Στους Δήμους οι “Αντιρρησίες συνείδησης” του στρατού!

0

fantarosΤη δυνατότητα να καλύψουν ανάγκες, που έχουν σε προσωπικό, οι Ο.Τ.Α. α’ και β’ Βαθμού και λοιποί Φορείς του Δημοσίου, κατά το έτος 2016, με αντιρρησίες συνείδησης, δίνει με έγγραφό του προς το Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.Σύμφωνα με το έγγραφο, όσοι εκπληρώνουν “εναλλακτική υπηρεσία” δικαιούνται τροφή και στέγη από τον φορέα στον οποίο διατίθενται και εφόσον αυτός αδυνατεί, τους καταβάλλει ως αντίτιμο χρηματικό ποσό, ίσο με το ποσό που διατίθεται για τη σίτιση, τη στέγαση, την ένδυση και τις μετακινήσεις των οπλιτών (στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητη η εξασφάλιση από τον φορέα ανάλογου ποσού στον προϋπολογισμό του).

Το ύψος του ως άνω καταβαλλόμενου χρηματικού ποσού έχει καθορισθεί στα 223,53 Ευρώ, μηνιαίως.

Οι Ο.Τ.Α. και οι λοιποί Φορείς του Δημοσίου, που ενδιαφέρονται να απασχολήσουν αντιρρησίες συνείδησης, πρέπει να γνωστοποιήσουν, αρμοδίως, έως τις 15 Δεκεμβρίου 2015, τον αριθμό θέσεων, ειδικότητες – αντικείμενα απασχόλησης και φορείς – περιοχές.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με το ίδιο έγγραφο, η εναλλακτική υπηρεσία (αντιρρησίες συνείδησης) εκπληρώνεται σε περιοχές εκτός των Νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης, γέννησης, καταγωγής ή διαμονής των ενδιαφερομένων, καθώς και εκτός των πόλεων Πατρών, Ηρακλείου, Λάρισας και Βόλου.

ΠΗΓΗepoli.gr
Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση από τους Κερκυραίους Ν.Φ.
Επόμενο άρθροΦιλανθρωπική βραδιά από την “ΟΑΣΗ”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.