Τι αποκάλυψε η Λίτσα για Βλαστό, Χρονοπούλου, Μητρόπουλο

0

newego_LARGE_t_420_54453953Επτά καταθέσεις-φωτιά της Λίτσας, εξαδέλφης του Παναγιώτη Βλαστού, «ξηλώνουν» πόντο-πόντο το μεγαλύτερο δίκτυο εκβιαστών των τελευταίων χρόνων.

Μέσα από τη μαρτυρία της γυναίκας, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να ξετυλίξουν το κουβάρι της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε μέσα από τις φυλακές, να εντοπίσουν τα μέλη της και να αποκωδικοποιήσουν τις πράξεις τους.

Η ίδια είχε κομβικό ρόλο στις «δουλειές» του ξαδέλφου της και των υπόλοιπων μελών του «διευθυντηρίου» του Κορυδαλλού. Κρατούσε τα χρήματά του που έθαβε στα πλακάκια του σπιτιού της, μετέφερε μηνύματα και όπλα, κατασκεύαζε βόμβες. Μέχρι που ο Π. Βλαστός θεώρησε ότι του έκλεψε 250.000 ευρώ. Και τότε η Λίτσα βρέθηκε στο στόχαστρό του. «Πρώτη είσαι εσύ και μετά ο Ναστούλης», της είπε ο εξάδελφός της, δείχνοντάς της ότι τη μισεί περισσότερο και από τον… παραδοσιακά θανάσιμο εχθρό του. Δεν είχε άλλη λύση από το να πάει στην Αστυνομία.

Το «Εθνος» αποκαλύπτει αποσπάσματα από τις καταθέσεις της Λίτσας για τις προετοιμασίες της απόδρασης Βλαστού, τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου, τα εκρηκτικά και τα όπλα που «πέρασαν από τα χέρια της», τις βόμβες

assets_LARGE_t_420_54453877

Φυλακές τρικάλων
Το απίστευτο σχέδιο απόδρασης

Αγνωστες λεπτομέρειες από το σχέδιο απόδρασης του Π. Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσα από τις καταθέσεις της Λίτσας Βλαστού. Οπως αναφέρει, ο Βλαστός είχε κανονίσει με τον Γιάννη Σκαφτούρο να έχουν παρκάρει σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιούνταν για τη διαφυγή του. «Κάποια αυτοκίνητα ήταν παρκαρισμένα σε διάφορα σημεία από Τρίκαλα προς Θεσσαλονίκη ή από Τρίκαλα προς Αθήνα, αναλόγως πού θα τον πήγαιναν».

Επίσης καταθέτει ότι είχε δώσει χρήματα στον Κ. Μ. και τον Αλβανό Λ. για να βρουν κρησφύγετο στον Βλαστό. «Στην αρχή θα τον έκρυβαν σε ένα σπίτι στον Αγιο Στέφανο, αλλά επειδή δεν είχε καλές διεξόδους διαφυγής, σε περίπτωση που χρειαζόταν, βρήκαν άλλο σπίτι στη Νέα Μάκρη και εγώ έδωσα λεφτά να αγοράσουν τηλεόραση, κρεβάτια, στρώματα, ψυγείο». Σύμφωνα με το σχέδιο απόδρασης, ο Βλαστός θα κρυβόταν αρχικά στο βουνό. «Είχα δώσει μία φορά 700 ευρώ και αγόρασε σλίπινγκ μπαγκ καλής ποιότητας, για να το πάνε σε ένα κρησφύγετο που βρισκόταν σε βουνό, όπου θα έμεναν μέχρι να κατέβουν στην Αττική και μετά να πάνε στο σπίτι που σας είπα».

ΑΠΑΓΩΓΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Τα λύτρα τα φυλάει ένας γέρος εφοπλιστής

«Τα λύτρα τα φυλάει ένας γέρος εφοπλιστής στη Θεσσαλονίκη και από εκεί ξέρω ότι ορισμένα τα κατέβασε ο Σκαφτούρος, γιατί εκτός ότι μου τα έδωσε ο ίδιος, μου το είχε πει και ο Βλαστός ότι τα φέρνει ο Σκαφτούρος όταν χρειάζονται», κατάθεσε η Λίτσα για τα χρήματα της απαγωγής Παναγόπουλου, που μέχρι και σήμερα δεν έχουν βρεθεί. Ωστόσο, δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες για τα πρόσωπα που εμπλέκονται.

