Βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος χειριστής του ανθυποβρυχιακού ελικοπτέρου που κατέπεσε στο Αιγαίο

0

xeiristes_630_355Νεκροί στη βραχονησίδα Κίναρο βρέθηκαν δύο από τους τρεις χειριστές του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που συνετρίβη τα ξημερώματα, κάτω από άγνωστες συνθήκες. Οι σοροί βρέθηκαν στην πλαγιά της απόκρημνης περιοχής της Κινάρου σε απόσταση 40-50 μέτρων από την κορυφή όπου είχαν βρεθεί τα πρώτα συντρίμμια.

Στις έρευνες συμμετέχουν ομάδα των υποβρυχίων καταστροφών, η 1η Μοίρα της ειδικής δύναμης της Πολεμικής Αεροπορίας (ΜΕΕΔ), τμήμα αλεξιπτωτιστών του Στρατού Ξηράς και τμήμα της ΕΜΑΚ.

 

Το ελικόπτερο Augusta Bell (AB-212) που συμμετείχε σε άσκηση αγνοείτο από τις 02:45 τα ξημερώματα, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΝ.  Σύμφωνα με το ΥΕΘΑ, χάθηκαν μαζί το στίγμα στο ραντάρ και η επικοινωνία με το πλήρωμα. Συντρίμμια του εντοπίστηκαν το πρωί της Πέμπτης, πάνω στη βραχονησίδα, στις 7:01.
234324234234

Στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο πιλότοι και ένας χειριστής ραντάρ. Τα ονόματα των μελών του ελικοπτέρου για τους οποίους έχουν ενημερωθεί οι οικείοι τους είναι ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης κυβερνήτης, ο υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς συγκυβερνήτης και ο ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου Ναυτίλος.

Είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς” στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16.

Στις 4:40 τα ξημερώματα εντοπίσθηκε θερμικό ίχνος του, από τις θερμικές κάμερες των ελικοπτέρων Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και του Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, βορειοδυτικά της Κινάρου. 

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ανέφερε ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από το ελικόπτερο πριν από την εξαφάνισή του απο τα ραντάρ για τυχόν πρόβλημα. Δεν ακούστηκε τίποτε, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε ότι είναι συνεχής η παρακολούθηση των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού από τα πλοία, ανέφερε ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ φυσιολογικές (νοτιοδυτικός άνεμος 5-6 μποφόρ ύψος κύματος 1,5 μέτρα) και επισήμανε ότι τα ελικόπτερα αυτά έχουν εξαιρετικές δυνατότητες.

Το ΑΒ-212 πετούσε σε ύψος 390 ποδιών όταν χάθηκε από τα ραντάρ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας εξήρε την εμπειρία του πληρώματος και μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ παρατήρησαν: “Δεν μπορούμε να πούμε συλλυπητήρια γιατί δεν τους έχουμε βρει”.

Στις 4:05 εκδόθηκε η ελληνική ΝΟΤΑΜ από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) για τη διεξαγωγή της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης. Αργότερα ακολούθησε τουρκική ΝΟΤΑΜ, η οποία παρέπεμπε τα συμμετέχοντα πλοία να επικοινωνούν με τις ελληνικές Αρχές.

Ενημερώνεται ο πρωθυπουργός

Σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται, από πολύ νωρίς το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο υπουργός Πάνος Καμμένος επιστρέφει εσπευσμένα από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.


“Όλα όσα γράφονται για ανεύρεση σωρών είναι ψεύδη, ειδικές δυνάμεις τώρα προσεγγίζουν τουλάχιστον σεβαστείτε τις οικογένειες των αξιωματικών”, έγραψε νωρίτερα στο twitter ο κ. Καμμένος, καθώς οι δημοσιογραφικές πληροφορίες έκαναν λόγο για τρεις νεκρούς.

Αντιπολίτευση

Τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του πληρώματος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσε σήμερα τα ξημερώματα στα νερά του Αιγαίου, εν ώρα καθήκοντος προς την Πατρίδα, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, εκφράζει με δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως “σήμερα η Ελλάδα, οι Έλληνες, οι Ένοπλες Δυνάμεις, πενθούμε”.

Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Βίντεο με την ομιλία του Γιάννη Μουζάλα, υπουργού Μετανάστευσης, στην εκδήλωση για το «Προσφυγικό» στο ΠΠΙΕΔ
Επόμενο άρθρο“Αν κάποιος κάλεσε πρόσφυγες, είναι η Γερμανία” είπε από τη Ν. Φιλαδέλφεια ο Γιάννης Μουζάλας! (Βίντεο)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.