Απάντηση του Θ. Μανωλεδάκη στην επιστολή της Α.Ε. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

1

Από τον εντεταλμένο για τον αθλητισμό, δημοτικό σύμβουλο Θοδωρή Μανωλεδάκη, λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

eyag-manoΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Α.Ε. Φ-Χ.

Διάβασα ετεροχρονισμένα την ανακοίνωση της Α.Ε. Φ-Χ για το θέμα των γηπέδων και ενώ έχω σαν αρχή να μην απαντώ σε κάθε δημοσίευμα, πρώτον γιατί πιστεύω ότι ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του για τις επιλογές των δημοσίων προσώπων και δεύτερον από καθαρά πρακτικούς λόγους γιατί αν απαντούσα σε ότι γράφεται για μένα ως δημόσιο πρόσωπο δεν θα έπρεπε να κάνω άλλη δουλειά, το παρόν δημοσίευμα είναι τόσο απαράδεκτο και διαστρεβλώνει τόσο την αλήθεια ώστε παραβαίνοντας την αρχή μου θα απαντήσω σε αυτό για να ξεκαθαρίσουν επιτέλους κάποια πράγματα.

  1. Ισχυρίζεται λοιπόν ο συντάκτης της ανακοίνωσης ότι το γήπεδο χρησιμοποιείται εκτός από το συγκεκριμένο σύλλογο και από την ομάδα του Δήμου και από ανεξάρτητους Δημότες αλλά και από άλλο φορέα στον οποίο εγώ το έχω παραχωρήσει.

Όντως σήμερα έτσι έχει η κατάσταση, αλλά αυτό είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή που δεν λέγεται, γιατί αποδεικνύει ότι κάποιοι θεωρούν τους Δημοτικούς χώρους που τους έχουν παραχωρηθεί δωρεάν ως ιδιοκτησία τους, είναι ότι για να φθάσουμε στη σημερινή κατάσταση χρειάσθηκαν πολλές ώρες έντονης αντιπαράθεσης που σε μερικές περιπτώσεις έφθασε τα όρια μετωπικής σύγκρουσης μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και εμένα προσωπικά με τους παράγοντες του συλλόγου γιατί δεν ήθελαν κανέναν άλλο στο γήπεδο θεωρώντας ότι πρέπει να έχουν την αποκλειστική χρήση.

  1. να αναφέρω ότι το γήπεδο χρησιμοποιείται και από άλλο όπως τον ονομάζει η ανακοίνωση στον οποίο εγώ το έχω παραχωρήσει και μάλιστα ο αυτός είναι εκτός πόλης.

Να σας πληροφορήσω λοιπόν ότι ο αυτός είναι η ομάδα μαθητών του 24ου Δημοτικού σχολείου του Δήμου Αθηναίων που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου μας (Ριζούπολη), έχει πολλές φορές στηρίξει τις αθλητικές μας εκδηλώσεις με τη συμμετοχή του σε αυτές, έχει κάνει επισήμως αίτηση στο Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου μας, προσκομίζοντας τα ονόματα των μαθητών αθλητών του, για τη παραχώρηση 2 ωρών την εβδομάδα για προπόνηση λόγω έλλειψης χώρου στην κοντινή περιοχή του και το κυριότερο δεν απαιτεί οικονομική συνδρομή από τους μαθητές-αθλητές του όπως κάνει ο σύλλογος που έστειλε την ανακοίνωση και που θα αναφερθώ πιο κάτω.

  1. Πότε κύριοι εθελοντές και μέλη του συλλόγου σας υποχρέωσα να ανοίγετε για να βγάζω φωτογραφίες? Εγώ τις μόνες φωτογραφίες που έχω στον 1,5 χρόνο που είμαι Δημοτικός σύμβουλος, και δεν ξεπερνούν τα δάχτυλα του ενός χεριού, είναι αυτές που έχω βγάλει σε επίσημες εκδηλώσεις των τοπικών φορέων όπου έχω προσκληθεί ως εκ της θέσεώς μου και στις οποίες οι διοργανωτές μου έχουν ζητήσει να φωτογραφηθώ μαζί τους όπως συνηθίζεται.

