Παγκόσμια τρομοκρατική επίθεση! Άγκυρα-Βερολίνο-Ζυρίχη-Βρυξέλλες!

0

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η ένοπλη επίθεση κατά του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα Αντρέϊ Καρλόφ. Το βίντεο από την επίθεση είναι συγκλονιστικό. Ο Ρώσος πρέσβης μιλά στα εγκαίνια έκθεσης φωτγραφίας και ζωγραφικής με τίτλο “Η Ρωσία μέσα από τα μάτια των Τούρκων”.

Ένας νέος άνδρας με κοστούμι που μπήκε στο χώρο της έκθεσης με ταυτότητα αστυνομικού τον πυροβόλησε από κοντινή απόσταση και τον τραυμάτισε πολύ σοβαρά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι φώναζε “εκδίκηση για το Χαλέπι”. O πρέσβης, είναι νεκρός…

Σε τραγικά δύσκολη θέση το καθεστώς Ερντογάν! Ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα είναι αστυνομικός των Ειδικών Δυνάμεων!Λέγεται  Mert Altıntaş Κατάγεται από το Αϊδίνιο,γεννήθηκε το 1994 και μπήκε στην αστυνομία το 2014!

Από τη πρώτη στιγμή οι ειδικοί κατάλαβαν ότι πρόκειται για άνθρωπο που γνωρίζει από όπλα.Ο τρόπος που πυροβόλησε έδειχνε ότι επρόκειτο για αστυνομικό.

dolofonos_russian_presvi

Η επιβεβαίωση της ταυτότητας του δράστη είναι προφανές ότι θα προκαλέσει θέμα στις σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας αν και είναι βέβαιο ότι ο Ερντογάν θα κάνει και θα δώσει τα πάντα για να μην χαλάσει τις σχέσεις του με τον Πούτιν. Δεν του ΄χει απομείνει κανένας άλλος.


Φορτηγό έπεσε στο πλήθος στο Βερολίνο! Εννέα νεκροί –  πολλοί τραυματίες

Στην χριστουγεννιάτικη αγορά στην Breitscheidplatz – Η αστυνομία επιβεβαίωσε τον θάνατο 9 ατόμων – Τουλάχιστον 50 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο!
Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αρχές στο Βερολίνο, μετά την είσοδο φορτηγού σε χριστουγεννιάτικη αγορά της γερμανικής πόλης, με συνέπεια το θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό αρκετών ακόμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ και αναμεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, υπάρχει και δεύτερος επιβεβαιωμένος νεκρός, ενώ τουλάχιστον 50 άτομα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να μεγαλώσει.Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το απόγευμα (τοπική ώρα). Το φορτηγό εισέβαλε στον χώρο που είχε στηθεί η χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Breitscheidplatz, στο δυτικό Βερολίνο.

 


Συναγερμός στην Ελβετία: Τρεις τραυματίες από πυροβολισμούς στο ισλαμικό κέντρο της Ζυρίχης

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρά σε ισλαμικό κέντρο στην Ζυρίχη, αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Blick.

Την επίθεση επιβεβαίωσε η ελβετική αστυνομία, η οποία απέκλεισε την περιοχή και διεξάγει έρευνα. Όπως ανέφεραν οι ελβετικές αρχές, οι τρεις τραυματίες βρέθηκαν ακριβώς μπροστά στην πόρτα του ισλαμικού κέντρου, ενώ ο δράστης διέφυγε αμέσως.

Το ισλαμικό κέντρο στη Ζυρίχη βρίσκεται πολύ κοντά στον σταθμό του μετρό στην περιοχή, γεγονός που έχει αυξήσει ακόμη περισσότερο το επίπεδο ετοιμότητα, ενώ στο σημείο δεν κάνουν στάση οι συρμοί.

