Ανακοινώσεις του Δ.Φ.Χ.

0

dimarxeio-nea-filadelfeiaΛάβαμε τις παρακάτω ανακοινώσεις του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας:

Πρωτοβουλίες  για την αποτροπή πλειστηριασμών

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος συμπαραστεκόμενο απόλυτα στους πολίτες των οποίων η πρώτη κατοικία κινδυνεύει από την κερδοσκοπία των τραπεζών, θέτει ως προτεραιότητα το να σταθεί δίπλα στους δημότες, που λόγω της κρίσης και της ανεργίας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Η ακίνητη περιουσία των λαϊκών οικογενειών, που στις περισσότερες περιπτώσεις αφορά μια κατοικία η οποία αποκτήθηκε με πολλές στερήσεις, κινδυνεύει να χαθεί αφήνοντας στο δρόμο τις οικογένειες αυτές και διαγράφοντας τους κόπους μιας ζωής. Η μνημονιακή πολιτική, σε συνδυασμό με την τοκογλυφική πολιτική των τραπεζών προκάλεσε τη χιονοστιβάδα των κόκκινων δανείων, των οποίων οι δεκάδες όροι και προϋποθέσεις, δημιουργούν ένα ασφυκτικό κλίμα για τους απροστάτευτους από το νόμο δανειολήπτες. Ως Δημοτικό Συμβούλιο οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουμε ουσιαστικά και εμπράκτως τους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν μέσα σε αυτό το εχθρικό περιβάλλον να χάσουν τα σπίτια τους. Πρέπει να βοηθήσουμε να σπάσει η λογική της συνυπευθυνότητας που κυριαρχεί σε όσους χρωστούν, να συμβάλουμε στο να οργανωθεί σε κάθε στάδιο η συλλογική συμπαράσταση τους και να συναποτελέσουν κι αυτοί τμήμα του κινήματος αλληλεγγύης. Παίρνουμε άμεσα πρωτοβουλίες: Στηρίζουμε τόσο πολιτικά όσο και με τη φυσική μας παρουσία, τις δράσεις αποτροπής πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών που λαμβάνουν χώρα κάθε Τετάρτη 16:00- 17:00 στο Ειρηνοδικείο της Νέας Ιωνίας. Δημιουργούμε στον Δήμο Επιτροπή, απευθυνόμενοι σε συλλογικότητες και κοινωνικούς φορείς, η οποία θα δέχεται και θα καταγράφει περιπτώσεις συμπολιτών μας που βρίσκονται σε αυτή τη δύσκολη θέση, θα αναζητά με τη συμβολή εξειδικευμένων νομικών κάθε δυνατό τρόπο στήριξης τους και θα επιχειρεί να κινητοποιήσει τους δημότες σε ένα συνολικό πλαίσιο κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Απαιτούμε την απόσυρση του νόμου για τα κόκκινα δάνεια και την επαναφορά της πρώτης κατοικίας σε καθεστώς πλήρους προστασίας”


Ανακαίνιση της πλατείας Υψηλάντη στην συνοικία Αγ. Μαρίνα

Η ανακαίνιση της πλατείας Υψηλάντη στην συνοικία Αγ. Μαρίνα ήταν το θέμα προγραμματισμένης λαϊκής συνέλευσης που έγινε με τη συμμετοχή του Δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου, των αντιδημάρχων τεχνικών υπηρεσιών Γιάννη Καλαμπόκη και περιβάλλοντος Νίκου Ανανιάδη, την Παρασκευή 29/1/2016.

Όπως αποφασίσθηκε από την συνέλευση, ο Δήμος θα αναλάβει την ανακαίνιση της πλατείας και συγκεκριμένα του φωτισμού και του πρασίνου, ενώ θα τοποθετήσει και νέα παγκάκια και θα κάνει όλες τις απαραίτητες διευθετήσεις σύμφωνα με τις υποδείξεις των κατοίκων.

Οι αναγκαίες εργασίες θα γίνουν από τις υπηρεσίες του Δήμου Φιλαδέλφειας– Χαλκηδόνος, το επόμενο διάστημα.


6η Δράση Χωριού παραγωγών – Χωρίς μεσάζοντες

Μισό χρόνο μαζί! Στις  7  Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Υ  2016  θα είμαστε και πάλι κοντά σας με τη δράση Χωρίς Μεσάζοντες, που έξι μήνες πριν ξεκίνησε να λειτουργεί και στην πόλη μας.

Στον ίδιο χώρο στον Πεζόδρομο του Άλσους, 8.00  το πρωί έως 1.00 το μεσημέρι, με τα γνωστά και νέα προϊόντα, με νέες ΕΛΠΙΔΕΣ και ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ, ότι θα συνεχίσουμε  προσπαθώντας να διατηρήσουμε αλλά και να βελτιώσουμε τη λειτουργία αυτής της δομής ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ που έχει σα στόχο την αλληλοβοήθεια παραγωγών-πολιτών αλλά και αδύναμων οικονομικά ομάδων που στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας…

Και να μη ξεχνάμε, από το υστέρημά μας, ίσως, αφήνουμε τρόφιμα για τις Κοινωνικές δομές Αλληλεγγύης.

Προηγούμενο άρθροΝίκη με σούπερ απόδοση ο Άτταλος!
Επόμενο άρθροΟι δολοφόνοι που ‘αναζητούσαν’ τα θύματά τους στη Νικολούλη! (videos)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.