Εγκαίνια Παιδικού Σταθμού Ι.Μ Ν.Ι.-Φ. από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

0

Με την παρουσία του εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 τα εγκαίνια του νέου παιδικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας «Ιωνική Αγωγή» στην περιοχή της Καλογραίζας στη Νέα Ιωνία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, μαζί με τον Δήμαρχο της Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση και τους εκπροσώπους τοπικών πολιτικών και πολιτιστικών παραγόντων υποδέχθηκε και ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον κ. Παυλόπουλο, εκφράζοντας παράλληλα τη συγκίνησή του για την υψηλή και τιμητική παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ενώ απηύθυνε ευγνώμονες ευχαριστίες στον μέγα ευεργέτη κ. Suheil Sabbagh, για την άμεση, γενναία και φιλότιμη ανταπόκρισή του στο κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως εις μνήμη του αειμνήστου πατρός αυτού Hasib Sabbagh. Επίσης, εξήρε την ανιδιοτελή προσφορά και το έργο του κ. James Reed, ο οποίος ως εκπρόσωπος τoυ φιλανθρωπικού οργανισμού Mercury One, Inc. συνέβαλε τα μέγιστα για την ολοκλήρωση της ανοικοδόμησης του παιδικού σταθμού, θίγοντας παράλληλα την επιτακτική ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας να επενδύσει και να ενισχύσει τον τομέα της παιδείας, ώστε να δημιουργηθούν πολίτες που θα έχουν ελληνοχριστιανικό πνεύμα και δημοκρατική συνείδηση.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τίμησε για την προσφορά του τον κ. Sabbagh και του απέμεινε την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως, δηλαδή το παράσημο του Πολιούχου αυτής Ιερομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κ. Suheil Sabbagh, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά, αλλά και την υπερηφάνεια του για την ολοκλήρωση της ανοικοδόμησης του παιδικού σταθμού, ενώ ευχαρίστησε τόσο τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο για την υψηλή παρουσία του στα εγκαίνια, όσο και τον κ. Γαβριήλ για την τιμή που έκανε στον ίδιο και την οικογένειά του.

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, όχι μόνο για να τιμήσω την Μητρόπολη, τον Μητροπολίτη και τους ευεργέτες και ιδίως τον κ. Sabbagh, αλλά για να εκφράσω εκ μέρους της πολιτείας ένα ταπεινό συγγνώμη γιατί σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η ίδια, μέσα από την κρίση που μαστίζει τον τόπο μας, δεν μπορεί να προσφέρει για το κοινωνικό κράτος και τις υποδομές του εκείνα που είναι ο ρόλος της να προσφέρει», κάνοντας στη συνέχεια λόγο πως το κενό αυτό το έχουν καλύψει τόσο η Εκκλησία, η οποία ως πνευματικός ταγός, πορεύεται μέσα από τα κελεύσματα του Ευαγγελίου και την ορθόδοξη διδασκαλία της, όσο και η ελληνική οικογένεια, ως κύτταρο της κοινωνίας.

Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στον κ. Sabbagh, η χορηγία του οποίου αποδεικνύει πως όλοι οι λαοί του κόσμου οφείλουν να είναι αλληλέγγυοι γιατί όλη η ανθρωπότητα είναι μία ενότητα, καθ’ όσον αφορά στην υπεράσπιση του ανθρώπου, ενώ εξαίροντας τον θεσμό της οικογενείας εξέφρασε την πεποίθησή του λέγοντας: «είμαι πεπεισμένος ότι θα ανταπεξέλθουμε στην κρίση, θα επουλώσουμε τις πληγές μας και σε λίγο καιρό εύχομαι η Πολιτεία να μπορεί να κάνει αυτό που της αναλογεί μόνη της, υπό τις ευλογίες και τις προσευχές της Εκκλησίας».

Φωτογραφίες: Χρήστος Αμπατζόγλου

Προηγούμενο άρθροΚύριε αντιδήμαρχε, σας λέει κάτι η λέξη “Δημοκρατία”;;;
Επόμενο άρθροΠαγκόσμια τρομοκρατική επίθεση! Άγκυρα-Βερολίνο-Ζυρίχη-Βρυξέλλες!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.