, ενώ με την άνοδο της θερμοκρασίας υπάρχει το ενδεχόμενο νέων χιονοστιβάδων.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις για τον εντοπισμό περισσότερων επιζώντων, με την ιταλική Repubblica να κάνει λόγο για πέντε εγκλωβισμένους, οι οποίοι δίνουν σημεία ζωής.

ΠΗΓΗthetoc.gr
Προηγούμενο άρθροΔ.Φ.Χ.: Δημοτικό Συμβούλιο με, άλσος, προσλήψεις και άλλα 15 θέματα ενδιαφέροντα θέματα
Επόμενο άρθροΔ.Φ.Χ.: Μαθήματα Κεραμικής, Γλυπτικής και Πηλοπλαστικής, για παιδιά και ενήλικες
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.