«Το κρυφτό της χαράς» στους Απομάχους Νέας Φιλαδέλφειας

0

Από τον Δ.Φ.Χ. λάβαμε τη παρακάτω ενημέρωση:

4532523«Το κρυφτό  της  χαράς»

Ένα τρυφερό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους

Μια διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού από τη συγγραφέα Μαριλένα Καββαδά  παρέα με την Καλλιτεχνική – Παιδαγωγική Ομάδα  «Μαγικό Κοχύλι». Ο Νίκος Γ. Παπαδογιώργος συνοδεύει με ζωντανή μουσική.

Ο βασιλιάς Ήλιος βγήκε το πρωί όπως πάντα. “Καλημέρα”, είπε χαρούμενος στη Χελώνα. “Πού την είδες την καλημέρα, Ήλιε μου; Δε βλέπεις τι τραβάω;” και του αράδιασε ένα κάρο μουρμούρες και γκρίνιες για τα απίστευτα βάσανα της ζωής της που ήταν ότι κουράστηκε να σέρνει το καύκαλό της κι ότι ήθελε πόδια σαν του λαγού να τρέχει… Κι ύστερα ήρθαν κι άλλες καλημέρες του Ήλιου: στο σκιουράκι, στο Λαγό, στο Αηδόνι, στο Σκαντζόχοιρο. Παντού τα ίδια. Μια ασπίδα μουρτζούφλικη απέκρουε κάθε χαμόγελο… ”Αν δε βλέπετε τη χαρά, ψάξτε γύρω σας και θα τη βρείτε”, τους είπε ο Ήλιος. Άγρια καταιγίδα ξέσπασε κι όλα ρήμαξαν μέσα σε λίγη ώρα. Σώματα, φωλιές, κήποι, φωνές, τροφές. Και οι 5 γκρινιάρηδες, στη ζόρικη κατάσταση προσπάθησαν να βρουν τη χαρά. Μα που κρύβεται η χαρά; Κι η απάντηση είναι: παντού. Θα καταφέρουν όμως να τη βρουν;

 

Ώρα έναρξης: 20.00

Είσοδος ελεύθερη

Προηγούμενο άρθροΧαλκηδόνιο Ωδείο: Εργαστήρι Φωνητικής Ερμηνείας με τη Νατάσσα Μποφίλιου
Επόμενο άρθροΟ Πολιτιστικός μισο-Σεπτέμβρης & το Φεστιβάλ Πολιτισμού όμορου Δήμου…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.