ΣΥΡΙΖΑ Φ.Χ.: “Η Κατάληψη τού Κενταύρου δρα εχθρικά προς τους αγώνες δεκαετιών”

0

Από το Συντονιστικό ΣΥΡΙΖΑ Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, λάβαμε το παρακάτω ψήφισμα:

46464654Ψήφισμα συμπαράταξης στον αγώνα για την προστασία του Άλσους της Ν. Φιλαδέλφειας

Το Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας, ένας υπερτοπικής σημασίας πνεύμονας πρασίνου, έχει μπει πολλές φορές στο στόχαστρο οικονομικών και επιχειρηματικών συμφερόντων. Έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες να αμφισβητηθεί ο δασικός-αναδασωτέος χαρακτήρας του, οι οποίες πάντα έβρισκαν ως εμπόδιο τις αντιστάσεις της τοπικής κοινωνίας. Η ψήφιση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας από την προηγούμενη κυβέρνηση, τον Αύγουστο του 2014, αποτελεί την κορύφωση της οργανωμένης νεοφιλελεύθερης επίθεσης κατά της ακεραιότητας του δημόσιου πλούτου. Συγκεκριμένα, το Άλσος υποβιβάζεται σε μητροπολιτικό πάρκο, όπου επιτρέπονται ο αποχαρακτηρισμός και η οικοδόμηση, σε βάρος της ποιότητας ζωής της πόλης και υπέρ οικονομικών-επιχειρηματικών συμφερόντων. Επιπλέον, η διαχείρισή του φεύγει από το Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος και παραδίδεται στον υπό διαμόρφωση «Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Μητροπολιτικών και Υπερτοπικών Πάρκων».

Ο λαός της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, των γύρω Δήμων, αλλά και γενικότερα ευαισθητοποιημένοι πολίτες της Αθήνας, έχουν δώσει πολύχρονους και πολυεπίπεδους αγώνες και συνεχίζουν και σήμερα να δίνουν τη μάχη για τη ματαίωση αυτών των εχθρικών προς το δημόσιο συμφέρον σχεδίων.

Οι αποφάσεις της νέας δημοτικής αρχής: 1) να γκρεμίσει το κτίριο του Κενταύρου, που έχει κριθεί αυθαίρετο και κατεδαφιστέο με απόφαση του ΣΤΕ, ως ευρισκόμενο εντός δασικής έκτασης, όπως και σταδιακά όλα τα αυθαίρετα κτίσματα εντός του Άλσους και 2) να παραιτηθεί από την απαράδεκτη έφεση της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που σκοπό είχε τη νομιμοποίηση του Κενταύρου με βάση την επιχειρηματολογία του ΡΣΑ, είναι πράξεις υπεράσπισης του Άλσους και του δημόσιου συμφέροντος και κινούνται στην παραπάνω κατεύθυνση.

Αντίθετα, η από 18/4/2015 κατάληψη στο χώρο του Κενταύρου δε συμβάλλει σε αυτόν τον αγώνα, αλλά τον υπονομεύει, αφού η συνέχιση της ύπαρξης του κτιρίου λειτουργεί εναντίον της διαφύλαξης του δασικού-αναδασωτέου χαρακτήρα του Άλσους, της βασικής προϋπόθεσης για να μη μετατραπεί σε πεδίο δράσης επιχειρηματικών συμφερόντων. Πρόκειται για κίνηση που δρα εχθρικά προς τους αγώνες δεκαετιών για την υπεράσπιση του Άλσους και ενισχύει την επιχειρηματολογία περί εγκατάλειψης και ύπαρξης αυθαιρέτων εντός του χώρου.

Συμπαρατασσόμαστε και συνυπογράφουμε το δίκαιο αίτημα της δημοτικής αρχής για τον τερματισμό αυτής της κατάληψης. Συμμετέχουμε ενεργά στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων, των φορέων, των συλλογικοτήτων και της δημοτικής αρχής για την υπεράσπιση του Άλσους και του δασικού-αναδασωτέου χαρακτήρα του, διότι το Άλσος ανήκει σε όλο το λαό. Καλούμε την κυβέρνηση, που ως αντιπολίτευση είχε καταψηφίσει το ΡΣΑ, να το καταργήσει άμεσα. Δε θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και την προστασία του δημόσιου πλούτου.
Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Προηγούμενο άρθροΝέα Ιωνία: Ληστές τράπεζας άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών
Επόμενο άρθροΣήμερα η μεγάλη συναυλία στο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.