Διπλό της ΦΕΑ στο Αίγιο και… ελπίδες παραμονής!

0

image

Τι εστί μαχητική ψυχή έδειξε μέσα στο Αίγιο η ΦΕΑ!

Σε έναν αγώνα που ήταν αναγκαία η νίκη, οι παίκτες του Κυριάκου Κοσμίδη, αν και βρέθηκαν με 16 πόντους διαφορά πίσω στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο, επικράτησαν του τοπικού Κεραυνού με σκορ 54-63, έφυγαν με τους δύο βαθμούς από την πόλη της Αχαΐας και πλέον αύξησαν τις ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία.

«Πάμε στο Αίγιο για το γαμώτο το δικό μας. Να πάρουμε ένα τέτοιο ματς που το διεκδικούμε από την αρχή της σεζόν». Τα λόγια του Κοσμίδη προς τους παίκτες του στην τελευταία προπόνηση του Σαββάτου έπιασαν τόπο. Το μεγάλο διπλό που έψαχνε η ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας εδώ και αρκετό καιρό ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Τρεις αγωνιστικές πριν πέσει η καρό σημαία του πρωταθλήματος.

Η ΦΕΑ παρέμεινε στην 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα του 1ου ομίλου του Νότου, έφτασε τους 31 πόντους, παρέμεινε ισόβαθμη με τη Νέα Ιωνία (σ.σ. νίκησε τον Σπαρτιατικό με σκορ 79-64) και την υποδέχεται την επόμενη Κυριακή (5μ.μ.) στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής. Ένα παιχνίδι «τελικός» που άπαντες καλούν τον κόσμο της ομάδας να γεμίσει το γήπεδο.

Μετά τη νίκη της περασμένη αγωνιστικής επί του Οίακα Ναυπλίου, το διπλό επί του Κεραυνού Αιγίου οι «κυανόλευκοι» τις τρεις εναπομείναντες αγωνιστικές κόντρα σε Νέα Ιωνία (εντός), Ίκαρο Καλλιθέας (εκτός) και Μανδραϊκό (εντός) εξακολουθούν να θέλουν το απόλυτο για να παραμείνουν στις επαγγελματικές κατηγορίες και τη νέα χρονιά.

Σε ένα παιχνίδι το οποίο έμοιαζε χαμένο κυρίως στο πρώτο δεκάλεπτο η ΦΕΑ αν και προηγήθηκε με 4-0, οι παίκτες του Κεραυνού έκαναν ολική ανατροπή και με ένα εντυπωσιακό σερί 20-0 προηγήθηκαν με 20-4 εκμεταλλευόμενοι κυρίως την νευρικότητα και την αστοχία των αντιπάλων τους.

Ανατροπή της ανατροπής, όμως, στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους παίκτες του Κοσμίδη να βάζουν μεγάλα σουτ και παράλληλα με την πολύ καλή άμυνα να αντιστρέψουν την κατάσταση και να κατευθυνθούν στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο σκορ 27-25.

Πολύ καλή και η τρίτη περίοδος για την αθηναϊκή ομάδα η οποία ήταν μπροστά με +12 (51-39). Στην τελευταία περίοδο η νευρικότητα και η αστοχία στις ελεύθερες βολές των παικτών της ΦΕΑ έφεραν τους γηπεδούχους να πλησιάσουν στο σκορ, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι το ήθελαν περισσότερο και ήρθε η μεγάλη νίκη. Μια εκτός έδρας νίκη που είχε να έρθει από τις 7 Φεβρουαρίου στην Σπάρτη επί του Σπαρτιατικού με σκορ 68-58.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΙΓΙΟΥ – ΦΕΑ ΝΦ / ΝΧ 54-63

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-4, 25-27 (ΗΜΙΧΡΟΝΟ), 39-51, 54-63

Διαιτητές: Μπανασάκης, Καρανικόλα.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ (Λεονάρδος): Mοσχοβάκης 14 (1), Θωμάς 1, Ταπεινός, Τριανταφυλλόπουλος, Βασιλειάδης 12 (2), Γκούμας, Τσούλος, Β. Λυμπέρης 16, Δ. Λυμπέρης 6 (1), Νικολάου 5.

ΦΕΑ (Κοσμίδης): Νιφόρας, Ρωμόσιος 10, Στεφανής 7, Βλασσόπουλος 2, Μπούσι 15 (2), Γόντικας 2, Μπασέας 15, Διαμαντόπουλος 10(2), Τσίτος 2.

Κοσμίδης: «Άξιοι οι παίκτες μου»

Φανερά ικανοποιημένος μετά τη μεγάλη νίκη στο Αίγιο επί του τοπικού Κεραυνού ο τεχνικός της ΦΕΑ Κυριάκος Κοσμίδης μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του στα αποδυτήρια, ενώ στις δηλώσεις του τους χαρακτήρισε «Άξιους». Αναλυτικά τι δήλωσε ο νεαρός προπονητής:

«Οι παίκτες μου έδειξαν χαρακτήρα. Έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και έβαλαν αυτά που έπρεπε. Άξιοι! Θα παλέψουμε έως το τέλος. Η νίκη αυτή μας δίνει πίστη και δύναμη!».

Προηγούμενο άρθροΠυροβόλησε την γυναίκα του, σκότωσε τον εραστή της και κατάπιε φυτοφάρμακο!!!
Επόμενο άρθροΕκλογές τοπικής ΝΔ-Αποτελέσματα: Νέος/α Πρόεδρος είναι…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.