Οι Θέσεις του Χρήστου Κοπελούσου για τον προϋπολογισμό…

0

Από τον κύριο Χρήστο Κοπελούσο λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:KOPELOYSOSΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΠΕΛΟΥΣΟΥ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 18/11/2015

Νέα Φιλαδέλφεια 19 Νοεμβρίου 2015

Στο σχέδιο προϋπολογισμού που φέρνει η Δημοτική Αρχή, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

  1. Έχουν μειωθεί αισθητά τα έσοδα από τα μισθώματα των δημοτικών ακινήτων, τι εννοώ: Δεν υπάρχει καν πρόβλεψη για την μίσθωση του Ηρωδείου Πάρκου, ενός δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη.
  2. Τα έσοδα του Δήμου από το δημοτικό κυλικείο του νεκροταφείου  είναι αισθητά μειωμένα ενώ παράλληλα δεν προβλέπονται άλλα έσοδα μέσα στο 2016, από ανθοπωλεία η άλλα δημοτικά καταστήματα στην είσοδο του νεκροταφείου. Άρα διαπιστώνουμε ότι μια πάγια πηγή εσόδων του δήμου  που ήταν τα ενοίκια από δημοτικά ακίνητα έχουν σχεδόν μηδενιστεί.
  3. Μου προξενεί εντύπωση που πέρυσι εισπράξαμε από τη πρωτομαγιά 300.000 ευρώ, φέτος τα έσοδα που προϋπολογίζονται είναι μόνο 170.000 ευρώ.
  4. Στα έσοδα του νεκροταφείου θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη για περισσότερα έσοδα από τα δικαιώματα ενταφιασμού, μιας και θα πρέπει επιτέλους να αξιοποιηθεί το τετράγωνο 23 (νέο κομμάτι). Εννοείται ότι θα πρέπει επίσης να αλλάξει ο τρόπος είσπραξης των πάσης φύσεως εσόδων του νεκροταφείου και να γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο, όπως ήδη έχουμε προτείνει .
  5. Επίσης προτείνω να αυξήσουμε  τα έσοδα του νεκροταφείου μας με την ανάθεση μετά από διαγωνισμό σε ιδιώτη του ανάμματος των καντηλιών όπως συμβαίνει σε πολλά νεκροταφεία της Αττικής. Βέβαια προκαλεί πολλά ερωτηματικά ότι από την εκποίηση των μαρμάρων του νεκροταφείου προϋπολογίζονται έσοδα 50 ευρώ.
  6. Η καθίζηση του δήμου, συνεχίζετε στα έσοδα, διότι ο δήμος με συνειδητή επιλογή της σημερινής διοίκησης δεν εκμεταλλεύεται διαφημιστικά και στα νόμιμα πλαίσια τους χώρους της πόλης μας, με αποτέλεσμα και από εκεί να υπάρχει υστέρηση εσόδων .

Όσον αφορά στα προβλεπόμενα έξοδα συλλόγων και αθλητικών σωματείων της πόλης, χαρακτηριστικά σας λέω ότι: η επιχορήγηση είναι μηδενική παρά τις υποσχέσεις της Δημοτικής αρχής. Ενώ στις δαπάνες δεξιώσεων και εθνικών ή τοπικών εορτών ο δήμος μας προϋπολογίζει να διαθέσει συνολικά 100.000 ευρώ. Ενώ για την ανάπτυξη δομής των συσσιτίων διαθέτει 56.000 χιλιάδες ευρώ. Κατά την ταπεινή μου γνώμη θα έπρεπε τα ποσά αυτά να είναι αντίστροφα.

Με αυτά που είπα παραπάνω είναι φανερό ότι η σημερινή δημοτική αρχή, δεν έχει κανένα αναπτυξιακό πρόγραμμα και κανένα σχέδιο αύξησης των δημοτικών εσόδων αλλά και καμιά κοινωνική ευαισθησία . Αρκείτε μόνο να έχει έσοδα από φόρους και από την κρατική επιχορήγηση. Αυτός ο προϋπολογισμός, είναι ένας προϋπολογισμός μιζέριας που αντί να δώσει ώθηση στο δήμος μας, τον πάει πίσω για αυτό και θα τον καταψηφίσω.

 

Χρήστος Κοπελούσος

Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Δημοτικός Σύμβουλος Ένωσης Δημοτών

Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: “Νέκρωσε η ζωή στο ποτάμι τις τελευταίες μέρες” (Ρεπορτάζ-Βίντεο)
Επόμενο άρθρο“#fxzombiesreturn: Το Γραφικόμετρο έσπασε πάλι”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.