Η επίθεση έγινε λίγη ώρα μετά τα γεγονότα στην Τουρκία και τον πυροβολισμό του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης κατάφερε να διαφύγει, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Οι τρεις τραυματίες έχουν επιβεβαιωθεί από τις ελβετικές αρχές. Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, ο αριθμός των τραυματιών δεν αποκλείεται να αυξηθεί, καθώς το κτίριο ήταν γεμάτο κόσμο.


Η Αλ Νούσρα απειλεί τους Ρώσους πρεσβευτές σε ολόκληρο τον κόσμο

Λίγες ώρες μετά τη φονική επίθεση κατά του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ, νέες πληροφορίες προκύπτουν σχετικά με τον εκτελεστή του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο 22χρονος αστυνομικός Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς πριν ανοίξει πυρ κατά του πρεσβευτή και των υπόλοιπων παρευρισκόμενων στα εγκαίνια έκθεσης, φώναξε συνθήματα υπέρ της Συρίας.

Η Αλ Νούσρα απειλεί τους Ρώσους πρεσβευτές σε ολόκληρο τον κόσμοΜιλώντας στα αραβικά είπε: «Ορκιστήκαμε στον Μωάμεθ να πεθάνουμε σαν μάρτυρες. Είναι εκδίκηση για τη Συρία και το Χαλέπι», ενώ στα τουρκικά πρόσθεσε: «Μην ξεχάσετε το Χαλέπι. Μην ξεχάσετε τη Συρία. Δεν θα είστε ασφαλείς. Μόνο το πτώμα μου θα μείνει εδώ».

Εντούτοις, πριν πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών, ο 22χρονος φέρεται να φώναξε: «Υπακούμε στη διαταγή για τζιχάντ», σύνθημα το οποίο ακουγόταν από τα μέλη της πρώην συμμάχου της Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα.

Πράγματι, μετά το τρομοκρατικό «χτύπημα» οργανώσεις που δηλώνουν πίστη στην Τζαμπάτ Φατάχ αλ Σαμ, δηλαδή Μέτωπο για την Απελευθέρωση του Σαμ (Συρία), όπως ονομάζεται πλέον το Μέτωπο της Αλ Νούσρα, επικρότησε την πράξη του δολοφόνου.

Την ίδια στιγμή, εκφράζονται φόβοι για νέες επιθέσεις κατά Ρώσων διπλωματών, καθώς οι ίδιες ομάδες άρχισαν να διανέμουν λίστες με τις ρωσικές πρεσβείες σε ολόκληρο τον κόσμο καλώντας τους υποστηρικτές τους να δράσουν εναντίον πρεσβευτών και αξιωματούχων.

Παράλληλα, λογαριασμοί στο Twitter που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος αλλά και την Αλ Νούσρα χαρακτηρίζουν τον δράστη «ήρωα» καθώς «δεν έμεινε άπραγος την ώρα που μουσουλμάνοι στο Χαλέπι και τη Συρία σφαγιάζονται».


«Συναγερμός» στις Βρυξέλλες: Σε εξέλιξη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

«Συναγερμός» στις Βρυξέλλες: Σε εξέλιξη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικήςΣε κατάσταση «συναγερμού» βρίσκονται οι Βρυξέλλες με την περιοχή Σάερμπεκ, στην οποία είχε βρει καταφύγιο ο μακελάρης του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ, να έχει αποκλειστεί.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ σε πολλούς δρόμους έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία με τις τοπικές αρχές να καλούν τους πολίτες να μεταβούν στις κατοικίες τους.

Την ίδια στιγμή, διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία σε τέσσερις γραμμές τραμ.

Το γραφείο της εισαγγελίας των Βρυξελλών επισήμανε πως δεν πρόκειται να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την επιχείρηση εξηγώντας πως θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου αύριο Τρίτη.

ΠΗΓΗprotothema.gr
Προηγούμενο άρθροΕγκαίνια Παιδικού Σταθμού Ι.Μ Ν.Ι.-Φ. από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Επόμενο άρθροΦωτιά σε τρία τρόλεϊ από μολότοφ στην Πατησίων – Ζημιές στον ΗΣΑΠ της Κηφισιάς!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.