Άστεγοι στη Μύκονο!

0

mukonos

Ναι, συμβαίνει στο φημισμένο σε όλο τον κόσμο νησί του Αιγαίου. Η Μύκονος έχει άστεγους και είναι άνθρωποι που δεν θα φανταζόταν ποτέ κανείς ότι μένουν στο δρόμο!
Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται πρόβλημα στέγης στο νησί του ανέμου έχουν … οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Θα μπορούσε να ακουστεί και ως αστείο, όμως δεν είναι.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που λίγοι θα μπορούσαν να φανταστούν έχει όμως μια πολύ απλή εξήγηση.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων, αν και είναι χιλιάδες και τα διαθέσιμα ακίνητα δεκάδες χιλιάδες, προτιμούν να τα νοικιάζουν με τη σεζόν σε τουρίστες παρά να τα νοικιάζουν για ολόκληρο τον χρόνο σε οικογένειες.

Κάπως έτσι είτε τα ενοίκια είναι απλησίαστα, είτε πολύ απλά τα ακίνητα δεν νοικιάζονται για 12 μήνες και έτσι οι δημόσιοι υπάλληλοι αδυνατούν να βρουν σπίτι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που υπάρχει και πρόβλημα στελέχωσης των δημόσιων υπηρεσιών του νησιού.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του ανθρώπου που αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας. Όπως διηγείται ο εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ Αλέξανδρος Τσαχουρίδης ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο οποίο έμενε προκειμένου να τον εξαναγκάσει να φύγει από το σπίτι και να μπορέσει να το εκμεταλλευτεί τουριστικά έκοψε το ρεύμα.

Όπως λέει ο εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ χρειάστηκε να διανυκτερεύσει μαζί με τη σύζυγό του κάποια βράδια στο ΕΚΑΒ καθώς ήταν αδύνατο να βρει σπίτι και τελικά νοίκιασε ένα σπίτι 45 τετραγωνικών με ενοίκιο 500 ευρώ.

Και ο άνθρωπος αυτός δεν είναι ο μόνος. Εργαζόμενη επί 10 χρόνια στο ΙΚΑ του νησιού λέει ότι της ζητήθηκε από τον ιδιοκτήτη να αδειάσει το σπίτι ως το τέλος του μήνα, ενώ το ίδιο συνέβη και σε έναν από τους άνδρες του Λιμενικού που βρήκε σπίτι μετά από 2 μήνες αναζητήσεων και στο οποίο ουσιαστικά θα μπορέσει να μείνει μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΠΗΓΗnewsit.gr
Προηγούμενο άρθροΑπίστευτη απάτη! Κορόιδεψαν τρεις τράπεζες και “τσέπωσαν” 67.000 ευρώ!
Επόμενο άρθροΈκρηξη στην κάμερα! Εξουδετέρωσαν χειροβομβίδα κρυμμένη σε σπίτι των Τρικάλων από το 1940! ΒΙΝΤΕΟ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.