Μια νεαρή κυρία περίμενε την πτήση της, στην αίθουσα αναμονής ενός μεγάλου αερολιμένα. Επειδή έπρεπε να περιμένει πολλές ώρες αποφάσισε να αγοράσει ένα βιβλίο για να περάσει η ώρα. Αγόρασε επίσης και ένα πακέτο μπισκότα.

Γράφει η Ισμήνη Μουργελά

Κάθισε σε μια πολυθρόνα, στην αίθουσα VIP του αερολιμένα, για να διαβάσει με ησυχία. Δίπλα από την πολυθρόνα βάζει τα μπισκότα της, ενώ ο άνδρας που κάθισε στο διπλανό κάθισμα, πήρε το περιοδικό του και άρχισε να διαβάζει.

Όταν πήρε το πρώτο μπισκότο, ο άνδρας πήρε και αυτός άλλο ένα. Αισθάνθηκε ενοχλημένη άλλα δεν είπε τίποτα.

Σκέφτηκε: Τι νεύρα έχω! Εάν ήμουν σε κατάλληλη διάθεση θα τον χτυπούσα που τόλμησε..!! Για κάθε μπισκότο που έπαιρνε, ο άνδρας έπαιρνε και αυτός άλλο ένα. Αυτό την εξαγρίωνε άλλα δεν θέλησε να κάνει σκηνή. Όταν έμεινε μόνο ένα μπισκότο, σκέφτηκε: «Ααα… Τι θα κάνει ο καταχραστής τώρα;» Τότε ο άνδρας, παίρνει το τελευταίο μπισκότο, το κόβει στην μέση, δίνοντας της το μισό.

Ααα!! Αυτό ήταν πάρα πολύ. Ήταν πολύ πάρα πολύ θυμωμένη τώρα!

Σε μια στιγμή, πήρε το βιβλίο της, τα πράγματα της και όρμησε στην αίθουσα επιβίβασης. Όταν κάθισε στο κάθισμα της, μέσα στο αεροπλάνο, έψαξε την τσάντα της για να πάρει τα γυαλιά της, και προς μεγάλη της έκπληξη, το πακέτο με τα μπισκότα της ήταν άθικτο, κλειστό! Αισθάνθηκε τόσο ντροπιασμένη!! Συνειδητο-ποίησε ότι έκανε λάθος. Είχε ξεχάσει ότι τα μπισκότα της δεν τα είχε βγάλει από την τσάντα της. Ο άνδρας είχε μοιραστεί τα μπισκότα του με αυτήν, χωρίς κανένα συναίσθημα θυμού ή πίκρας, …ενώ αυτή ήταν πολύ θυμωμένη, σκεπτόμενη ότι μοιραζόταν τα μπισκότα της με αυτόν. Και τώρα δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να εξηγήσει…

Ούτε να ζητήσει συγγνώμη!!

Υπάρχουν 4 πράγματα που δεν μπορείτε να ανακτήσετε:

Τη πέτρα… αφού ριχθεί!
Την λέξη… αφού ειπωθεί!
Την ευκαιρία… αφού χαθεί!
Τον χρόνο… αφού περάσει!

Προηγούμενο άρθροΚέντρο Προσχολικής αγωγής “ΗΛΙΟΣ”: Επίσκεψη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9,84
Επόμενο άρθροΡύθμιση χρεών για 100.000 μικρομεσαίους σε 120 δόσεις & διαγραφές προστίμων! Θα δεχτεί η Τρόικα?
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.