Σπείρα εξανάγκαζε σε επαιτεία κωφάλαλους μετανάστες

0

speira

Σοκάρει η δράση σπείρας που εξανάγκαζε σε επαιτεία κωφάλαλους μετανάστες. Τα μέλη της οργάνωσης καταχώριζαν σε γνωστή ιστοσελίδα αγγελίες για εργασία στην Ελλάδα και άλλες χώρες, ζητώντας κωφάλαλα άτομα.

Ταυτόχρονα, για να δελεάσουν τους μετανάστες, αναλάμβαναν και όλες τις διαδικασίες για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Η Αστυνομία συνέλαβε για την υπόθεση τέσσερα άτομα και έδωσε χθες στη δημοσιότητα, κατόπιν διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες τους.

Αρχηγοί της σπείρας φέρονται να είναι η 49χρονη Ολγα Καλογεροπούλου, του Φωτίου και της Ανδρομάχης, που γεννήθηκε στο Περιστέρι Αττικής και ο 48χρονος Fawal Rami του Hussein που γεννήθηκε στη Συρία.

Συνελήφθησαν και δύο Ρουμάνοι, οι Feher Ritta και Puscas Gheorgheta, ηλικίας 35 και 50 ετών, αντίστοιχα.

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα θύματα ζούσαν τον εφιάλτη στα χέρια της τετραμελούς σπείρας, καθώς έρχονταν στην Ελλάδα θεωρώντας ότι θα έχουν μια σταθερή δουλειά που θα έχει καλές αμοιβές, αλλά στην πραγματικότητα έπεφταν στα δίχτυα σύγχρονων δουλεμπόρων. Αρχικά τα μέλη της οργάνωσης παραλάμβαναν τους κωφάλαλους μετανάστες και φρόντιζαν να μην υποπτευτούν το παραμικρό. Στη συνέχεια τους εγκαθιστούσαν σε προσωρινά σπίτια.

Υστερα από λίγες ημέρες, ξεκινούσε ο Γολγοθάς για τους κωφάλαλους μετανάστες, αφού τα αδίστακτα μέλη της οργάνωσης τους εξανάγκαζαν να ζητιανεύουν. Τους μετέφεραν σε διάφορες κεντρικές περιοχές της Αττικής και με χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας τους ανάγκαζαν να επαιτούν ή να πωλούν διάφορα προϊόντα. Μάλιστα, η σπείρα παρακρατούσε με το ζόρι τα μισά χρήματα που κέρδιζαν οι κωφάλαλοι που αναγκάζονταν να βρίσκονται για πολλές ώρες στους δρόμους και να ζητιανεύουν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δύο σπίτια στο Περιστέρι και στον Κολωνό βρέθηκαν τέσσερις υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 21, 24, 30 και 36 ετών, θύματα της σπείρας.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών σχημάτισε ποινική δικογραφία σε βάρος των συλληφθέντων για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της εμπορίας ανθρώπων κατά συναυτουργία.

Επίσης, εκτιμάται ότι υπάρχουν και άλλοι συνεργοί της σπείρας που είχαν την «ευθύνη» να ελέγχουν τους κωφάλαλους όταν βρίσκονταν στους δρόμους, για να μη δραπετεύσουν.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

ΠΗΓΗethnos.gr
Προηγούμενο άρθροΔ.Φ.Χ.: Σεμινάριο Εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας
Επόμενο άρθροΔ.Φ.Χ.: Ψυχολογική υποστήριξη σε δημότες 16 ετών και άνω
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.