Να θυμίσω εδώ για όσους το ξέχασαν ή δεν το γνωρίζουν ότι τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι σύντροφοί μου της Δημοτικής μας παράταξης εκλεγήκαμε Δημοτικοί σύμβουλοι χωρίς να στείλουμε ούτε μία φωτογραφία μας ή πληρωμένη διαφήμιση στον τοπικό τύπο γιατί αυτή ήταν συλλογική απόφαση της παράταξης μας, για ιδεολογικούς λόγους, και αυτήν μας την απόφαση τηρούμε μέχρι και σήμερα γι αυτό και δεν στέλνουμε ευχετήριες κάρτες με τη φωτογραφία μας στα Μ.Μ.Ε. σε κάθε γιορτή και σχόλη όπως κάνουν όλοι οι υπόλοιποι τοπικοί παράγοντες.

Και για να το κλείνουμε το θέμα εγώ επειδή ξανάκουσα αυτό το συκοφαντικό παραμύθι από παράγοντα του συγκεκριμένου συλλόγου δηλώνω δημόσια ότι δεν θα ξανασυμμετέχω σε καμμιά εκδήλωση του συγκεκριμένου συλλόγου αρχής γενομένης από την κοπή της πίτας του ‘όπου αν και είχα προσκληθεί δεν παραβρέθηκα για να μη νομίζουν ότι μας κάνουν και τζάμπα διαφήμιση.

  1. Το σημαντικότερο! Ισχυρίζεται ο συντάκτης της ανακοίνωσης ότι ο σύλλογος έχει δημιουργηθεί σε μιά εργατική συνοικία της πόλης μας για κοινωνικό σκοπό. Δεν μας λέει όμως ότι ο κοινωνικός αυτός σκοπός στοιχίζει σε κάθε φτωχή οικογένεια που στέλνει το παιδί της στο σύλλογο 25 ευρώ το μήνα (για σύγκριση παραθέτω ότι η συνδρομή στη Δημοτική ομάδα που χρησιμοποιεί το ίδιο γήπεδο είναι 5 ευρώ).

Και μη μας πει κάποιος ότι αυτά τα λεφτά πηγαίνουν για τα έξοδα του συλλόγου γιατί σύμφωνα με όσα επικαλούνται οι υπεύθυνοι των άλλων τοπικών συλλόγων που έχουν την ίδια ή παρόμοια συνδρομή τα λεφτά αυτά υπερκαλύπτουν τα έξοδα των ακαδημιών και χρησιμοποιούνται και για τις αυξημένες ανάγκες των ομάδων ενηλίκων (πρώτες ομάδες) που κάνουν πρωταθλητισμό στα τοπικά πρωταθλήματα.

Όμως ο συγκεκριμένος σύλλογος δεν έχει πρώτη ομάδα άρα δεν έχει τα ίδια έξοδα με τους άλλους συνεπώς κάθε άλλο παρά κοινωνικούς σκοπούς εξυπηρετεί και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Και για να τελειώνουμε. Αυτή η Δημοτική Αρχή έχει δείξει στη πράξη ότι δεν καταλαβαίνει από απειλές και τρομοκρατία.

Επειδή λοιπόν η υπομονή έχει και τα όρια της κάνω ότι δεν διάβασα τις απειλές περί ανάληψης της κατάστασης από κατοίκους και περί σταματήματος της συντήρησης του γηπέδου και δηλώνω ότι οι χρήστες που κάνουν δωρεάν χρήση Δημοτικών χώρων που τους έχουν παραχωρηθεί και τα έξοδα χρήσης τους πληρώνονται από εμάς τους δημότες αυτού του Δήμου έχουν υποχρέωση να τους συντηρούν ειδάλλως δεν θα έχουν θέση σε αυτούς.

Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 ΜΑΝΩΛΕΔΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Προηγούμενο άρθρο«Οι Δήμαρχοι – “Χαρχούδες”» και νέα κόντρα ΚΕΔΕ – Υπουργείου Μετανάστευσης!
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση αποχώρησης της Α.Ε. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επιτέλους ένας δημοτικος σύμβουλος που δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος και προσπαθεί να βάλει μια τάξη στο θέμα των συλλόγων, που χρόνια τώρα λειτουργούν χωρίς κανόνες και σεβασμό στις δημοτικές εγκαταστάσεις που όλοι οι δημότες πληρώνουν.
    Εδώ και μήνες προσπαθεί ο άνθρωπος να βάλει μια σειρά προκειμένου και οι σύλλογοι αλλά και ο κύριος εκφραστής του μαζικού αθλητισμού,Ο Δήμος, να συνυπάρξουν αρμονικά, αλλά κάποιοι πού προφανώς βλέπουν να θίγονται τα συμφέροντα τους και ο εγωισμός τους, παραπληροφορουν στα καφενεία και δεν προσέρχονται στο διάλογο .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.