Σοκ στην Τουρκία από την δολοφονία φοιτήτριας που αντιστάθηκε σε απόπειρα βιασμού

0

kat4Σοκ στην Τουρκία και στον κόσμο προκάλεσε η κτηνώδης δολοφονία 20χρονης φοιτήτριας, η οποία δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι και λοστό, αφού – σύμφωνα με πληροφορίες – αντιστάθηκε σε απόπειρα βιασμού από τρεις άνδρες.

Σύμφωνα με το BBC το πτώμα της νεαρής φοιτήτριας Ψυχολογίας, Οστζεκάν Ασλάν βρέθηκε σε κοίτη ποταμιού στη Μερσίνα, την Παρασκευή. Το σώμα της είχε καεί. Για την δολοφονία έχουν συλληφθεί ο οδηγός ενός μικρού φορτηγού, ο πατέρας του και ένας φίλος τους.

Η κοπέλα εξαφανίστηκε την Τετάρτη, καθώς πήγαινε στο σπίτι της. Φέρεται να απήχθη από τον οδηγό του μικρού φορτηγού. Εκείνη φέρεται να τον απέκρουσε με σπρέι πιπεριού, όταν προσπάθησε να την βιάσει και εκείνος τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου. Επίσης, η κοπέλα δέχτηκε επίθεση με σιδηρολοστό στο κεφάλι.

Παρά την προτροπή του ιμάμη να μην διαδηλώσουν, χιλιάδες γυναίκες κουβάλησαν στους ώμους τους την 20χρονη στην τελευταία της κατοικία. Συγκεντρώσεις έγιναν σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη και άλλου.

“Είναι το αποτέλεσμα του της ατμόσφαιρας του ριζοσπαστικού ισλαμισμού που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση. Οι άνδρες λένε πως οι γυναίκες πρέπει να είναι ‘συντηρητικές’. Θεωρούν πως αν δεν είναι ‘συντηρητικές’ πρέπει να δέχονται τέτοιου είδους βία”, ανέφερε διαδηλώτρια, δείχνοντας τις ευθύνες του κόμματος του Ερντογάν.

Οργανώσεις για τα γυναικεία δικαιώματα αναφέρουν πως η βία κατά των γυναικών έχει εκτοξευθεί την τελευταία δεκαετία. Πέρυσι μόνο περίπου 300 γυναίκες δολοφονήθηκαν από άνδρες και πάνω από 100 έπεσαν θύματα βιασμού, την ίδια περίοδο.

Ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών τόνισε πως δεν υπάρχει επαρκής νομοθεσία για την προστασία των γυναικών. “Οι άνδρες σκοτώνουν, βιάζουν και βασανίζουν τις γυναίκες. Το ‘ανδρικό’ κράτος τους προστατεύει. Περιμένουμε το Κοινοβούλιο να σταματήσει αυτή τη βια”, σημείωσε.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΑρμα στο γερμανικό καρναβάλι ο Τσίπρας και η μονόφθαλμη Μέρκελ
Επόμενο άρθροAκόμη μία καυτή εμφάνιση της Kim Kardashian
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.