Μπλόκο στα ΜΜΕ από τα Κέντρα Φιλοξενίας… έβαλε η κυβέρνηση!

0

prosfygesΜπλόκο στην παρουσία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στα Κέντρα Καταγραφής και Ταυτοποίησης Προσφύγων βάζει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Το υπουργείο ανακοίνωσε πως «κατόπιν συνεννόησης με τους συντονιστές των Κέντρων Υποδοχής τόσο στα νησιά, όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα, δεν θα δίδονται άδειες σε τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφους, προκειμένου να εισέρχονται στους χώρους όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες, μέχρι νεωτέρας».

Διευκρινίσεις από το Υπουργείο

Σε εξηγήσεις για την απόφαση να “μπλοκαριστούν” τα ΜΜΕ από τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, τα κέντρα φιλοξενίας και τα κέντρα μετεγκατάστασης  προχώρησε αργότερα το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κάνοντας λόγο για «προσωρινή αναβολή της πρόσβασης» και διευκρινίζοντας ότι «έγινε ύστερα από αίτημα των ίδιων των συντονιστών των κέντρων, προκειμένου να μην αποσπώνται από το έργο τους που είναι η διαχείριση των ροών προσφύγων και μεταναστών».

«Την παρούσα στιγμή – αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου – τα κέντρα καλούνται να διαχειρισθούν με τον καλύτερο, δυνατό τρόπο μια ανθρωπιστική κρίση, που αφορά καταρχήν όσους έχουν εισέλθει στη χώρα. Οι απασχολούμενοι στα κέντρα καλούνται καθημερινά να διαχειρισθούν έναν συνεχώς αυξανόμενο και μεγάλο αριθμό ανθρώπων, οι οποίοι πρέπει να φιλοξενηθούν σε κέντρα, όπου πρέπει να τους παρασχεθούν τα μέσα για τη βραχύχρονη επιβίωσή τους στη χώρα, να διαφυλαχθούν από επιτήδειους που καραδοκούν ,αλλά να καθησυχασθεί η δική τους αδημονία να συνεχίσουν το ταξίδι. Κατά δεύτερον – προστίθεται – μέριμνα των συντονιστών των κέντρων, αλλά και όσων εργάζονται σε αυτά είναι η κατά το δυνατόν διασφάλιση της καθημερινότητας των Ελλήνων πολιτών».

«Καθώς οι εργαζόμενοι στα κέντρα είναι ιδιαιτέρως επιβαρημένοι από την κρίση – συνεχίζει η ανακοίνωση – οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ζήτησαν να παραμείνουν για εύλογο χρονικό διάστημα απερίσπαστοι στο έργο τους. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησαν να μην εισέρχονται εκπρόσωποι των ΜΜΕ, οργανώσεων, αλλά και ερευνητές Πανεπιστημίων στα κέντρα».

Το Υπουργείο διαβεβαιώνει: «Σύντομα θα παρασχεθεί οργανωμένη δυνατότητα πρόσβασης».

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΒίντεο & Φωτορεπορτάζ από την κοπή πίτας της “Ενωσης Δημοτών”
Επόμενο άρθρο“Εκκλησιαστική ‘εκδήλωση’;” #ekekdilosi
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.