ΠΡΟΣΟΧΗ! Έρχονται Ακραία καιρικά φαινόμενα στην Αττική!

0

meteoΈκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και από το απόγευμα έρχεται ένα τριήμερο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ σφοδρή κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει και την Αττική.

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη 25/11 από τα δυτικά με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες. Την Πέμπτη 26/11 ο καιρός πρόσκαιρα θα βελτιωθεί σε μεγάλο μέρος της χώρας, αλλά από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά θα επιδεινωθεί εκ νέου με ισχυρά φαινόμενα, ενώ την Παρασκευή 27/11 θα επικρατήσει

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες συμπεριλαμβάνεται τόσο η πόλη της Αθήνας, όσο και η πόλη της Θεσσαλονίκης, με τα εντονότερα φαινόμενα να τοποθετούνται χρονικά κυρίως μετά το μεσημέρι.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση αναμένεται από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία 7 και πιθανόν πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Την Πέμπτη 26/11 βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο και στης Δυτική Ελλάδας. Σταδιακά τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν σημαντικά και μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν σε ολόκληρο τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινότερα τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν αρχικά από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νότιους μέχρι θα ενισχυθούν εκ νέου κατά τόπους στα 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία την Παρασκευή 27/11 θα επικρατήσει έντονη κακοκαιρία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και τοπικά ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινότερα ηπειρωτικά τμήματα. Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν με εντάσεις έως 8 μποφόρ, ενώ μεγάλη ύψη κύματος αναμένονται στο Ιόνιο.

Περισσότερα στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη του καιρό θα δοθούν με νέα ανακοίνωση, ενώ λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Στρατής Βουγιούκας Ε.Α.Α. – Πεντέλη Τρίτη 24/11/2015 – Ωρα 14:00

Προηγούμενο άρθροΠΠΙΕΔ: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Φιλαδελφειώτισσας φιλολόγου Καίτης Καρβούνη-Γκατζή
Επόμενο άρθροΑπόφαση-κόλαφος: “Συνυπεύθυνες οι τράπεζες για τον υπερδανεισμό των οφειλετών”!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.