Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαιος στον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος έφθασε σήμερα το απόγευμα στο Φανάρι. Ακολούθησαν δοξολογία και οι ομιλίες των δυο θρησκευτικών ηγετών. Ο Πάπας πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Τουρκία με στόχο την προώθηση του διαλόγου μεταξύ των θρησκειών. Χθες συναντήθηκε στην Άγκυρα, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στις ομιλίες τους οι Προκαθήμενοι αναφέρθηκαν στην σημασία του διαλόγου και της επικοινωνίας των δυο εκκλησιών. Το μεσημέρι ο Πάπας λειτούργησε στον καθολικό ναό του Αγίου πνεύματος.

Στην λειτουργία παρέστη ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος. “Θέλω να χαιρετίσω με αδελφική στοργή τον Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης, την Αγιότητά αυτου, Βαρθολομαίο”, είπε ο Πάπας.

Ο Πάπας στην Αγία Σοφία
Ο Πάπας στην Αγία Σοφία

Το πρωί τον παπά Φραγκίσκο υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο Βαρθολομαίος και περπάτησαν μαζί στο γαλάζιο χαλί των επισήμων.

Στη συνέχεια ο Ποντίφικας επισκέφθηκε το μπλε τζαμί. Μετά την ξενάγηση προσευχήθηκε μαζί με τον μουφτή της πόλης. Αναχωρώντας από το τέμενος ο μουφτής του έδωσε ένα αναμνηστικό δώρο, μια τουλίπα που όπως είπε “είναι πολύ διάσημη στην Τουρκία και από την άποψη του Ισλάμ, συμβολίζει το Θεό”.

Ακολούθως μετέβη στην Αγία Σοφία, όπου ξεναγήθηκε, αλλά απέφυγε να προσευχηθεί όπως ο προκάτοχός του, Βενέδικτος.

ΠΗΓΗethnos.gr
Προηγούμενο άρθρο“Γυναίκα με βίασε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου”
Επόμενο άρθροΟι Αρβανίτες, οι Αλβανοί και ο κ. Λοβέρδος
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.