Σφαγεία τα εργοτάξια του Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022 – Σκοτώθηκαν 1.200 ξένοι εργάτες

0

qatarΕίναι συγκλονιστικό. Τα εργοτάξια του Κατάρ για την προετοιμασία των εγκαταστάσεων όπου θα γίνει το Μουντιάλ του 2022 είναι κυριολεκτικά σφαγεία.

Από το 2010 που το Κατάρ ανέλαβε τη διοργάνωση έχουν βρει το θάνατο περί τους 1.200 ξένοι εργάτες, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδα Liberation.
Σε αντιδιαστολή αναφέρει πως κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου είχαν χάσει τη ζωή τους 6 εργάτες, ενώ στα εργοτάξια της Βραζιλίας για το Μουντιάλ του 2014 είχαν σκοτωθεί 10 εργάτες.
Τα στοιχεία προέρχονται από τη Διεθνή Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία η οποία τα πήρε από τις πρεσβείες της Ινδίας και του Νεπάλ που υπολογίζουν τους νεκρούς σε 1239 άτομα.
Αλλά και ένα διεθνές γραφείο δικηγόρων που πραγματοποίησε έρευνα για λογαριασμό της κυβέρνησης του Κατάρ αναφέρει στο πόρισμα του ότι το 2012 και το 2013 σκοτώθηκαν 964 άτομα.
Οι συνθήκες εργασίας είναι τόσο άθλιες που είχαν σαν αποτέλεσμα η μη κυβερνητική οργάνωση Human richts watch να κάνει επανειλημμένες καταγγελίες για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν και το Διεθνές Γραφείο Εργασίας να τις χαρακτηρίσει σύγχρονη σκλαβιά.
Ο αντίλογος αναφέρει πως δεν υπάρχουν στοιχεία ότι όλοι οι νεκροί εργάζονται στα εργοτάξια του Μουντιάλ και ότι μπορεί να εργάζονται σε άλλες κατασκευές ή σε άλλες εργασίες εκτός των οικοδομικών κατασκευών.

ΠΗΓΗnewsit.gr
Προηγούμενο άρθροΧαλκηδονικός: “Κούπα” του παιδικού με οκτώ γκολ στον Ολυμπιακό!
Επόμενο άρθροΒίντεο συμπαράστασης στους Έλληνες από Ισπανούς
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.