Παρέμβαση Σαμαρά για Πρόεδρο στις 6.30μμ (ΝΕΡΙΤ)

0

5778678974Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στην κυβέρνηση λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία της κυβέρνησης για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς ψάχνουν εναγωνίως τους 12 βουλευτές που μένουν για να συγκεντρωθούν οι 180.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό εν όψει της ψηφοφορίας τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παραχώρησε συνέντευξη στη ΝΕΡΙΤ που θα μεταδοθεί στις 18:30 του Σαββάτου, όπου αναμένεται να επισημάνει στους βουλευτές την κρισιμότητα της ψηφοφορίας.

Επιπλέον, δεν αποκλείεται ο Σαμαράς να αιφνιδιάσει με νέες προτάσεις, όπως έκανε εξάλλου και στο διάγγελμά του όπου πρότεινε συναίνεση για τον ΠτΔ, εκλογές το τέλος του 2015 και αναθεώρηση του Συντάγματος τα επόμενα χρόνια.

Παρέμβαση έκανε με άρθρο του στην εφημερίδα Αυγή και ο Αλέξης Τσίπρας, όπου τονίζει μεταξύ άλλων ότι: «Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η αρχή μιας μεγάλης εθνικής προσπάθειας για την κοινωνική σωτηρία και την ανασυγκρότηση του τόπου. Μια εθνική προσπάθεια, όμως, που θα έχει διεθνή αντίκτυπο, αφού η ιστορική μας ευθύνη είναι να ανοίξουμε τον δρόμο μιας εναλλακτικής πολιτικής στην Ευρώπη, μετατρέποντας μια χώρα της ευρωζώνης, από νεοφιλελεύθερο πείραμα σε παράδειγμα κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης. Να αποδείξουμε ότι όταν οι λαοί θέλουν, όταν πιστεύουν στις δυνάμεις τους, μπορούν».

Αγωνία για την ψηφοφορία της Δευτέρας

Τόσο οι κκ. Σαμαράς και Βενιζέλος, όσο και τα κυβερνητικά επιτελεία έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου ψάχνοντας τους 12 βουλευτές.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να αντλήσει τις ψήφους αυτές από τους ανεξάρτητους βουλευτές, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά και από τη ΔΗΜΑΡ:

Ήδη, αρκετοί ανεξάρτητοι βουλευτές στήριξαν τον Σταύρο Δήμα κατά την πρώτη ψηφοφορία, ενώ η κυβέρνηση ευελπιστεί σε δύο ακόμη ψήφους από τους ανεξάρτητους.

Από την άλλη, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει τονίσει πως οι βουλευτές του θα καταψηφίσουν τον ΠτΔ, ωστόσο προβληματισμένοι εμφανίζονται οι βουλευτές του κόμματος που έχουν προέλθει από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προσεγγίζει όσους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δε βλέπουν με «καλό μάτι» την προσχώρηση στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, η κυβέρνηση φαίνεται να γνωρίζει πως δύσκολα θα καταφέρει να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών και γι’αυτό βρίσκονται σε αλλεπάλληλες συσκέψεις ώστε να καταρτίσουν τα ψηφοδέλτια για επικείμενες εκλογές.

ΠΗΓΗnooz.gr/
Προηγούμενο άρθρο“Εφυγε” ο αδερφός του γέροντα Παΐσιου!
Επόμενο άρθρο“Ο λαός δεν θέλει εκλογές- Θα ήταν παράλογη περιπέτεια” (video)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.