Αμετανόητος ο καθηγητής που παρενοχλούσε μαθήτριες!

0

image

54χρονος καθηγητής θεολογίας σε

Λύκειο της Λακωνίας, είχε τεθεί σε εξάμηνη διαθεσιμότητα για ανάρμοστη συμπεριφορά σε μαθήτριες κατά τη διετία 2004-2006, επανήλθε, για να απολυθεί τελικά οριστικά. Σήμερα, ζητά από το ΣτΕ να ακυρωθεί η ποινή του καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. 

Ο καθηγητής, αν και ομολογεί κάποιες από τις πράξεις του, δηλώνει ότι έγιναν χάριν αστεϊσμού

Μάλιστα υπογραμμίζει ότι τις πράξεις του τις χαρακτηρίζει μια “παιδικότητα”, αλλά και μια πρόθεση “πλάκας, έστω άστοχης, αλλά πλάκας”, που δεν έβλαψε κανέναν, ούτε αποσκοπούσε στο να βλάψει κάποια μαθήτρια ή μαθητή.

Είχε ζητήσει τη μετάταξή του σε διοικητική θέση, για να μην έρχεται σε επαφή με τις μαθήτριες. Παράλληλα απευθύνθηκε στους συμβούλους της Επικρατείας προκειμένου να δείξουν επιείκεια, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Όπως λέει, είναι καρδιοπαθής μετά από οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και τοποθέτηση stent, συντηρεί την 82χρονη καρκινοπαθή μητέρα του και έχει λάβει στεγαστικό δάνειο, το οποίο λόγω της απόλυσής του δεν θα μπορεί να εξυπηρετεί, με αποτέλεσμα να χάσει το σπίτι που διαμένει, το οποίο είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που έχει”.  

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας λοιπόν ζητά να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή τουκαθώς, όπως ισχυρίζεται, ότι μόνο είναιεξοντωτική και επαχθής, αλλά παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, αφού είναι υπέρμετρη γι’ αυτά που του αποδίδονται. 

Τι του αποδίδεται

Αναλυτικότερα, ο θεολόγος κατά τη διάρκεια του β’ τετραμήνου του σχολικού έτους 2014-2015, μπαίνοντας στην αίθουσα της Γ’ τάξης Λυκείου πλησίασε ενήλικη μαθήτρια και της είπε ψιθυριστά μια άσεμνη φράση. Η μαθήτρια, φοβούμενη μην πάρει έκταση το θέμα, δεν είπε τίποτα στους γονείς της, ενώ ανέφερε στη διευθύντρια του Λυκείου ότι της είπε μια απρεπή λέξη, χωρίς όμως να αναφέρει τίποτα παραπάνω, σε μια προσπάθειά της να μην υπάρξει συνέχεια. Μία ημέρα μετά ο καθηγητής, φοβούμενος μην ξεσπάσει σκάνδαλο εξαιτίας της απρεπούς φράσης που ψιθύρισε, “απολογήθηκε” στη μαθήτρια λέγοντας ότι το είπε “για πλάκα” και ότι δεν περίμενε να το πάρει στα σοβαρά.

Την ίδια σχολική χρονιά, ένα βράδυ έστειλε σε μαθήτρια της Β’ τάξης του Λυκείου μήνυμα στο Facebook που έγραφε: “Έχεις κάτι πολύ πονηρό στο βλέμμα σου σε όλες τις φωτογραφίες”. Τις φωτογραφίες για τις οποίες έκανε λόγο ο εκπαιδευτικός τις είχαν αναρτήσει στο Διαδίκτυο οι συμμαθητές της μετά τη σχολική εκδρομή που είχαν πάει δύο μέρες πριν. Η μαθήτρια τρομοκρατήθηκε και αναστατώθηκε από το μήνυμα που έλαβε και το είπε αμέσως στη μητέρα της, ζητώντας της να της πει τι να κάνει.

Τότε εκείνη κατέθεσε έγγραφη αναφορά χαρακτηρίζοντας το περιστατικό “απαράδεκτο” και απαίτησε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο αλλά και για να προστατευτούν και οι υπόλοιπες μαθήτριες, οι οποίες ίσως να μην έχουν τη δύναμη και το σθένος να μιλήσουν στους γονείς τους για παρόμοιες περιπτώσεις. 

Ακόμη, λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα του 2015, κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Θρησκευτικών, ο καθηγητής έλυσε και στη συνέχεια έδεσε μεταξύ τους τα κορδόνια των παπουτσιών της εν λόγω μαθήτριας, χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό από την ίδια, καθώς εκείνη τη στιγμή επικρατούσε χαλαρότητα στην τάξη.

Συγκεκριμένα η ίδια ανέφερε ότι καθόταν πάνω στο θρανίο και γελούσε με τα άλλα παιδιά και χωρίς να το πάρει είδηση ο καθηγητής πήγε και της έλυσε τα κορδόνια και τα έδεσε μεταξύ τους. Παρόμοια δείγματα ανάρμοστης και αντιεκπαιδευτικής συμπεριφοράς ο καθηγητής Θεολογίας είχε επιδείξει και στο παρελθόν.

Το 2005, με απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου, του επιβλήθηκε προσωρινή παύση 3 μηνών, με πλήρη στέρηση αποδοχών. Ωστόσο ο υπουργός Παιδείας υπέβαλε ένσταση κατά της πρωτοβάθμιας απόφασης και τελικά το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του επέβαλε προσωρινή παύση 6 μηνών, με πλήρη στέρηση αποδοχών. Κρίθηκε ένοχος για παράπτωμα της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας. Η ανωτέρω πειθαρχική ποινή του επιβλήθηκε το 2006, καθώς όταν υπηρετούσε σε Γυμνάσιο της Λακωνίας υπέπεσε στα εξής πειθαρχικά παραπτώματα:

1) Προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας διότι από την έναρξη του σχολικού έτους όταν έμπαινε στην αίθουσα άγγιζε συνέχεια τα γεννητικά όργανα των μαθητριών, αγκάλιαζε και χειρονομούσε άσεμνα 10 τουλάχιστον μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου.

2) Κατάχρηση δικαιώματος, καθώς το 2004 στην πρόβα για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου πρότεινε σε δύο μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου να τις κεράσει και όταν αυτές αρνήθηκαν εκείνος τους είπε ότι θα τους κατεβάσει 4 μονάδες τη βαθμολογία.

3) Παράβαση καθήκοντος, καθώς το 2004 σε πρόβα της γιορτής των Χριστουγέννων έδειξε πρόστυχα εικονομηνύματα σε μαθήτριες, συν του ότι τις χάιδευε και τους μιλούσε με σεξουαλικά υπονοούμενα.

Προηγούμενο άρθροΗ Fx-news συμμετέχει στην Απεργία
Επόμενο άρθροΟ “επισκευασμένος” κεκλιμένος γλόμπος… καραδοκεί!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.