“Τρόμος” για τη βόμβα υδρογόνου της Βόρειας Κορέας… υποψίες για προπαγάνδα!

0

image

Η ανακοίνωση της δοκιμής βόμβας υδρογόνου από την Βόρεια Κορέα
θορύβησε την διεθνή κοινότητα σε απίστευτο βαθμό προκαλώντας μεταξύ άλλων και την σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. 

Και ο λόγος είναι προφανής: Μια βόμβα υδρογόνου είναι από 100 έως 1000 φορές πιο ισχυρή, ενώ το γεγονός ότι μπορεί να έχει μικρές διαστάσεις και μπορεί να «φορεθεί» σε μικρού βεληνεκούς πυραύλους έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση σε γειτονικές χώρες όπως η Νότια Κορέα ή η Κίνα.

Όμως από την πρώτη στιγμή Αμερικανοί και Άγγλοι ειδικοί είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για το αν η «δοκιμή» ήταν αληθινή ή όχι. Αν και είναι επιβεβαιωμένο ότι το καθεστώς της Βόρειας Κορέας έχει στο οπλοστάσιό του ατομικά όπλα (έχει ήδη κάνει τρεις δοκιμές) μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να έχει καταφέρει να φθάσει στην εξέλιξη μιας βόμβας υδρογόνου. 

image

Και αυτό γιατί ο τύπος αυτής της βόμβας και η δοκιμή της δημιουργεί τεράστιες δυνάμεις, πολύ μεγαλύτερες από μία ατομική βόμβα, οι οποίες δεν μπορούν να μείνουν κρυφές. Και πάντως δεν ανταποκρίνονται στα στοιχεία που δόθηκαν από τα ΜΜΕ της χώρας.

Η πιο λογική εξήγηση που δίνεται αυτή την στιγμή από τους ειδικούς στην Δύση είναι ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε από καιρό ετοιμάσει την «παράσταση» της βόμβας υδρογόνου, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία. 

Και αυτή του δόθηκε σήμερα το πρωί, όταν χτύπησε την χώρα ένας σεισμός της τάξεως των 5,1 Ριχτερ, μέγεθος που σε ένα βαθμό δικαιολογεί την «δοκιμή» μιας βόμβας υδρογόνου, η οποία μάλιστα ανακοινώθηκε με το τυπικό για το καθεστώς τηλεοπτικό «σόου» αρκετές ώρες μετά τον σεισμό. 

Προηγούμενο άρθροΒίντεο-Ρεπορτάζ από τα Θεοφάνεια στη Νέα Φιλαδέλφεια!
Επόμενο άρθροΧαλκηδόνιο Ωδείο: Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής με τον Δημήτρη Στεφανάκη (2ος κύκλος)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.