Στην κατάθεσή της δίνει μία πληροφορία, σύμφωνα με την οποία ο Βλαστός προσπάθησε να ξεπλύνει 4 εκατ. ευρώ από τα λύτρα μέσω Ιταλίας. Ομως εξαιτίας ενός σκανδάλου με δικαστικό κύκλωμα στη γειτονική χώρα (η Λίτσα δεν διευκρινίζει σε ποια υπόθεση αναφέρεται), ο Βλαστός έχασε τα λεφτά. Επίσης, η εξαδέλφη του αναφέρει ότι ο βαρυποινίτης χρησιμοποιούσε έναν πιλότο από το Ντουμπάι για να ξεπλένει χρήματα.

ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ
Κατασκεύασε έξι εκρηκτικούς μηχανισμούς

Ενδιαφέρον έχει το σημείο στο οποίο η Λίτσα αναφέρει ότι είχε φτιάξει έξι βόμβες: μία για δοκιμαστική, δύο για τις εκρήξεις στα σπίτια της οικογένειας Σμπώκου, μία για την εισαγγελέα κ. Πετράκη στη Λάρισα και δύο για να τις παραδώσει στην οικογένεια Σκαφτούρου. Οι δύο τελευταίες δεν γνώριζε ούτε η ίδια για πού προορίζονται.

Οπως αναφέρει, από τα χέρια της πέρασαν συνολικά 70 κιλά εκρηκτικών (ζελατοδυναμίτιδας), με τα οποία είτε κατασκεύασε βόμβες, είτε τα έδωσε σε άλλους. Επίσης, παρέλαβε και παρέδωσε περίπου 25 καλάσνικοφ και αρκετά περίστροφα (κυρίως Glock). Οσο ήταν η ταμίας του Βλαστού, διαχειρίστηκε σχεδόν 3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2 προέρχονταν από την απαγωγή Παναγόπουλου, 800.000 από παράνομες δραστηριότητες (εκβιασμούς, τοκογλυφίες κ.ά.) και 110.000 που ήταν και τα μόνα νόμιμα χρήματα, προερχόμενα από την κληρονομιά του πατέρα του.

Η Λίτσα καταθέτει για συγκεκριμένα περιστατικά, όπως όταν ένας «Δημήτρης» από το Πέραμα με κοτσίδα τής είχε δώσει 20 κιλά εκρηκτικά στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης και σε διαφορετική περίπτωση είχε πάρει 30 κιλά εκρηκτικά από άλλο άτομο.

ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Εμπλέκει Μητρόπουλο και Νένα Χρονοπούλου

Τον πρώην ποδοσφαιριστή Τάσο Μητρόπουλο και την ηθοποιό Νένα Χρονοπούλου εμπλέκει έμμεσα στην κατάθεσή της η Λίτσα Βλαστού. Οπως ισχυρίζεται, το ζευγάρι πήγαινε τακτικά στη δίκη για την απαγωγή του Παναγόπουλου και μιλούσε συχνά με τον Βασίλη Στεφανάκο.

«Ρώτησα τον Π. Βλαστό αν τους ξέρει και αυτός μου απάντησε ότι ο Στεφανάκος τούς είχε δανείσει 30.000 ευρώ για να ανοίξουν “φαγητάδικο – βρώμικο”, στον Κορυδαλλό». Οταν η Λίτσα είδε στις εφημερίδες ότι άγνωστοι είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε ανταλλακτήριο χρυσού, ιδιοκτησίας του Μητρόπουλου και της Χρονοπούλου, ρώτησε τον εξάδελφό της «τι δουλειά είχαν αυτοί να ανοίξουν αγορά χρυσού στην Καλαμάτα».

Η απάντηση που έλαβε από τον Βλαστό ήταν η εξής: «Δεν πήγε καλά το “βρώμικο” και το έκλεισαν, αλλά αυτό ήταν το λιγότερο. Είναι κουφάλες. Φαντάσου πόσο σκάρτοι είναι, που ενώ μίλαγαν συνέχεια με τον Στεφανάκο, εξαφανίστηκαν, λες και θα είχε πρόβλημα για 30.000 ευρώ ο Στεφανάκος, αφού έχει τόσα πολλά λεφτά».

