Γήπεδο ΑΕΚ: Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Βασιλόπουλου με τους επικεφαλείς της αντιπολίτευσης

1

aek-dimarxioΣυνάντηση με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης είχε την Τρίτη το μεσημέρι ο Άρης Βασιλόπουλος. Θέμα της ήταν να ενημερώσει για τα συμπεράσματα της γνωμοδότησης  που έκανε το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας. Κατά τη διάρκεια αυτής της ενημέρωσης, ο Βασιλόπουλος επανέλαβε για ακόμη μια φορά τις βασικές ενστάσεις του για το σχέδιο της «Αγιά Σοφιάς» (επτά τον αριθμό).

Ρεπορτάζ: aek365.gr

Αρχικά ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι ο νόμος που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, αφήνει περιθώριο στην ΑΕΚ να πάρει κι άλλη έκταση από το Άλσος, εκτός αυτής που της παραχωρήθηκε ήδη. Παρεμπιπτόντως, η συγκεκριμένη διάταξη του νόμου στην οποία αναφέρεται έχει καταργηθεί από νεότερο νόμο, όμως έτσι κι αλλιώς στελέχη της αντιπολίτευσης είπαν ότι ο Δημήτρης Ανδριόπουλος τους έχει μεταφέρει πως η ΑΕΚ είναι ανοικτή να δεσμευτεί ακόμη και εγγράφως, πως δεν θα πειράξει ούτε μέτρο από το Άλσος, πλην της έκτασης που πλέον της ανήκει.

Ένα δεύτερο θέμα που έθεσε ο Βασιλόπουλος ήταν αυτό των θέσεων στάθμευσης, τις οποίες θεωρεί λίγες για ένα τέτοιο έργο. Σε εκείνο το σημείο του ειπώθηκε ότι ακόμη και στον ίδιο προσωπικά η ΑΕΚ έχει δεσμευτεί για την δημιουργία κι άλλων χώρων στάθμευσης σε κοντινό οικόπεδο. Το τρίτο θέμα που τέθηκε ήταν ότι το σχέδιο που έχει παρουσιαστεί δε θα στεγάζει όλα τα τμήματα της Ερασιτεχνικής. Ο Δήμαρχος, όμως, άκουσε τους παρευρισκόμενους να του τονίζουν ότι αυτό είναι ένα εσωτερικό θέμα της ΑΕΚ, που δεν μπορεί να αφορά τον Δήμο.

Κατά μια πληροφορία, σε εκείνο το σημείο ακούστηκε από την πλευρά της παράταξης Βασιλόπουλου, ότι το σχέδιο Γρανίτσα χωρίς τα εμπορικά, ήταν καλύτερο από το σημερινό, γιατί στέγαζε όλα τα τμήματα! Ένα σχέδιο που προέβλεπε την κατασκευή γηπέδου 35.000 θέσεων και κλειστό γυμναστήριο!

Τα άλλα ζητήματα που αναφέρθηκαν από τον Δήμαρχο, ήταν ότι δεν ξέρει κατά πόσο η υπογειοποίηση του δρόμου αντιμετωπίζει τα κυκλοφορικά ζητήματα, ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλεια του Άλσους τις ημέρες των αγώνων, ότι το ύψος του γηπέδου θα δημιουργήσει πρόβλημα στα σπίτια ακριβώς δίπλα στο οικόπεδο της ΑΕΚ και ότι με τον νόμο για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο, το Άλσος έφυγε από την κυριότητα του Δήμου.

Όμως, τονίστηκε στον Δήμαρχο ότι ανεξάρτητα από τις θέσεις που μπορεί να έχει ο καθένας, σημασία έχει τι ορίζει ο νόμος. Και για τα συγκεκριμένα θέματα η Βουλή έχει νομοθετήσει και ο νόμος που ψηφίστηκε έχει κριθεί συνταγματικός από το ΣτΕ, στο οποίο ο ίδιος προσέφυγε.

Η συζήτηση έκλεισε με κάποιους από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης να εκφράζουν την άποψη ότι αν η δημοτική αρχή θέλει πραγματικά το γήπεδο, θα πρέπει να κάνει νέες συναντήσεις με την ΑΕΚ. Και ζητήθηκε να είναι παρούσες όλες οι παρατάξεις, προκειμένου να μπορούν να έχουν άποψη για τη στάση και τη θέση κάθε εμπλεκόμενου. Κάτι για το οποίο δεν υπήρξε κάποια δέσμευση.

Προηγούμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ: θετική γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού
Επόμενο άρθρο“Έφυγε” ο Ανδρέας Καρακίδης…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.