fx-rena-doyroy-sxoleia-filadelfeias[dropcap type=”3″]Κ[/dropcap]ατά την διάρκεια της προεκλογικής της καμπάνιας, η σημερινή πλέον Περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου, είχε επισκεφτεί τη Νέα Φιλαδέλφεια. Μετά από την ενημέρωση που είχε από τον νυν πλέον δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης μας, ενημερώθηκε και για το φλέγον θέμα των σχολείων μας. Ειδικότερα για το θέμα της άμεσης ανακατασκευής του 1ου Δημοτικού σχολείου και της ανέγερσης του νέου σχολικού συγκροτήματος του 3ου Γυμνασίου/Λυκείου στο οικόπεδο του Έσπερου.

Ρένα Δούρου - Άρης Βασιλόπουλος σε προεκλογική εκδήλωση στη Νέα Φιλαδέλφεια
Ρένα Δούρου – Άρης Βασιλόπουλος σε προεκλογική εκδήλωση στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ενημερώθηκε ότι το 1ο δημοτικό είναι κλειστό εδώ και χρόνια λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου και οι μαθητές του, αναγκάζονται καθημερινά να μετακινούνται με λεωφορεία (τα οποία πληρώνει εδώ και χρόνια ο δήμος μας) στο 4ο δημοτικό όπου και φιλοξενούνται. Ενημερώθηκε επίσης ότι υπάρχει έτοιμη άδεια ανέγερσης και κατασκευής τού νέου σχολικού συγκροτήματος που θα φιλοξενήσει το 3ο Γυμνάσιο/Λύκειο στο οικόπεδο του Έσπερου (καμινάδα). Σημειώνουμε ότι η πολεοδομική άδεια κατασκευής του λήγει τον Φεβρουάριο του 2016. Η κατασκευή του δεν έχει προχωρήσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Αμέσως μετά την ενημέρωση της, η κυρία Δούρου υπέγραψε κοινή δήλωση – δέσμευση με τον κ. Αρη Βασιλόπουλο ότι, αν εκλεγεί δεσμεύεται για τη χρημαροδότηση της ανέγερσης των δύο σχολείων!

Αυτά πριν τις εκλογές του Μαΐου 2014. Οι εκλογές έγιναν, η κυρία Δούρου εκλέχτηκε πανηγυρικά Περιφερειάρχης Αττικής, καταλαμβάνοντας μάλιστα την πρώτη θέση (και στις δύο Κυριακές) στην προτίμηση

1ο Δημοτικό - "Σπαθάρη" Το ιστορικό σχολείο της Πόλης μας...
1ο Δημοτικό – “Σπαθάρη”
Το ιστορικό σχολείο της Πόλης μας…

του λαού της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.
Από τον Σεπτέμβρη που ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντα της μέχρι και σήμερα ΔΕΝ έχει σημειωθεί η παραμικρή εξέλιξη και οι ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ της υπάρχουν απλά γραμμένες στην κοινή δήλωση του Μάη (2014)!

Αντιπροσωπεία ενεργών δημοτών και εκπαιδευτικών της πόλης μας, έχουν επισκεφτεί επανειλημμένος την περιφέρεια και την κυρία Δούρου για το θέμα της χρηματοδότησης της ανέγερσης του 3ου Γυμνασίου/Λυκείου, υπενθυμίζοντας τόσο τις δεσμεύσεις της, όσο ΚΥΡΙΩΣ τα στενά χρονικά περιθώρια που υπάρχουν, μια και η άδεια λήγει τον 02/2016 και υπάρχει σοβαρότατος ΚΙΝΔΥΝΟΣ να εκπνεύσει!

Η μακέτα του νέου 3ου Γυμνασίου - Λυκείου
Η μακέτα του νέου 3ου Γυμνασίου – Λυκείου

Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα η περιφέρεια Αττικής δεν έχει κάνει τίποτα και δεν έχουμε κάποια τουλάχιστον ένδειξη, κάτι, που να δείχνει ότι σύντομα (ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά) θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την ανέγερση του σχολείου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, η σχολική κοινότητα της πόλης μας είναι αγανακτισμένη και αν μέχρι το τέλος Μαρτίου δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη από την περιφέρεια, τότε είναι σίγουρο ότι οι θα έχουμε μεγάλες κινητοποιήσεις από τον κόσμο της Νέας Φιλαδέλφειας…

Δημοσιεύθηκε στην έντυπη εφημερίδα Fx-news (Φεβρουάριος 2015):

Προηγούμενο άρθρο“Μαύρα σκοτάδια” στην Πλατεία Μιαούλη των Απομάχων Ν.Φιλαδέλφειας
Επόμενο άρθροΣτο «Ωνάσειο» εισήχθη ο Παναγιώτης Κουρουμπλής!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.