ΕΠΑΦΕΣ
Το τρίγωνο «Πυρήνων» – Βλαστού – Ξηρού

«Ο Βλαστός ξέρω ότι είχε επαφές με άτομα των “Πυρήνων” όταν έκανε προσπάθεια να αποδράσει από τον Κορυδαλλό. Ο Στεφανάκος μου είπε ότι ο Βλαστός μιλάει με τους “Πυρήνες”, ενώ ο Βλαστός και η φίλη του μου είπαν ότι το πιστόλι που βρέθηκε στα χέρια του Βλαστού, όταν προσπάθησε να αποδράσει, του το είχε δώσει η Κ., η οποία μου είχε πει ότι ο Μ. ήταν ένα από τα άτομα που θα παραλάμβαναν τον Βλαστό και τους “Πυρήνες” μετά την απόδραση και πως θα ήταν και άτομα που συνεργάζονται οι “Πυρήνες” ώστε να τους φυγαδεύσουν», καταθέτει η Λίτσα.

Πέρα από τους «Πυρήνες», ο Βλαστός διατηρούσε σχέσεις με τον συνεργάτη του Ν. Μαζιώτη στη ληστεία του Διστόμου, Σπύρο Δραβίλλα. «Κάποια στιγμή ο Δραβίλλας είχε βγει με άδεια από τη φυλακή. Συναντηθήκαμε στο Μπουρνάζι, πήγαμε στο σπίτι μου και του έδωσα ένα πιστόλι ή καλάσνικοφ», αναφέρει -μεταξύ άλλων- η γυναίκα.

«Σε μια συζήτηση με τον Βλαστό τον ρώτησα αν ο Ξηρός που την κοπάνησε είναι ρουφιάνος και μου απάντησε: “Μπα, άσε να λένε, να δεις τι έχει να γίνει”. Πώς είναι δυνατόν να είναι ιδεολόγοι, να βρίζουν πολιτικούς και επιχειρηματίες που φυλακίστηκαν για κατάχρηση χρήματος και από την άλλη να τα παίρνουν εκβιαστικά και να βάζουν βόμβες στις οικογένειές τους;» αναρωτιέται η Λίτσα.

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΒΛΑΣΤΟΥ
Βόμβες κατά Σμπώκου

«Για τον Σμπώκο μου ανέθεσε και έφτιαξα δύο βόμβες που μπήκαν στο σπίτι της αδελφής του και την παρέδωσα σε άγνωστα άτομα. Μετά από λίγες ημέρες τις τοποθέτησαν με εντολή Βλαστού άγνωστα άτομα. Εφτιαξα άλλες δύο και τις άφησα στο σπίτι του Σκαφτούρου και την άλλη την έδωσα στον Θ. και την έβαλε στην εισαγγελέα στη Λάρισα», αναφέρει η Λίτσα. Σε άλλο σημείο περιγράφει πώς κατόπτευε τον χώρο όπου θα τοποθετούνταν οι βόμβες. Η αποκάλυψη-φωτιά, όμως, ήταν ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος ήταν εκείνος που είχε δώσει τις πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση του Γ. Σμπώκου.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ
Ελεύθεροι 6 από τους 37 κατηγορουμένους

Ελεύθεροι αφέθηκαν χτες, μετά τις απολογίες τους στους ανακριτές Διαφθοράς, οι πρώτοι έξι από τους τριάντα επτά κατηγορουμένους στην υπόθεση του κυκλώματος των «μπράβων». Με σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέα, τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα. Πρόκειται για τους Ιωάννα Χήρα (πρώην σύζυγος Βλαστού), Ευστάθιο Πανάγο, Σαΐντ Αφσαργιάν, Γεώργιο Βερεσέ, καθώς και τους γονείς του Γιάννη Σκαφτούρου.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

ΠΗΓΗethnos.gr
Προηγούμενο άρθροΓαλλία: Αφιέρωμα αλληλεγγύης προς τους Έλληνες
Επόμενο άρθρο«Τα άσφαιρα και η Αλήθεια…»
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.