Α. Μπερδέση – Ρ. Αρβανίτης: “Κοινή δήλωση για την εσωκομματική εκλογική διαδικασία της ΝΔ”

0

Από την κυρία Άννα Μπερδέση & τον Κύριο Ρένο Αρβανίτη λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

nd-eklogesΟργανώσεις βάσης με λόγο και έργο

Την προσεχή Κυριακή 3 Απριλίου τα στελέχη και τα μέλη της ΝΔ θα προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη των προέδρων και των μελών των ΔΗΜ. Τ.Ο. καθώς και των συνέδρων του  κόμματος.

Μια ακόμη διαδικασία ρουτίνας; Μία ακόμη διαδικασία ήσσονος σημασίας, με περιορισμένη συμμετοχή, μόλις λίγους μόλις μήνες μετά την εκλογή προέδρου;

Για εμάς ΌΧΙ.

Παρατηρούμε άλλωστε και από τις λίστες υποψηφίων ότι αρκετά τοπικά στελέχη δηλώνουν παρών, διεκδικώντας την ψήφο των περίπου 1500 μελών του κόμματος (όσον αφορά το δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας), γεγονός εκ πρώτης όψεως θετικό.

Ακόμη θετικότερο όμως θα είναι να απεμπλακούμε από την διαδικασία των έξωθεν… «γραμμών», κάτι που όπως έχει καταδείξει το πρόσφατο παρελθόν οδηγεί στην οργανωτική συρρίκνωση και στη συμμετοχή των λίγων, των «δικών μας», της «παρεούλας μας».

Αυτό είναι το όραμα των ηγετικών στελεχών του κόμματος;

Αυτό θέλουμε;

Βαθιά μας πεποίθηση είναι πως όχι. Άλλωστε τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και οι υπόλοιποι υποψήφιοι πρόεδροι τον περασμένο Δεκέμβριο μίλησαν λιγότερο ή περισσότερο για την ανάγκη ανανέωσης. Σε πρόσωπα, ιδέες, πρακτικές και προτάσεις.

Αυτή είναι και η δική μας στόχευση.

Μέσω της συμμετοχής μας προσδοκούμε να προσθέσουμε το δικό μας μικρό λιθαράκι ώστε να μετεξελιχθεί η παραδοσιακή τοπική… σε μία σύγχρονη οργάνωση βάσης, που δεν θα «εμφανίζεται» στο κομματικό κοινό, μόνο… σε κάποια συνεστίαση οικονομικής ενίσχυσης.

Σε μία σύγχρονη οργάνωση βάσης που θα παρεμβαίνει στα τοπικά δρώμενα με συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις. Με ημερίδες και συζητήσεις, ανοιχτές για όλους τους ενεργούς πολίτες της πόλης μας. Κεντροδεξιούς και όχι μόνο.

Σε μία σύγχρονη οργάνωση βάσης που θα προτείνει αλλά και θα κριτικάρει τα κακώς κείμενα τόσο της κεντρικής πολιτικής σκηνής όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε μία σύγχρονη οργάνωση βάσης, που θα είναι  «μπροστάρης» και δεν θα «σέρνεται» πίσω από ουρανοκατέβατους «wannabe…δες», αναδεικνύοντας ζητήματα με σημασία για τους συνδημότες και συμπολίτες μας.

Σε μία σύγχρονη οργάνωση βάσης που θα προβάλλει ισότιμα όλα τα στελέχη της, μένοντας μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια.

Σε μία σύγχρονη οργάνωση βάσης που θα παράγει πολιτικό λόγο, θα ενώνει και θα αποτελέσει το «φυτώριο» ανάδειξης στελεχών.

Σε μία σύγχρονη οργάνωση βάσης που θα έχουν τη δυνατότητα ενεργής συμμετοχής νέα και άφθαρτα πρόσωπα, που δεν κουβαλούν βαρίδια, με διάθεση για ιδεολογικές μάχες, που θα μπορούν να συνθέσουν αλλά και δεν θα διστάσουν να συγκρουστούν με τις λογικές του χθες.

Αυτές είναι ορισμένες από τις δικές μας σκέψεις, θέσεις και προτάσεις, τις οποίες και καταθέτουμε δημόσια λίγες ημέρες πριν από την συγκεκριμένη ανοιχτή εσωκομματική διαδικασία. Προσδοκώντας να μας ακολουθήσουν και οι έτεροι των συνυποψηφίων μας, ανοίγοντας έτσι ένα δημόσιο και ευρύ διάλογο για το αύριο της δημοτικής μας οργάνωσης.

Υγ. Σεβόμαστε στον απόλυτο βαθμό και τους δύο υποψηφίους προέδρους της ΔΗΜ.Τ.Ο. και δεσμευόμαστε πως όποιο και αν είναι το τελικό αποτέλεσμα θα συνεργαστούμε μαζί τους, βοηθώντας με τις όποιες δυνάμεις μας το έργο τους.

Άννα Μπερδέση

Ρένος Αρβανίτης

Προηγούμενο άρθροΗ απάντηση του δήμου για τα απόβλητα του νεκροταφείου
Επόμενο άρθρο“Δεξιό Φάντασμα Vs Νεόκοπος Χαμαιλέον”! #R.ghost_Vs_N.chameleon
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.