Δημοτικές εκλογές: Στο ΚΚΕ ο δήμος Καισαριανής!

0

image

Μετά την Πάτρα, το Χαϊδάρι, την Πετρούπολη και την Ικαρία, “κόκκινη” βάφτηκε και η Καισαριανή, όπως προέκυψε από τις επαναληπτικές εκλογές, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή (30/11).

Νέος δήμαρχος εκλέχτηκε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Ηλίας Σταμέλος, ο οποίος υπερίσχυσε του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κοντόσταυλου, ο οποίος είχε βγει νικητής στη μάχη του προηγούμενου Μαΐου.
Να θυμίσουμε ότι ο συνδυασμός του ΚΚΕ είχε καταθέσει ένσταση τότε, ζητώντας την ακύρωση της διαδικασίας, καθώς ο κ. Σταμέλος είχε τεθεί εκτός δεύτερου γύρου για μία μόνο ψήφο. Η ένσταση έγινε δεκτή και έτσι προέκυψαν οι επαναληπτικές εκλογές, την Κυριακή.

Ο κ. Σταμέλος συγκέντρωσε 3.933 ψήφους έναντι 3.728 του αντιπάλου του. Τα άκυρα ανήλθαν σε 114, τα λευκά σε 155 ενώ αξιοσημείωτη είναι η αποχή, που έφτασε το 67%, καθώς από τους 23.833 δημότες, το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν μόνο 7.930.
Μετά την εκλογή του συνδυασμού Σταμέλου, το ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
“Χαιρετίζουμε το λαό της Καισαριανής που ανέδειξε τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε νέα δημοτική αρχή της πόλης. Τον καλούμε από αύριο κιόλας να συνεχίσει να στηρίζει, με τη αγωνιστική του παρέμβαση και συμμετοχή, τις προσπάθειες της νέας δημοτικής αρχής να ανακουφίσει τις λαϊκές οικογένειες της πόλης και να αποτελέσει ουσιαστικό στήριγμα στα προβλήματα, τις αγωνίες και τους αγώνες τους.

Η Καισαριανή έρχεται να προστεθεί στους δήμους Πάτρας, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου και Ικαρίας που στις τοπικές εκλογές του Μαΐου ανέδειξαν ως δημοτική αρχή τη Λαϊκή Συσπείρωση και που από την πρώτη στιγμή παλεύουν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και το ασφυκτικό αντιδραστικό πλαίσιο της τοπικής διοίκησης, για να υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών, των εργαζομένων, των ανέργων, για να εμποδιστούν τα σχέδια της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων των δήμων και για να στηρίξουν έμπρακτα τους καθημερινούς λαϊκούς αγώνες.
Το αποτέλεσμα στην Καισαριανή αποτελεί ένα θετικό μήνυμα αγώνα και αντίστασης στις λογικές της διαχείρισης και της υποταγής στην αντιλαϊκή πολιτική, που ακολουθούν οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές τόσο των κομμάτων της συγκυβέρνησης όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο λαός της Καισαριανής, με την εμπειρία και την αγωνιστική του παράδοση, μπορεί να συμβάλλει στη συνολική πάλη του λαού ενάντια στην πολιτική και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης, καθώς και σε όσους οδηγούν το λαό σε νέες αυταπάτες και αδιέξοδα, υπηρετώντας τον ίδιο δρόμο, της ΕΕ, του κεφαλαίου, της αποδοχής και αναγνώρισης του χρέους. Να συμβάλλει στην ενίσχυση του εργατικού-λαϊκού κινήματος και της Λαϊκής Συμμαχίας, στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για μια πραγματικά φιλολαϊκή διέξοδο”.

Δ. Κουτσούμπας: “Μίλησε η ανταρτομάνα Καισαριανή”

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας βρέθηκε στο εκλογικό κέντρο της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, δηλώνοντας τα εξής:
“Συντρόφισσες και σύντροφοι, εργαζόμενοι της Καισαριανής, νέοι και νέες, αυτή η νίκη απόψε είναι μια μεγάλη νίκη για την Καισαριανή, είναι νίκη όλου του λαού της. Απόψε μίλησε για άλλη μια φορά η ανταρτομάνα Καισαριανή, η ηρωίδα πόλη των μεγάλων δημοκρατικών λαϊκών αγώνων. Αυτή η νίκη που έδωσε ο λαός της Καισαριανής στο σύντροφο Σταμέλο, στο συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ, είναι μια νίκη που υπόσχεται καθημερινή πάλη, λαϊκή συμμαχία, αγώνα για τα λαϊκά προβλήματα, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας εξαιτίας της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, εξαιτίας της πολιτικής των κυβερνήσεων, της ΕΕ, της τρόικα, των μνημονίων, των συνεχών αντιλαϊκών μέτρων.
Θα δώσουμε τις μάχες στο πλευρό του λαού μας γιατί εμείς δε θέλουμε το λαό, την εργατική τάξη να κάθεται στη γωνία, στον καναπέ και να περιμένει, να αναθέτει σε κάποιους νεοφώτιστους σωτήρες τη λύση των προβλημάτων. Το ΚΚΕ, οι αγωνιστές της Καισαριανής θα είναι παρόντες από αύριο σε όλες τις αγωνίες, σε όλους τους αγώνες, για το δίκιο του λαού της Καισαριανής.
Γεια σας και με τη νίκη. Καλή δύναμη, υγεία σε όλους, να το γλεντήσουμε απόψε και από αύριο ξανά στο γνωστό μετερίζι μας”.

News247.gr

Προηγούμενο άρθροΧαλκηδονικός vs ΑΟΝΦ Άτταλος σημειώσατε 2!
Επόμενο άρθροΈμεινε από βενζίνη προπονητής της ΑΕΚ…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.