Βόρεια Εύβοια: Πλησιάζει στη Λίμνη η φωτιά – κάηκαν σπίτια 

0


Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τις κατοικίες τους, παρ’ ότι δεν έχει δοθεί επίσημη εντολή από την Πυροσβεστική – «Ισχυρός εχθρός» οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή – Κάηκαν εξοχική κατοικία, συγκρότημα ενοικιαζόμενων και αποθήκες
Μάχη με τους ισχυρούς ανέμους και τον χρόνο δίνουν δεκάδες πυροσβέστες στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, όπου η μεγάλη φωτιά μαίνεται για δεύτερη μέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι εκκενώνουν τους κοντινούς οικισμούς, καθώς φοβούνται ότι το πύρινο μέτωπο θα μεταφερθεί κοντά στα σπίτια τους. Ωστόσο, οι επίσημες αρχές και δη η πυροσβεστική δεν έχουν δώσει εντολή για εκκένωση οικισμών, παραδέχονται ωστόσο ότι ακόμα δεν έχει τεθεί σε έλεγχο και ότι η προσπάθεια κατάσβεσης συνεχίζεται.

Βιάστηκε να… θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο ο υπουργός


Παρά το γεγονός ότι η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται αμείωτη, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος βρίσκεται από νωρίς το πρωί στην Εύβοια, δήλωσε το πρωί της Κυριακής στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι η «φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης και εντός της ημέρας θα έχουν σβηστεί και τα τελευταία μέτωπα». 

Οι δηλώσεις αυτές ωστόσο δεν δείχνουν να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την πυροσβεστική υπηρεσία που κάνει λόγο για ενίσχυση των δυνάμεων στην περιοχή λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης. «Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα» ανέφερε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα για αποζημιώσεις στους παραγωγούς ρητίνης που μέχρι τώρα δούλευαν στην περιοχή.

Προηγούμενο άρθροMini cooper “προσγειώθηκε” σε στέγη σπιτιού σε χωριό της Λάρισας (photo)!
Επόμενο άρθροΣτο τιμόνι του Ιωνικού ΝΦ Μαντζόπουλος – Φουντεδάκης!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.