Ξεκίνησαν τα πέναλτι… με το Grexit να πάει αποδυτήρια!

0

o-eukleidis-tsakalotos-sto-eurogroupΕπαναλαμβάνεται η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup για το ελληνικό πρόγραμμα, μετά από μία εξαιρετικά δύσκολη και σκληρή συνεδρίαση το Σάββατο, που οδήγησε να σώμα να χωριστεί στα δύο, όταν η Γερμανία και οι δορυφόροι της επιχείρησαν να τινάξουν στον αέρα κάθε προοπτική συμφωνίας.

Για πρώτη φορά το Grexit τέθηκε επισήμως, με τη Γερμανία να κομίζει -αλλά να μην καταθέτει- σχέδιο πενταετούς εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα με παράλληλη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Οι διαφωνίες ήταν πολλές και οι τόνοι ανέβηκαν στα ύψη. Τελικά διεκόπη η συνεδρίαση και επαναλαμβάνεται τώρα με την προσδοκία να λυθεί ο Γόρδιος δεσμός και να υπερκεραστούν οι αντιδράσεις.

Μια εξέλιξη που αποτιμάται θετικά, είναι η αναβολή της Συνόδου Κορυφής των “28”, που ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Κυριακής. Ως εκ τούτου, αναμένεται μόνον η Σύνοδος των κρατών-μελών της ευρωζώνης, για να συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι η Σύνοδος των “28” είχε συγκληθεί αρχικώς για την περίπτωση που δεν υπάρχει συμφωνία, άρα θα έπρεπε να συζητηθεί η στρατηγική της ΕΕ έναντι του επερχόμενου Grexit.

Η ενέργεια Τουσκ να την ακυρώσει προτού καν αρχίσει το Eurogroup δείχνει είτε τη σαφή πρόθεση του προέδρου του Συμβουλίου να πιέσει υπέρ της λύσης είτε η μεταμεσονύχτια διπλωματία έφερε αποτέλεσμα και βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία.

Προηγούμενο άρθροΠάει “Στα πέναλτι” το μέλλον της χώρας μας…
Επόμενο άρθροΑστροναύτης ανέβασε φωτογραφία της Αθήνας από το διάστημα για… Καλή επιτυχία!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.