Τι γνωμοδότησε το Δημοτικό συμβούλιο για τη ΜΠΕ του Γηπέδου της ΑΕΚ

0

ds-02112015Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 7.40μμ. Δείτε την Live ενημέρωση του Fx κατά τη διάρκεια του Δ.Σ.:

⇒ Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ενημέρωση από τον δήμαρχο για την υποχρηματοδότηση των δήμων και τις ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες στη πόλη μας. Ο κύριος Αράπογλου αμέσως μετά πήρε τον λόγο και έθεσε στον δήμαρχο ερωτήματα για ζημιές που έγιναν από την βροχόπτωση την 22ης Οκτώβρη στη πόλη μας, καθώς και να ενημερώσει το σώμα ο δήμαρχος για το νέο θέμα που έχει προκύψει με το κυλικείο του νεκροταφείου.

⇒Ο δήμαρχος απάντησε με προσωπικές αιχμές (εκτός θέματος) στον κύριο Αράπογλου και δεσμεύτηκε ότι στο επόμενο συμβούλιο θα συζητηθούν αναλυτικά τα δύο θέματα που έθεσε.

⇒Αμέσως μετά ξεκίνησε το 1ο θέμα της ημερησίας διάταξης το οποίο υπερψηφίστηκε με μοναδικό όχι της κυρίας Γκούμα. Έντονος ήταν ο διάλογος ανάμεσα στον κ. Σιώρη (ΜΠΡΟΣΤΑ) και τον αντιδήμαρχο κ. Ανανιάδη.

⇒Το 2ο Θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

⇒Στο 3ο Θέμα είχαμε σχετική ένταση. Ο δήμαρχος κατήγγειλε… κάποιους κάπου… που “ανερυθρίαστα πετάνε λάσπη για την αποζημίωση του δήμου στον προηγούμενο εργολάβο” και “φυσικά” κατηγόρησε για μια ακόμα φορά… τις εφημερίδες που αναφέρθηκαν στο θέμα της αποζημίωσης! Όταν ρωτήθηκε από το Fx-news να πει ποιες εφημερίδες, ποιοι κλπ… μας απάντησε ότι “μάλλον έχουμε τη μύγα“!!! Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η πρώην δημοτική σύμβουλος της παράταξής του και σήμερα ανεξάρτητη Αντωνία αναγνώστου (δείτε ΕΔΩ), σε συνέντευξή της στην έντυπη εφημερίδα μας είχε αναφερθεί στο θέμα του Βρεφονηπιακού Σταθμού!!! Αν τώρα οι απόψεις πρώην συνεργατών του,  που γράφτηκαν στην εφημερίδα μας σε συνέντευξη τους… δίνει το δικαίωμα στον κύριο δήμαρχο να κατηγορεί τις εφημερίδες για λάσπη… τότε ο καθένας μπορεί να καταλάβει ποιος έχει τη μύγα, αν όχι εμπάθεια με τις τοπικές εφημερίδες…

⇒Το 4ο Θέμα πέρασε ομόφωνα στα γρήγορα.

⇒5ο Θέμα. Ομόφωνα και αυτό στα γρήγορα.

⇒Και πάμε στο θέμα που περιμένουν όλοι στην αίθουσα. 6ο: “Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής”.

Τον λόγο πήρε ο δήμαρχος ο οποίος ανέλυσε τους λόγους που πρέπει να απορριφθεί η ΜΠΕ που έχει καταθέσει η κατασκευαστική εταιρία που έχει αναλάβει την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Μετά τον δήμαρχο τον λόγο πήρε ο αρχιτέκτονας κ. Μαούνας, εκπρόσωπος της ομάδας αρχιτεκτόνων που έκανε τη μελέτη  για το γήπεδο, για λογαριασμό του δήμου. Στην ομιλία του είπε ότι το γήπεδο όπως έχει σχεδιαστεί από την ΑΕΚ δε συνάδει με την περιοχή. Μια περιοχή μνήμης είπε όπως η Νέα Φιλαδέλφεια, θα “ρημάξει”, με τη κατασκευή ενός γηπέδου 30.000 θεατών.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έκαναν ερωτήσεις στον δήμαρχο και στο αρχιτέκτονα.

Ο δήμαρχος απάντησε στις ερωτήσεις, είπε ότι θέλει το γήπεδο αλλά συμβατό με τη λειτουργία της πόλης. Αμέσως μετά άρχισαν οι τοποθετήσεις των αρχηγών των παράταξεων.

Δείτε ΕΔΩ το Βίντεο (Νο1) – ρεπορτάζ του Fx-news.gr:

Η συνεδρίαση από την αρχή της γίνεται σε πολύ ήρεμο και Πολιτισμένο κλίμα και συνεχίζεται μέχρι τώρα όπου τελειώνουν οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Αυτή τη στιγμή έχουμε την ομιλία του δημάρχου και θα τελειώσουμε με την ψηφοφορία.

Η ψηφοφορία έγινε λίγο μετά τις 2.00πμ και απέρριψε κατά πλειοψηφία την ΜΠΕ που έχει κατατεθεί στο υπουργείο. Κατά (υπέρ στην αρνητική εισήγηση της διοίκησης) ψήφισε σύσσωμη η συμπολίτευση και η κυρία Γκούμα (ΚΚΕ). Από την αντιπολίτευση Υπέρ στην ΜΠΕ ψήφισαν όλοι, εκτός της κ. Β. Αγαγιώτου που ψήφισε λευκό. Να θυμίσουμε ότι η απόφαση είναι γνωμοδοτική και όχι δεσμευτική.

Δείτε ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ Νο2: Γνωμοδότηση Δ.Φ.Χ. για τη ΜΠΕ του Γηπέδου της ΑΕΚ (Τοποθετήσεις – Ψηφοφορία)

*Τα σημαντικότερα σημεία της συνεδρίασης θα τα δείτε σε Βίντεο, μετά τη λήξη της.


“Ζωντανή” προβλέπεται να είναι η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. Το 6ο θέμα που αφορά το Γήπεδο της ΑΕΚ και την έγκριση ή όχι της “Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων” που έχει καταθέσει η ΑΕΚ στο υπουργείο, θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον.

Δείτε όλα τα θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Έγκριση Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης απορριμμάτων με διαδημοτική συνεργασία, βάσει της αριθ. 37/2015 απόφασης-εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

2. Λήψη απόφασης για την κοπή ή μη δένδρων εντός κοινοχρήστων χώρων του Δήμου, βάσει της αριθ. 38/2015 απόφασης-εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

3. Έγκριση 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Αποπεράτωση Βρεφονηπιακού Σταθμού Νέας Χαλκηδόνας».

4. Έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης για έργα ενταχθέντα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2015 και εξουσιοδότηση Δημάρχου για υπογραφή αυτής.

5. Αποδοχή & κατανομή ποσού γ’ δόσης 2015 επιχορήγησης Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για κάλυψη λειτουργικών δαπανών στις Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, βάσει της αριθ. 5/2015 απόφασης Δ.Ε.Π..

6. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής».

Προηγούμενο άρθροΟΧΙ της Δούρου στη Κυβέρνηση!
Επόμενο άρθροΝεκρή 16χρονη από φωτιά και φτώχεια…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.